Miksi 16 Gt: n iPhonilla on vain 12 Gt: n tallennustila?

Kuinka usein iPhone 16 Gt: n tila loppuu? No, jos asennat joitain raskaita sovelluksia tai olet päivittänyt käyttöjärjestelmän äskettäin, se voi kuluttaa paljon tilaa iPhonessa. Mutta onko se ainoa syy, jonka tiedät, eikö? Jos kyllä, niin se ei ole todellinen vastaus kysymykseesi "Miksi 16 Gt: n iPhonessa on vain 12 Gt: n tallennustila?"

Tiedämme kaikki, että Apple haastettiin aikaisemmin 16 Gt: n laitteen, joka oli vain 12,7 Gt, tallennustilan pienentämisestä. Ja vastauksena Apple sanoi, että käyttöjärjestelmä kuluttaa tilaa ja harvat esiasennetut sovellukset. Mutta onko kyse kaikki käyttöjärjestelmästä ja esiasennetuista sovelluksista?

Miksi 16 Gt: n iPhonilla on vain 12 Gt: n tallennustila?

En usko niin henkilökohtaisesti. Minulla on erilainen näkökulma samaan. Siinä tapauksessa haluaisin selittää lukijoille yksinkertaisen menetelmän, jota käytetään iPhonen muistin laskemiseen.

Kyse on binääri- ja desimaalilaskelmista

IPhonen valmistajat ja ohjelmistot, jotka laskevat tilan laitteen valmistuksen aikana, ovat erilaiset. Ihmiset pitävät 1 Gt desimaaleina, kun taas ohjelmisto käyttää binäärilukuja tilan laskemiseen.

Jos 1 Gt desimaalina on 1000 Mt, binäärijärjestelmän mukaan 1 Gt olisi 1 073 741 824. Joten jos lasketaan 16 Gt desimaalijärjestelmässä, se olisi sama kuin 16 Gt, mutta kun ohjelmisto laskee sen binaarijärjestelmään, tulokset ovat erilaiset. 16 000 000 000 (desimaaliluku 16 Gt) jaetaan 1 073 741 824: llä (1 Gt: n binääriluku) ja lopussa tilaa on jäljellä vain 14,9 Gt.

Tämä vähentää melkein 1,1 Gt tilaa virheellisten laskelmien vuoksi. Luuletko, että vain siksi tilaa vähennetään? Jos näin on, olet taas väärässä. On vielä yksi syy tietää.

Käyttöjärjestelmä kuluttaa liian paljon tilaa

On aivan selvää, että käyttöjärjestelmä vie jonkin verran tilaa laitteellasi. Olet ehkä huomannut saman, kun käytät Windows PC: tä, että C-asemilla on jonkin verran tilaa, vaikka et ole tallentanut mitään. Sama koskee myös iPhonea ja iPadia.

IPhonessa on vähän ohjelmistoja ja esiasennettuja sovelluksia, jotka ovat välttämättömiä iPhonen sujuvan toiminnan kannalta. Arvioiden mukaan iPhonen esiasennetut sovellukset, ohjelmistot ja käyttöjärjestelmä kuluttavat lähes 2,7 Gt tilaa. Viimeinkin laitteellasi on vain noin 12,2 Gt.

Nyt saatat olla melko selvä siitä, miksi 16 Gt: n iPhonella on juuri 12 Gt tilaa, vaikka et asenna yhtä sovellusta tai tallenna tiedostoa siihen. Jos et vieläkään ymmärrä käsitettä, voit kommentoida kyselysi alla tietääksesi lisätietoja.

Siinä kaikki, ihmiset! Toivon, että sait vastauksen nyt. Jaa palautteesi alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit