iPhone-näyttö ei pyöri? Näin korjaat sen

Näytön kierto on yksi parhaista näyttöominaisuuksista iPhonessa tai iPadissa. Kun se on päällä, voit helposti kiertää laitteen näyttöä ja katsella videota tai kuvaa tarkassa asennossa. Sinun ei tarvitse säätää näytön suuntaa joka kerta, kun näyttö itse sopeutuu pysty- tai vaakasuuntaan, kun pidät laitetta vastaavasti.

Mutta joskus tämä suuntaus häiriintyy ilman mitään syytä, ja tämä ajaa minuaikaa, kun katsot suosikkivideoitasi ja valokuviasi rakkaistasi. Joten kun huomaat, että iPhone-näyttösi ei pyöri, voit kokeilla näitä mahdollisia ratkaisuja ongelman korjaamiseen.

Kun iPhonen näyttö ei pyöri, et voi käyttää visuaalista sisältöä oikein. Tässä tilanteessa voit joko käsitellä virhettä tai muuttaa pystyvideoita iMoviella. Vaihtoehtoisesti voit kiertää videota iOS-laitteellasi käyttämällä upeaa uutta ominaisuutta, joka on otettu käyttöön iOS 13: ssa. Kuitenkin, tämä ongelma on korjattava pysyvästi. IPhone-näyttö ei pyöri.

Kuinka korjata iPhone-näyttö ei pyöri

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulisi tarkistaa, on laitteen pystysuunnan lukitus. Noudata tätä varten alla mainittuja vaiheita.

Ratkaisu # 1. Poista muotokuvan lukitus käytöstä

Vaihe 1. Herätä iPhone-näyttö ja pyyhkäise ylös tuodaksesi Ohjauskeskus. Jos sinulla on iPhone X, XR, XS tai XS Max, voit tuoda Ohjauskeskuksen alas näytön oikeasta yläkulmasta.

Vaihe # 2. Katso nyt pystysuunnan lukitus (lukko- ja nuolikuvake).

Jos näet tämän lukittavan punaisen värin, napauta laita se pois päältä.

Voit käyttää Ohjauskeskusta iPhonen lukitusnäytöllä vain, jos olet ottanut ohjauskeskuksen käyttöön Touch ID: ssä ja salasanassa.

asetuksetKosketa Tunnus ja salasanaSyötä koodi → päälle Ohjauskeskus alla SALLI PÄÄSY LUKITTUNA.

Ratkaisu # 2. Käynnistä iPhone / iPad uudelleen

IOS-laitteen uudelleenkäynnistys voi korjata monet pienet ohjelmisto-ongelmat, ja yksi niistä on, että näyttö ei pyöri. Koska Apple on ojentanut juhlallisen Koti-painikkeensa iPhone X: ssä ja uudemmissa laitteissa, laitteen uudelleenkäynnistys kestää eri tavan.

Ratkaisu # 3. Tukeeko sovellus näytön suuntaa?

Jotkin sovellukset tukevat vain pysty- tai vaakatilaa. Tämä estää sinua varmasti katsomasta sisältöä eri näytön suunnassa. Voit avata ja kokeilla toista sovellusta, kuten Safari tai Notes.

Tärkeä asia, joka sinun on muistettava, on se, että iPhonen tai iPadin aloitusnäyttö ei koskaan pyöri. Se toimii vain plus-kokoisilla laitteilla eli. iPhone 6 Plus, 6s Plus, 7 Plus ja 8 Plus.

Ratkaisu # 4. Tarkista näytön zoomaus

Kuten edellä mainittiin, plus-kokoiset iPhone-puhelimet voivat kiertää aloitusnäytön asettelua. Jos sinulla on tuo iPhone plus ja et silti aloitusnäyttö pyöri, voit tarkistaa näytön zoomauksen asetuksista.

Asetukset → Näyttö ja kirkkaus → Näkymä (kohdassa NÄYTTÖ ZOOMA).

Jos näytön zoomaus on asetettu zoomaukseksi, käännä se asentoon Vakio ja tarkista sitten laitteen näytön kierto.

Ratkaisu # 5. Käytä iPadin sivukytkintä

Jos sinulla on sivukytkimellä varustettu iPad, voit asettaa kytkimen toimimaan kiertolukona tai mykistyskytkimenä. Tähän tarkoitukseen:

asetuksetKenraaliKäytä sivukytkintä Vastaanottaja. Valitse täällä haluamasi vaihtoehto.

Onko kiihtyvyysmittarissa ongelmia?

Kiihtyvyysmittari ohjaa iPhonen tai iPadin näytön kiertoa. Se on laitteisto, joka mittaa myös minkä tahansa esineen liikkumisnopeutta. Jos iOS-laitteesi kiihtyvyysmittari on rikki, se ei voi seurata mitään liikettä. Koska tämä on laitteisto-ongelma, sinun on korjattava tapaaminen Apple Storesta ongelman korjaamiseksi. Voit saada laitteistotukea Applelta.

Lisäksi?

Yhteenvetona…

IOS-laitteen käyttäminen vaaka- ja pystytilassa on hauskaa. Kun tämä näytön suunta ei toimi, voit ärtyä hetkeksi. Oikealla tiedolla oikeaan suuntaan saat kuitenkin täydellisen ratkaisun. Kun ongelma on korjattu, voit nauttia videoistasi kiertämällä näyttöä haluamallasi tavalla.

Voit halutessasi kurkistaa:

  • Peilaa iPhone- tai iPad-näyttö Mac- ja Windows-tietokoneisiin
  • 3 vinkkiä iPhone-näytön tummentamiseen

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found