Miksi en kaipaa MacBook Prota vaihdettuani iPad Pro 12.9 ": een

Noin kuukausi sitten, kun kirjoitin ajatuksiani 12,9 tuuman iPad Prosta käytännön oppaaksi YouTube-kanavamme moniajoista, tunsin, että minun pitäisi käyttää enemmän iOS: n tutkimiseen. Pienen miettimisen jälkeen tajusin, että iPadilla voi olla tärkeä rooli auttaa minua pysymään synkronoinnissa jokaisen hienovaraisen muutoksen kanssa, jota Apple lisää käyttöjärjestelmään.

Kokopäiväisenä bloggaajana minun on etsittävä laajasti verkosta ja muistiinpantavia ajatuksia herättäviä ideoita aina, kun ne tulevat. Toisinaan haku ylittää normaalin työajan ja päättyy syvälle yöhön. Tämä laaja tutkimus näytti myös työntävän minua omaksumaan kannettavamman ja interaktiivisemman laitteen.

Tavoitteen saavuttamiseksi päätin antaa iPadille enemmän aikaa jopa tiukkojen aikataulujen aikana. En kuitenkaan onnistunut pitämään lupausta, koska MacBook Pro -laitteeni, jossa on Touch Bar, kaataisi melkein koko ajan. Ja tabletti ei voinut saada paljon huomiota huolimatta istumisesta samalla pöydällä - täysin valmiina.

Koska ensimmäinen vaihtoehto ei tuottanut sellaista tulosta kuin olin odottanut, ajatus iPadin käytöstä päivittäisenä kuljettajana löi mieltäni. Juuri kun leikkasin tätä ajatusta, sisäinen itseni kysyi: "Voiko iPad Pro korvata MacBookini?" Totuuden puhuminen; panos näytti olevan voimakkaasti tablettia vasten. Päätin kuitenkin antaa sille kuvan - riippumatta siitä.

Ja kun olen käyttänyt uutta iPad Prota kuukauden ajan, haluan jakaa tilini kanssasi. Tässä olen kokenut - sekä hyvät että huonot!

Miksi uusi iPad Pro 12.9 ″ on korvannut MacBook Proni

Interaktiivisempi ja lähestyttävämpi

Interaktiivisuus on yksi osasto, jossa iPad Pro näyttää olevan paljon parempi kuin MacBook. Suuren reunasta reunaan -kosketusnäytön ansiosta iPad tuntuu helpommin lähestyttävältä ja interaktiiviselta.

Pitämällä häiriötekijät loitolla iPad tekee lukemisesta kohdennetumpaa. Tykkään tutkia artikkeleita ja selata tärkeitä kohtia omassa tahdissani - sohvan mukavuudesta pitkään kävelyyn takapihalla - tabletti on sopinut tarpeisiini melko hyvin.

Aina kun haluan päästä toimintaan, koko näyttö ja kaikki sisältö näyttävät olevan vain kosketuksen päässä. Ja voin leikkiä kaiken kanssa enemmän vapaudella.

Vaikka monet haluaisivat tukea hiirelle ja jopa ohjauslevylle navigointiin, en henkilökohtaisesti kaipaa niitä lainkaan. Kun voin käyttää sormeani sujuvasti vuorovaikutuksessa kaiken kanssa, miksi minun on käytettävä jotain muuta?

Lisäksi, jos haluan olla luovempi tai merkitä PDF-tiedostoja, Apple Pencil 2 on aina helposti saatavilla, jotta voin luonnostella paitsi kuvia myös ideoita taitavasti. Tabletti tuntuu todella intuitiivisemmalta.

Täysipainoinen moniajo

Suoraan sanoen; En ollut koskaan ennen saanut eniten hyötyä monitoimityöstä. Mutta vaihdettuani uuteen iPad Proon rakastan sitä.

Jaetun näkymän, Slide-Over- ja PiP-tilan kaltaisten toimintojen myötä voin käynnistää neljä sovellusta kerralla. Verkkoselaamisen aikana haluan pitää suosikkihuomautussovelluksen vain yhdellä silmäyksellä, jotta voin nopeasti kirjoittaa jotain erittäin tärkeää. Silloin Split View tulee esiin todella hyvin, koska sen avulla pääsen saumattomasti siirtymään sovelluksesta toiseen.

Monta kertaa minun on katsottava videoita ja muistettava tärkeät kohdat samanaikaisesti. PiP-tilan ansiosta voin tehdä molemmat asiat kerralla mukavammin - ilman, että minun tarvitsee hypätä päistä toiseen. Nämä pienet asiat säästävät paljon arvokasta aikaa ja lisäävät myös tuottavuutta.

Puhumattakaan erittäin ainutlaatuisista pyyhkäisyeleistä, jotka lisäävät täysin uuden ulottuvuuden tapaan, jolla työskentelen iPadissa.

Pyyhkäisyeleiden avulla voin heti siirtyä avoimien sovellusten välillä, kurkistaa naapurisovelluksia tarvitsematta sukeltaa niihin, pitää ryhmitetyt sovellukset yhdessä niin kauan kuin haluan ja mitä ei.

Vaikka olen aina halunnut käyttää vedä ja pudota -ohjelmaa Macissa, nautin siitä enemmän iPadissa. Jälleen sileät pyyhkäisyeleet tekevät tavaroiden vetämisestä ja pudottamisesta uskomattoman yksinkertaisen ja suoraviivaisen. Ja se tekee iPadista tuottavamman kuin MacBook.

