Automaattisen korjauksen poistaminen käytöstä Macissa

Me kaikki teemme virheitä kirjoittaessamme, varsinkin kun kirjoitamme erittäin nopeasti. Vaikka automaattinen korjaus Macissa on kätevä työkalu, se ei ole täysin luotettava. Oikeinkirjoituksen korjaustyökaluna se joskus muuttaa sanojasi tai arvaa väärät sanat korjauksina. Tämä voi johtaa enemmän toimitukselliseen työhön kuin jos automaattista korjausta ei suoritettaisi.

Kun kirjoitat kirjettä englanniksi, automaattinen korjaus on todella kätevä. Automaattikorjauksesta puuttuu usein konteksti ja se korvaa väärin kirjoitetut sanat sanoilla, jotka eivät sovi asiayhteyteen. Se on ongelma, koska korjauksen voi unohtaa helposti, ellet lue perusteellisesti. Siksi jotkut ihmiset sammuttavat automaattisen korjauksen ominaisuuden MacOS: ssa.

Automaattisen korjauksen poistaminen käytöstä macOS: ssä

Vaihe 1. Klikkaa Omenavalikko →Valita Järjestelmäasetukset.

Vaihe # 2. Klikkaa Näppäimistö.

Vaihe # 3. Napsauta nyt Teksti välilehti.

Vaihe # 4. Näet valintaruudun vaihtoehdon edessä, Korjaa oikeinkirjoitus automaattisesti. Poista tämän vaihtoehdon valinta ja olet poistanut automaattisen korjauksen käytöstä.

Kaikki sovellukset, jotka käyttävät järjestelmän automaattista korjaustoimintoa, eivät enää korjaa väärin kirjoitettuja sanoja. Sovelluksissa, kuten Pages, Notes, TextEdit jne., Joissa kirjoitusvirhe on alleviivattu, pystyt oikolukemaan helposti. Muissa sovelluksissa joudut käyttämään toimittajan silmälaseja.

Ominaisuus voidaan ottaa uudelleen käyttöön, kun haluat saada automaattisen korjauksen.

Kirjautua ulos

Emme ole kuulleet paljoakaan siitä, kuinka hyviä automaattisen korjauksen asiayhteyteen liittyvät kyvyt ovat saaneet macOS Mojavessa, mutta uskon, että Apple olisi löytänyt joitain hienoja ominaisuuksia tähän.

IOS: ssä päätämme edelleen hauskoihin autokorektioihin (koko kultti on jo vakiintunut). Automaattisen korjauksen katastrofit eivät ole kovin suosittuja Macissa (lähinnä siksi, että et kirjoita monia epävirallisia viestejä Pagesiin tai TextEditiin). Jos autokorjaus on mielestäsi ärsyttävää, tiedät nyt, kuinka se poistetaan käytöstä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

    • Parhaat näppäimistöohjelmat iPhonelle ja iPadille
  • Kuinka siirtää hiiren osoitinta Macin näppäimistöllä

Uusimmat viestit