DNS-välimuistin tyhjentäminen Macissa

DNS-välimuisti tai DNS-resolverivälimuisti on väliaikainen käyttöjärjestelmän ja selaimen DNS-hakujen tietokanta. Se koostuu tietueista viimeaikaisista ja verkkosivustojen vierailuyrityksistä sekä verkkotunnuksista. Välimuistimyrkytyksen tai muiden Internet-yhteysongelmien ratkaisemiseksi sinun on ehkä huuhdeltava DNS-välimuisti. Toiminto poistaa kaikki DNS-merkinnät. Lisäksi se myös eroon virheellisistä tietueista. Katsotaanpa tapa tyhjennä Mac-tietokoneesi DNS-välimuisti.

 • Mitä DNS-välimuistin tyhjentäminen tekee?
 • DNS-välimuistin tyhjentäminen Macissa
 • Tyhjennä DNS-välimuisti vanhemmissa macOS-versioissa

Mitä DNS-välimuistin tyhjentäminen tekee?

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää verkkosivustoa Mac-tietokoneellasi tai jos verkkosivut eivät lataudu kunnolla, DNS-välimuistin tyhjentäminen auttaa. Sen avulla voit myös nähdä verkkosivuston uuden version oikein, jos sivusto on äskettäin siirtänyt palvelimiaan. Se tekee niin tyhjentämällä vanhentuneet merkinnät ja hakemalla uudet. Lopuksi säännöllinen DNS-välimuistin huuhtelu voi myös auttaa piilottamaan hakukäyttäytymistä ja tarjoamaan suojaa manipuloinnilta.

DNS-välimuistin tyhjentäminen Macissa

MacOS Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra ja macOS El Capitan -komento on sama.

 1. Avata Terminaali käyttämällä Launchpadia tai Käytä FinderSovelluksetApuohjelmattai Spotlight-haku (Komento + välilyönti) tätä varten.
 2. Nyt sinun täytyy kirjoita komento annettu alla.

  sudo killall -HUP mDNSResponder

 3. Syötä sinun Macin salasana ja paina sitten tulla sisään uudelleen.

Tehty! Nyt saatat joutua odottamaan hetken, kunnes DNS-välimuisti on tyhjentynyt kokonaan. Kun se on valmis, suullinen äänivaroitus vahvistaa, että DNS-välimuisti on huuhdeltu Macissasi.

DNS-välimuisti on tyhjennetty Mac-tietokoneellasi! Todennäköisesti nyt sinulla ei ole vaikeuksia vierailla verkkosivustoilla tai nähdä verkkosivuja.

Tyhjennä DNS-välimuisti vanhemmissa macOS-versioissa

Jos käytät vanhempaa macOS-versiota, tässä ovat komennot niille.

Jos haluat tyhjentää DNS-välimuistin macOS Yosemite -ohjelmassa, kirjoita seuraava syntakse:

sudo discoveryutil udnsflushcache

Jos haluat tyhjentää DNS-välimuistin macOS Lion-, Mountain Lion- ja Mavericks-sovelluksissa, kirjoita seuraava syntakse:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Siinä kaikki, ihmiset.

Kirjautua ulos…

Toivottavasti DNS-välimuistista poistaminen ei enää ole sinulle iso juttu. Lisäksi, jos haluat, voit myös tyhjentää DNS-välimuistin vain Google Chrome -selaimelle. Tätä varten kirjoita kromi: // net-sisäosat / # dns Chromen osoiterivillä. Napsauta sitten Tyhjennä isännän välimuisti.

Voit myös tarkistaa:

 • DNS: n vaihtaminen iPhonessa tai iPadissa helposti
 • Kuinka lisätä latausnopeutta Macissa
 • Paras VPN Macille

Jos sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä, heitä se alla oleviin kommentteihin.

Uusimmat viestit