Järjestetty tiedostojen hallinta

Toisin kuin useimmat arvostelijat ovat sanoneet, iPadin tiedostojen hallintajärjestelmä on mielestäni täysin häiriötön. Ja minulla on muutama pätevä syy todistaa mielipiteeni:

Ennen kaikkea, iOS on suunniteltu tekemään tiedostojen hallinnasta vähemmän tuskallista. Se on eräänlainen automatisoitu, eikä sinun tarvitse murehtia mihin laittaa tavarasi, koska jokainen sovellus pystyy käsittelemään omia tietojaan. Joten on vähemmän mahdollisuuksia kaaokseen kaapata koko aloitusnäyttö tai sekoittaa koko laite.

Toinen, Tiedostot-sovellus on enemmän kuin tarpeeksi hyvä, jotta voit käsitellä dokumenttejasi ja melkein kaikkea tehokkaasti. Lisäksi voit määrittää iCloudin, Dropboxin ja muut tuetut pilvipalvelut saumattomasti käyttämään tiedostojasi ja pitämään ne täydellisesti järjestettyinä laitteiden välillä.

Sopii tyylikkäästi moniin tarpeisiin

Vaikka se saattaa tuntua hieman hyperboliselta, iPad on mielestäni paremmin kykenevä vastaamaan moniin tarpeisiin kuin iPhone ja Mac. Lyhyesti sanottuna se on melkein kuin monipuolinen, joka pystyy tekemään useimmat asiat erittäin hyvin.

Jos ottaisin yhden laitteen, jonka avulla voin saada kaiken irti peleistä, elävöittää mediaaikaani, hallita älykkäitä kodin laitteita, kirjoittaa artikkeleita ja muokata valokuvia ja videoita sosiaalisen median jakamista varten, menisin mielelläni iPadin kanssa Pro. Se vain selittää iPadin monipuolisuuden.

Tietysti kestää muutama päivä ja jopa muutama viikko tottua iPadiin. Mutta kun olet oppinut temppupussin, sinusta (tavallaan) tulee riippuvuus tabletista.

Mutta sitten taas, maailmassa ei ole täydellistä asiaa. Ja iPad Pro ei ole poikkeus tästä säännöstä. Vaikka olen kokenut monia haittoja kuukausittaisen käytön aikana, haluaisin mainita muutaman puutteen.

Puute työpöytäluokan verkkoselaimesta

Safari iOS: lle toimii nopeasti ja tekee verkkoselaamisesta turvallisemman kuin kollegansa. Se soveltuu kuitenkin edelleen hienostuneempaan verkkoselaamiseen, eikä sillä ole kykyä toimittaa työpöytäkurssikokemusta.

Mitä tulee kolmansien osapuolten verkkoselaimiin, kuten Chrome ja Firefox, niillä ei myöskään ole asiantuntemusta vastata ammattilaisten kysyntään.

Voit väittää, että iOS: llä on mahdollisuus pyytää sivuston työpöytäversio, mutta se ei silti riitä, koska et voi käyttää kaikkea. Ollakseni rehellinen; se näyttää olevan hieman turhauttavaa - toisinaan.

A12X-sirun ja päivitetyn RAM-muistin avulla iPad voi helposti käyttää täysimittaista verkkoselainta. Huolimatta tällaisesta vankasta laitteistosta, tabletti käyttää silti mobiiliselainta. Se ei ole muuta kuin paradoksi sinänsä.

Ei monikäyttöliittymää

Mielestäni Vierastilan puute ei ole iso juttu, mutta se on harkitsemisen arvoinen. Monta kertaa minun on luovutettava iPad kollegalleni tai jopa perheenjäsenelleni - raskaalla sydämellä. Ja joka kerta, kun luovutan laitteen, toivon, että siellä olisi monen käyttäjän käyttöliittymä, jotta voisin sallia vain valitut tavarat ja pitää kaikki henkilökohtaisemmat asiat kohtuullisella etäisyydellä.

En kai ainoa, joka pyytää vierastilaa iPadissa. Hyvä asia on, että Apple voi helposti saada sen tapahtumaan. Joten kysymys on milloin ja ei miten.

Ennen käärimistä haluaisin mainita vielä yhden asian: Eikö olisikin parempi, jos USB-C-kiintolevy olisi mahdollista kytkeä niin, että tiedostot voidaan tuoda suoraan iPadiin? Joo, se olisi kätevä monista syistä. Teknisistä rajoituksista huolimatta Apple ei onnistunut tuomaan tätä toimintoa alukseen.

Totta puhuen, en ole kadonnut siitä pahasti, mutta uskon, että sille pitäisi antaa etukäteen.

Älä ymmärrä minua väärin ... MacBook Pro on mestariteos. Mutta iPad Pro on ainutlaatuinen omalla tavallaan ...

Olen antanut kuvan iPad Prolle 12.9 ″ niin kauan kuin päälaitteeni, olen tullut siihen tulokseen, että iPad on suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen. Se on elävämpi, lähestyttävämpi ja tyylikkäämpi. Ja jos haluat laitteen, joka sopii useimpiin tarpeisiisi, et voi mennä pieleen sen kanssa.

Pitää mielessä; iPadista ei voi vielä tulla täysin korvaavaa kannettavaa tietokonetta - puhumattakaan MacBook Prosta. Mutta sitten taas kaikki riippuu vaatimuksistasi.

Kun vankka laitteisto on jo paikallaan, odotan iPadin rikkovan suurimman osan rajoista ja jopa mittakaavan useita uusia korkeuksia. Enkä olisi yllättynyt, jos tabletista tulee jopa MacBookin suurin haastaja - lähitulevaisuudessa!

Mitä mieltä olet Applen uudesta iPadista ja mitä parannuksia haluat nähdä siinä? Jaa ajatuksesi siitä alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit