Vahvojen salasanojen luominen iPhonessa ja iPadissa

Useimmat verkkosivustot, joissa vierailet iPhonessa, edellyttävät rekisteröitymistä käyttäjänimellä ja salasanalla. Vasta tämän jälkeen voit olla vuorovaikutuksessa, kommentoida, äänestää tai tallentaa artikkelin. Ensinnäkin on mahdotonta muistaa niin monien sovellusten ja verkkosivustojen salasanoja. Toiseksi on vaarallista käyttää samaa salasanaa kaikkialla. Täällä iOS 13: n iCloud-avaimenperä tulee pelastamaan. Se tallentaa kaikki salasanasi turvallisesti ja auttaa myös luomaan vahvan salasanan automaattisesti iPhonelle tai iPadille. Siirrytään eteenpäin.

  • Vahvojen salasanojen luominen ja tallentaminen iOS 13: ssa
  • Tallennetun salasanan automaattinen täyttäminen iPhonessa tai iPadissa
  • Tarkastele tallennettuja salasanoja iOS 13: ssa
  • Kuinka vaihtaa heikkoja tai uudelleenkäytettyjä salasanoja iPhonessa

Vahvojen salasanojen luominen ja tallentaminen iOS 13: ssa

Ennen kuin aloitamme, varmista, että iCloud-avaimenperä on käytössä. Avaa tätä varten asetukset sovellus → Napauta profiilisi nimeä → iCloudAvaimenperäja varmista iCloud-avaimenperä On päällä.

Vaihe 1. Käynnistä Safari-sovellus iPhonessa ja siirry kirjautumissivu verkkosivustolle tai sovellukselle, jolle haluat luoda tilin.

Vaihe # 2. Kirjoita nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai sivuston tarvitsemat tiedot.

Vaihe # 3. Napauta sitten Salasana tai Aseta salasana -ruutu verkkosivustolla.

Vaihe # 4. Näet heti vaihtoehdon Käytä vahvaa salasanaa ja Valitse Oma salasana. Näpäytä Käytä vahvaa salasanaa. Tehty!

Vaihe # 5. Jatka nyt rekisteröitymistä. Kun se on valmis, sähköposti, käyttäjänimi tai puhelinnumero ja suojattu salasana tallennetaan iCloud-avaimenperään.

Valitsitko tahallaan tai vahingossa ”Valitse oma salasana” ja haluatko nyt käyttää ehdotettua salasanaa sen sijaan? Ei ongelmaa. Napauta alanuoli näppäimistön vasemmassa yläkulmassa. Napauta sitten Ehdotettu salasana näppäimistön ylärivin keskeltä.

Voit myös napauttaa avainkuvake napauta näppäimistön oikeassa yläkulmassa ja napauta Muut salasanat nähdäksesi jo tallennetut salasanat. Tai napauta Ehdota uusi salasana.

Tallennetun salasanan automaattinen täyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Täytä tallennettu salasana automaattisesti käymällä verkkosivustolla ja kirjautumissivulla. Näet automaattisesti ponnahdusikkunan Käytä "sähköpostiosoitteesi". Nämä ovat tietyn verkkosivuston tallennetut tiedot. Napauta sitä.

Tai napauta alaspäin osoittava nuoli näppäimistön vasemmasta yläkulmasta ja napauta sitten salasana tälle verkkosivustolle. Voit myös napauttaa avainkuvaketta saadaksesi vastaavia vaihtoehtoja ja muuta.

Voit estää iPhonea täyttämästä salasanoja automaattisesti avaamalla Asetukset-sovellus → Salasanat ja tilit → sammuttamalla automaattisen täytön salasanat.

Tarkastele tallennettuja salasanoja iOS 13: ssa

Tallennettujen salasanojen katseleminen iPhonessa ja iPadissa on vaivatonta.

Kutsu Siri ja kysy häneltä: 'Näytä salasanani' tai 'Näytä Twitter-salasanani' jne.

Voit myös mennä Asetukset-sovellusSalasanat ja tilitVerkkosivustojen ja sovellusten salasanat.

Napauta nyt a verkkosivusto tai sovelluksen nimi että tarkastella tallennettua salasanaa.

Kuinka vaihtaa heikkoja tai uudelleenkäytettyjä salasanoja iPhonessa

Vaihe 1. Mene Asetukset-sovellusSalasanat ja tilitVerkkosivustojen ja sovellusten salasanat → Touch ID- tai Face ID -todennus.

Vaihe # 2. Näet a pieni kolmio huutomerkillä verkkosivustoille, jotka käyttävät heikkoa salasanaa tai samaa salasanaa. Napauta sitä.

Vaihe # 3. Napauta nyt Vaihda salasana verkkosivustolla. Sinut viedään kyseiselle sivustolle. Aseta sieltä vahva salasana.

Siinä kaikki, ihmiset.

Näin sinulla voi olla vahvat ja turvalliset salasanat kaikilla vierailemillasi sivustoilla. iCloud-avaimenperä on sisäänrakennettu Apple-ratkaisu. Se on saatavana kaikilla Apple-laitteillasi, kuten iPhone, iPad ja Mac. Mutta jos käytät samanaikaisesti myös Androidia ja Windowsia, sinun olisi parempi käyttää yhtä parhaista kolmannen osapuolen salasananhallintaohjelmista.

Lue myös:

  • Kuinka korjata iPhone pitää pyytämästä Apple ID -salasanaa
  • Vaiheet ilmaisten sovellusten lataamiseen ilman salasanaa iPhonessa tai iPadissa
  • Unohtuiko salasana? Kuinka avata muistiinpano iPhonessa, iPadissa ja Macissa

Onko sinulla kysyttävää? Käytä alla olevaa kommenttiosaa.

Uusimmat viestit