Kuinka käyttää Apple Watchia iPhone-kameran hallintaan

Jos omistat Apple Watchin, sinun ei tarvitse pyytää jotakuta muuta ottamaan kuvasi puolestasi. Ryhmän kuvan ottaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, varsinkin jos sinulla on lyhyet kädet tai kukaan ei ole lähelläsi. Apple on mahdollistanut iPhonen kameran ohjaamisen Apple Watchilla ja sen käyttämisen kauko-ohjaimena. Kyllä, voit sommitella kuvan, sijoittaa iPhonen, nähdä esikatselun Apple Watchilla ja ottaa sitten kuvan tai kuvata videota ja paljon muuta!

Tässä artikkelissa näytän sinulle, miten voit tehdä tämän Apple Watchilla. Keskustelen myös kaikista kameran eri tavoista valita ja katsella valokuvia kellossa. Aloitetaan!

Kuinka hallita iPhone-kameraa Apple Watchilla

Jos käytät uudempaa Apple Watchia watchOS 7: llä ja käytät iOS 14: ää iPhonellasi, voit hallita iPhonen kameraa Apple Watchilla seuraavasti.

 1. Käynnistä Kamera-sovellus sinun Apple Watch.

  Tämä avaa iPhonen automaattisesti Kamera. Odota nyt, että esikatselu on käytettävissä Watchissa.

 2. Seuraava, runko laukaus ja aseta iPhone.
 3. Napauta Katso näyttö vaihtaa tarkennusta tai valotusta samalla tavalla kuin iPhonellasi.
 4. Apple Watchin Kamera-sovellukseksi tulisi asettaa a 3 sekunnin ajastin oletuksena. Napauta "Kolme pistettä" valitaksesi toisen kameratilan.
 5. Voit käyttää myös kolmen sekunnin ajastinta, koska tämä antaa sinulle riittävästi aikaa valmistautua kuvaan.

  Napauttamalla "Kolme pistettä" voit myös poistaa ajastimen käytöstä.

 6. Jos haluat kuvata videon, aikaviiveen tai Slo-mo-videon, sinun on vaihdettava tilaa iPhonen kamerasovelluksesta.

Jos sinulla on nyt iOS 13 iPhonessa ja watchOS 6 Apple Watchissa, Kamera-sovellus näyttää hieman erilaiselta. Noudata alla olevia vaiheita käyttääksesi Apple Watchia laukaisimena iPhonelle.

 1. Käynnistämisen jälkeen Kamera Apple Watch -sovelluksessa näet suljinpainikkeen ja 3 sekunnin ajastimen.

  Nämä ovat ainoat kaksi vaihtoehtoa, jotka saat watchOS 6: lla.

 2. Sinä pystyt napauta näyttöä vaihtaa tarkennusta ja valotusta.
 3. Napauta laukaisin ottaakseen valokuvan. Laskuripainiketta voidaan käyttää ryhmäkuviin ja se antaa sinulle riittävästi aikaa sijoittaa itsesi laukaukseen.
 4. Kameratilojen ja teknisten tietojen muuttamiseksi sinun on käytettävä iPhonen Kamera-sovellusta.

Mitkä ovat Apple Watchin erilaiset kameran tekniset tiedot?

Apple Watch tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa kameraa, ottaa Flash-toiminnon käyttöön, valita Live Photos -tilan ja jopa säätää HDR-asetuksia. Voit tehdä tämän napauttamalla joko "Kolme pisteviivaa" tai paina pitkään näyttöä, kun Kamera-sovellus on auki.

Sinun pitäisi nyt pystyä tarkastelemaan kaikkia käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Salama ja HDR Vaihtoehdot antavat sinun vaihtaa Automaattinen, Päällä tai Pois. Napauttamalla kääntöpainiketta voit vaihtaa etu- tai takakameran välillä. Napauta Live-painiketta kytkeäksesi Live Photos -tilan päälle tai pois päältä.

Kuinka katsella valokuvia Apple Watchilla

Sen lisäksi, että toimit iPhonen laukaisimena, voit myös katsella valokuvia Apple Watchissasi. Mene Kamera-sovellus Apple Watchissa → käytä laukaisin kuvien ottamiseksi → esikatselujen pitäisi nyt näkyä laukaisimen vieressä → napauta esikatselu nähdäksesi kuvan. (Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle nähdäksesi muita valokuvia.)

Tässä ovat muut katseluvaihtoehdot:

 1. Zoomaus: Lähennä ja loitonna digitaalikruunua.
 2. Panoroida: Kosketa ja vedä zoomataksesi zoomattua valokuvaa. Napauta kuvaa ja paina sulkemispainiketta, kun haluat poistua.

Näin voit katsella valokuvia Apple Watchissa kamerasovelluksella. Voit myös avata Valokuvat-sovelluksen tai käyttää näitä kolmannen osapuolen sovelluksia Watchissasi tarkastellaksesi, sieppaamalla tai muokataksesi laitteeseen tallennettuja valokuvia.

Ohjaa iPhone-kameraa etänä Apple Watchilla

Apple Watchia voidaan käyttää selfie-kepinä tai ystävänä, jolla on pitkä käsivarsi, ryhmäkuvien tai omakuvien ottamiseen. Niin kauan kuin kello on Bluetooth-alueella iPhonen kanssa, voit käyttää sitä kaukosäätimenä valokuvien, videoiden, intervallivideoiden, slo-mo-videoiden ja live-valokuvien ottamiseen.

Voit halutessasi kurkistaa:

 • Avaa iPhonen lukitus Apple Watchilla, kun käytät maskia
 • FaceTime-puhelun soittaminen Apple Watchissa
 • 40 hyödyllistä Apple Watch -vinkkiä

Uusimmat viestit