Sanelu ei toimi iPhonessa? Näin korjaat sen

Aina kun minusta tuntuu mukavalta kirjoittaa, käytän iPhonen jatkuvasti luotettavaa puhe tekstiksi -ominaisuutta tekstin luomiseen helposti. Useimmissa tapauksissa se tekee melko hyvää työtä. Mutta jälleen kerran mikään ei ole täydellinen maailmassa. Ja on ollut melko monta kertaa, kun huomasin, että sanelu ei toimi ollenkaan iPhonellani.

Ottaen huomioon, kuinka käyttäjäystävällinen tämä ominaisuus on, ajattelin, että on järkevää jakaa joitain toimivia temppuja vianmääritykseen ääni-teksti-ongelmiin iOS-laitteessa. Anna heille mahdollisuus, jos olet törmännyt tähän esteeseen ja haluat vianetsinnän heti!

Vinkkejä äänidiktaation ei-ongelman korjaamiseen iPhonessa ja iPadissa

Onko mikrofonikuvake harmaa?

Ratkaisu # 1: Kytke matkapuhelin tai Wi-Fi pois päältä / päälle

Puhe tekstiksi -ominaisuus vaatii vakaan Internet-yhteyden toimiakseen täydellisesti. Kun laitettasi ei ole yhteydessä Internetiin, mikrofonikuvake muuttuu harmaaksi.

Joten varmista, että sinulla on oikea Internet-yhteys.

Avaa asetuksetsovellusSolu tai Wi-Fi. Sammuta sitten kytkin. Käynnistä sitten iPhone uudelleen. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, kytke matkapuhelin tai Wi-Fi päälle.

TAI

Tämän jälkeen avaa mikä tahansa sovellus, kuten Viestit tai Muistiinpanot, ja yritä käyttää sanelua tavalliseen tapaan. Sen pitäisi toimia nyt.

Ratkaisu # 2: Nollaa verkkoasetukset

Entä jos mikrofonikuvake on edelleen harmaana, vaikka olet päivittänyt Internet-yhteyden? Laitteessasi voi olla verkko-ongelmia. Mutta älä huoli, koska on olemassa luotettava tapa korjata se palauttamalla verkko.

Avaa Asetukset-sovellus iOS-laitteessasi → Yleinen → Nollaa → osoita Nollaa verkkoasetukset ja vahvista.

Yritä nyt käyttää ääni tekstiin -ominaisuutta tavalliseen tapaan. Ongelman pitäisi olla poissa nyt!

Onko mikrofonipainike piilotettu?

Ratkaisu # 3: Varmista, että Siriä ja sanelua ei ole rajoitettu

Eikö näppäimistö näytä mikrofonipainiketta? Jos näin on, tiedän sen tarkan syyn, koska olen käynyt läpi tämän polun muutaman kerran.

Ehkä olet rajoittanut Siriä ja sanelua aikaisemmin ja unohtanut poistaa rajoituksen tai ehkä lapsesi oli tietämättään katkaissut tämän puheesta tekstiin -ominaisuuden. Mistä tahansa voi olla, siirry kohtaan Asetukset → Näyttöaika → Sisältö- ja tietosuojarajoitukset → Sallitut sovellukset → nyt, varmista, että Sirin ja sanelun kytkin on päällä.

Mikrofonin kuvake ei ole harmaana, mutta silti ei voi käyttää puheesta tekstiin -ominaisuutta?

Ratkaisu # 4: Anna uusi alku Sirille ja sanelulle

Toisessa tilanteessa sanelu ei näytä toimivan, vaikka Internetissä ei olisikaan ongelmaa, eikä mikrofonikuvake ole harmaana.

Tällaisessa tapauksessa uuden alun antaminen sekä iPhonelle että Sirin sanelulle voisi tehdä temppun. No, miksi minusta tuntuu hieman optimistiselta, on se, että se on toiminut monille käyttäjille. Joka tapauksessa, kokeillaan sitä!

Avaa Asetukset-sovellus iOS-laitteellasi → Siri ja haku → Nyt, poista käytöstä "Kuuntele hei Siriä" ja "Paina Koti / sivupainiketta Sirille".

Sen jälkeen, poista sanelu käytöstä. Voit tehdä niin siirtymällä osoitteeseen asetuksetKenraaliNäppäimistöSanelu.

Seuraavaksi sinun on pakotettava laite käynnistämään uudelleen. Koska prosessi vaihtelee hieman eri mallien mukaan, tutustu tähän oppaaseen, jos tarvitset apua.

Kun laite on käynnistynyt uudelleen, palaa Asetukset ja käynnistä Kuuntele Hei Sirille ja paina Koti / Sivupainiketta Sirille. Myös, ota sanelu käyttöön. Tarkista nyt, oletko lopulta poistanut ongelman.

Ratkaisu # 5: Päivitä iOS laitteellasi

Ei vielä hengähdystaukoa? Epäilen, että ongelma voi hyvinkin johtua vankasta virheestä. Päivitä laite päivittääkseen virheen. Valitse Asetukset-sovellus → Yleiset → Ohjelmistopäivitys. Tämän jälkeen lataa ja asenna saatavilla oleva päivitys.

Ratkaisu # 6: Palauta laitteesi uutena

Useimmissa tapauksissa ohjelmistopäivitys voi ratkaista ongelman, mutta jos se ei myöskään tarjoa tarvittavaa tulosta, palauta laite uutena.

Kyllä, se on ei-toivottu ratkaisu, koska kukaan ei koskaan halua tehdä sitä. Mutta jälleen kerran, emme saa jättää kiveä kääntämättä korjauksen etsinnässä. Joten kokeile myös sitä. Päästäksesi tähän käytännön oppaaseen.

Käärimistä…

Onko sinulla vastaus ongelmaan? Oletan, että olet vihdoin selvittänyt asian lopullisesti ja alkanut käyttää sanelua tavalliseen tapaan. Jos kohtaat koskaan saman esteen tulevaisuudessa, pidä mielessä temput vianetsinnässä heti.

Haluat ehkä lukea seuraavat artikkelit:

  • Vinkkejä Siri-pikavalintojen käyttämiseen Apple-uutisten kanssa iPhonessa ja iPadissa
  • Parhaat AirPlay 2 Siri -komennot: Nauti monihuoneisesta äänestä täysillä
  • Parhaat iOS 12 Siri -pikakuvakkeet iPhonelle ja iPadille
  • Tyhjennä historia ja verkkosivustotiedot harmaantuvat Safarissa iPhonessa

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found