11 tapaa korjata iPhonen ylikuumenemisongelma

Jos sinulla on iPhonen ylikuumenemisongelmia, et ole yksin. Monet käyttäjät kokevat saman, joten olemme täällä jakamassa miten estää iPhonea liiallisesta lämmityksestä. Mutta ennen kuin pääsemme ratkaisuihin, on välttämätöntä tietää, miksi iPhonessa on ylikuumenemisongelma? Katsotaanpa syvemmälle!

Miksi iPhoneeni tulee niin kuumaksi?

Koska iPhonella on tapana ylikuumentua, on useita syitä, joten ongelman ytimessä olevan ongelman löytäminen on hieman hankalaa. Esimerkiksi iso kotelo, jossa ei ole lämmöntuotantoa, väärennetty laturi, virranhimoiset ominaisuudet ja viallinen akku ovat tunnettuja syyllisiä. Paitsi, jopa ohjelmistovirhe, sekava varastointi, pitkä altistuminen kuumalle ja kostealle tilalle ja laaja käyttö (eli toimintapeli tai tuntikausia videoiden suoratoistoa) tiedetään myös pelaavan pilaantumista.

Joten, kun kohtaat ylikuumenemisongelmaa, sinun on otettava huomioon kaikki nämä näkökohdat. Niin kauan kuin ongelma liittyy ohjelmistoon tai kyseiseen käyttötyyliin (ohjeet ja ohjeet ylikuormituksen välttämiseksi), voit päästä eroon iPhonen ylikuumenemisongelmasta.

Entä jos ongelma liittyy laitteistoon? Tässä tapauksessa sinun on ehkä vaihdettava akku tai vaihdettava muut vahingoittuneet / vialliset laitteistokomponentit. Katsotaan toistaiseksi toteuttamiskelpoisia ratkaisuja iPhonen ylikuumenemisen korjaamiseksi.

Ylikuumenemisongelman korjaaminen iPhonessa

 • Vältä kuumia ympäristöolosuhteita
 • Poista viallinen / väärennetty laturi
 • Poista Bluetooth, Wi-Fi, mobiilidata ja henkilökohtainen hotspot käytöstä
 • Poista sijaintipalvelut käytöstä
 • Ota iPhonen virransäästötila käyttöön
 • Pakota Sulje kaikki taustasovellukset
 • Käynnistä iPhone uudelleen
 • Päivitä iOS
 • Nollaa kaikki asetukset
 • Pistä iPhone
 • Ota yhteyttä Apple Storeen

# 1. Vältä kuumia ympäristöolosuhteita

Apple suosittelee käyttämään iPhonea lämpötilassa 0 ° ja 35 ° C (32 ° - 95 ° F). Mutta Intian kaltaisissa maissa ja useimmilla trooppisilla alueilla lämpötila on selvästi tätä korkeampi. Sinun ei tarvitse lopettaa iPhonen käyttöä tai ostamista näissä maissa. Mutta se on hyvä idea odota ja anna laitteen jäähtyä säännöllisesti jos olet käyttänyt sitä hyvin lämpimissä olosuhteissa.

Älä myöskään jätä iPhoneasi pysäköityyn autoon, kun sen lämpötila nousee eksponentiaalisesti. Se on turvallisuusriski!

# 2. Poista viallinen / väärennetty laturi

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä, kun kohtaat ylikuumenemisongelman, on tarkistaa laturi. Ja jos käytät väärennettyä laturia iPhonen virran kytkemiseen, poista laturi vain säästääksesi laitetta lämmitysongelmilta.

Vaikka markkinoilla on paljon iPhone-latureita, vain harvat ovat MFi-sertifioituja ja tukevat laitetta täysin. Ne eivät ole vain yhteensopimattomia, vaan myös epävarmoja ja voivat siten jopa vahingoittaa älypuhelinta.

Sivuhuomautus: Varmista myös, että Lightning-portti on puhdas ja likaantumaton. Puhdista portti varovasti hammastikulla, koska kasaantunut nukka saattaa estää laturia lataamasta laitettasi oikein. mikä johtaa ylikuumenemiseen.

# 3. Poista Bluetooth, Wi-Fi, mobiilidata ja henkilökohtainen hotspot käytöstä

Vaikka se ei ole ratkaisu sinänsä, Wi-Fi-, matkapuhelin-, Bluetooth- ja jopa henkilökohtaisen hotspotin poistaminen käytöstä voi auttaa iPhonea jäähtymään. Joten aina, kun löydät iPhonen hieman ylhäältä, poista kaikki nämä ominaisuudet käytöstä, kunnes laite on palannut normaaliksi.

 1. Wi-Fi: n poistaminen käytöstä iPhonessa: Avata asetukset → Napauta Wi-Fi → ja kytke sitten kytkin pois päältä.
 2. Poista iPhonen Bluetooth käytöstä: Avata asetukset → Napauta Bluetooth → ja kytke sitten kytkin pois päältä.
 3. Poista matkapuhelindata käytöstä iPhonessa: Avata asetukset → Napauta Matkapuhelindata → ja kytke sitten kytkin pois päältä.
 4. Poista iPhonen henkilökohtainen hotspot käytöstä: Avata asetukset → Napauta Henkilökohtainen hotspot → ja kytke sitten kytkin pois päältä.
 5. Sammuta AirDrop iPhonessa: Avata asetukset → Napauta KenraaliPudottaa lentokoneesta ja valitse Vastaanotto pois päältä.

# 4. Poista sijaintipalvelut käytöstä

Monet sovellukset ja järjestelmäpalvelut käyttävät sijaintia jatkuvasti taustalla. Se vaatii paljon akkua ja voi aiheuttaa lämmitysongelmia. Sammuttaminen hetkeksi voi auttaa. Voit tehdä niin avaamalla Asetukset-sovellusYksityisyysSijaintipalvelu → sammuta kytkin.

# 5. Ota iPhonen virransäästötila käyttöön

Luulen, että ihmettelet, miksi olen sisällyttänyt "Low Power Mode" -ratkaisun ratkaisemaan iPhonen lämmitysongelman. Sallikaa minun kertoa teille, että se on suunniteltu vähentämään virrankulutusta sammuttamalla useita virranhimoisia ominaisuuksia, kuten automaattiset lataukset ja postin nouto.

Kun virrankulutus vähenee huomattavasti, akun ei tarvitse tehdä ylimääräisiä ponnisteluja, ja sillä voi olla tärkeä tehtävä pitää iPhone viileänä myös laajan käytön aikana. Sain sen?

Avata Asetukset-sovellusAkku → päälle Pienitehoinen tila.

# 6. Pakota Sulje kaikki taustasovellukset

Onko taustalla liian monta sovellusta? Jos kyllä, ne voivat olla syy iPhonen ylikuumenemiseen. Näiden sovellusten sulkeminen auttaa. Pyyhkäise ylöspäin näytön alareunasta ja pidä sitä painettuna. Vedä nyt kaikki sovelluskortit ylöspäin pakottaaksesi ne kiinni.

# 7. Käynnistä iPhone uudelleen

Ei vain iPhone, vaan kaikenlainen elektroniikka hyötyy uudelleenkäynnistyksestä. Joten, jatka ja käynnistä laite uudelleen. Jos tämä ei auta, käynnistä iPhone uudelleen, mikä voi tehokkaasti ratkaista ylikuumenemisongelman.

# 8. Päivitä iOS

IPhonen käyttäjäkanta on valtava, ja aina kun ilmenee laajalle levinnyt ongelma, Apple korjaa sen nopeasti ohjelmistopäivityksellä. Siksi on hyvä käyttää uusin iOS-versio laitteellasi. Tähän avoimeen Asetukset-sovellusKenraaliOhjelmistopäivitys. Jos sinulla on odottava päivitys, napauta Lataa ja asenna.

# 9. Nollaa kaikki asetukset

Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toiminut sinulle, iPhonen palauttaminen tehdasasetuksiin voi auttaa. Tämä poistaa kaikki Wi-Fi-salasanat, lisätyt Bluetooth-laitteet, VPN-kokoonpanot jne. Se ei kuitenkaan poista mitään henkilökohtaisia ​​tietoja. Ennen kuin jatkat, varmista, että sinulla on varmuuskopio laitteestasi, jotta voit palauttaa sen myöhemmin.

Avata Asetukset-sovellusKenraaliNollaaNollaa kaikki asetukset → Syötä iPhone-salasanasi ja vahvista.

# 10. Pistä iPhone

Sotkuisessa iPhonessa on useita ongelmia, kuten melko hidas suorituskyky ja ylikuumeneminen. Jos et ole puhdistanut iPhoneasi jonkin aikaa, on melko todennäköistä, että tallennustila voi olla täynnä tallennustilaa häiritseviä tiedostoja, mikä saattaa aiheuttaa kaaosta.

Seuraa tässä tapauksessa kaikki tarpeettomat tiedostot, jotka olet ehkä ladannut Internetistä ja unohtanut pyyhkiä pois myöhemmin, poistaa vanhat iCloud-varmuuskopiot, joita ei enää tarvita, poistaa vanhentuneet sovellukset ja poistaa kaikki yksittäiset kuvakaappaukset, valokuvat ja video, jota et enää tarvitse.

Jos pidät manuaalista poistamista tylsä ​​tehtävä, tutustu näihin parhaisiin iPhone-tallennustilan puhdistussovelluksiin, joiden avulla voit päästä eroon tarpeettomista tiedostoista mukavasti.

Muistilappu: Sekoittunut RAM-muistin taipumus usein paeta silmistämme, koska olemme poissa näkyvistä. Olitpa sitten tehokäyttäjä tai normaali joe, sinun ei pitäisi epäonnistua tyhjentämästä RAM-muistia ajoittain, jotta laite voi jatkaa sujuvuutta tai pysyä poissa ongelmista, kuten hitaus tai lämmitys.

# 11. Ota yhteyttä Apple Storeen

Lopuksi yhteydenotto Applen tukeen on viimeinen keino tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Jos mikään yllä olevista korjauksista ja varotoimenpiteistä ei auta, iPhonen sisällä olevassa akussa tai muissa osissa voi olla valmistusvirhe.

Sen vieminen Apple Storeen tai valtuutettuun huoltokeskukseen auttaa varmasti. Ne saattavat jopa korvata puhelimesi ja antaa sinulle uuden, jos iPhonellasi on voimassa oleva takuu.

Kirjautua ulos…

Nämä olivat loogisimpia tapoja ratkaista ylikuumenemisongelmat. Mikä menetelmä toimi sinulle? Mainitse se alla olevissa kommenteissa. Jos sinulla on uusi ratkaisu tai hakata, jaa se myös meille.

Voit myös lukea…

 • Kuinka laittaa iPhone DFU-tilaan
 • Vinkkejä iPhonen akun säästämiseen
 • IPhonen ja iPadin nopea lataaminen (Ultimate Guide)

Uusimmat viestit