Erittäin käteviä näppäimistövinkkejä iPhoneen ja iPadiin

Kaikista hienovaraisista yksityiskohdista olen laatinut kattavimman luettelon tyylikkäimmistä näppäimistövinkeistä iPhonelle ja iPadille. Ota kaikki irti näistä älykkäistä hakkeroista lisätäksesi kirjoitusnopeutta!

Jokainen älypuhelimen käyttäjä riippuu suuresti ohjelmiston näppäimistöstä; varsinkin nyt, kun suurin osa päivistä kuluu kirjoittamalla sähköposteja, viestejä, kommentteja, twiittejä, kuvatekstejä jne. Vaikka sinulla olisi laitteellesi upea ulkoinen näppäimistö, näiden iOS-pikanäppäinten hallinta iPhonelle ja iPadille parantaa kokemustasi.

Ei vain sinä, vain harvat nauttivat ohjelmistonäppäimistön käsittelystä. Mutta onneksi Apple on sisällyttänyt oletusnäppäimistöön useita ominaisuuksia, jotta kirjoittaminen olisi käyttäjäystävällistä. Erityisesti, jos olet päivittänyt iOS 14: een ja iPadOS: iin, sinulla on myös oikeus QuickPath-pyyhkäisynäppäimistöön ja mukautettuihin kirjasimiin.

Mikä tekee näistä temppuista niin käteviä, on se, että ne pääsevät eroon tarpeettomista hanoista. Lisäksi he voivat vaihtaa kirjoittamisnopeutta jyrkästi jonkin verran oppimiskäyrän jälkeen.

24 iOS: n pikanäppäintä iPhonelle kirjoituskokemuksen parantamiseksi

# 1. QuickPath-pyyhkäisynäppäimistö

Aikaisemmin joudut lataamaan kolmannen osapuolen näppäimistöohjelmia, jotta voit käyttää pyyhkäisynäppäimistöä iOS-laitteillasi. IOS 13 on kuitenkin muuttanut skenaariota sisällyttämällä QuickPath-näppäimistön. Joten nyt sen sijaan, että napautettaisiin kutakin kirjainta, voit yksinkertaisesti pyyhkäistä sormilla kirjainten yli ja näppäimistö tunnistaa sanan.

Kuten aina, tämä saattaa tarvita vähän harjoittelua, mutta kun olet oppinut, suosisit vain tätä tyyliä kirjoittaessasi kämmenlaitteillasi. Lisätietoja QuickPath-pyyhkäisynäppäimistön käyttöönotosta iPhonessa ja iPadissa on tässä artikkelissa.

# 2. Asenna mukautetut fontit

Nyt kun näppäimistösi on päivitetty upouusi pyyhkäisynäppäimistö, on aika lisätä mukautettuja fontteja. Yleensä lukija arvaa mielialasi viestin sävyn tai lisäämäsi emojin perusteella. Nyt he voivat tietää, oletko onnellinen, vihainen, vakava vai vitsaillut paitsi sanoilla myös käyttämälläsi kirjasimella.

Etsitpä sitten jotain vintage- tai modernia, monimutkaista tai muodollista, voit lisätä ja käyttää näitä fontteja näppäimistöihisi. Yksityiskohtaisen opetusohjelman löydät postitse siitä, kuinka mukautetut fontit asennetaan ja käytetään iOS 13: ssa iPhonessa tai iPadissa.

# 3. Lisää numeroita tai symboleja

Ellet tiedä kuinka kirjoittaa numeroita tai symboleja nopeasti, kirjoittaminen on edelleen kuoppaista. Onneksi on melko helppo päästä niihin pyyhkäisyn avulla.

Lisää tietty numero tai symboli koskettamalla (123) numeropainike, pyyhkäise avaimeen, jonka haluat syöttää, ja vapauta sitten sormi. Parasta tässä eleessä on, että näppäimistö siirtyy automaattisesti takaisin QWERTY-asetteluun. Joten kirjoittaminen pysyy sujuvana!

# 4. Syötä iso kirjain nopeasti

Yleensä mitä teemme ison kirjaimen kirjoittamiseksi käytettäessä näppäimistöä iPhonessa tai iPadissa? Napsauta Vaihto-näppäintä ja napauta sitten tiettyä kirjainta. Se ei vain pysäytä kirjoittamista, vaan myös vie vauhtia. Älä enää kestä tätä tuottavuuden tappajaa!

Voit kirjoittaa ison kirjaimen fiksummin koskettamalla Vaihto-näppäin ja sitten pyyhkäise kirjaimen kohdalle jonka haluat lisätä ja vapauta sitten sormi. Se on niin yksinkertaista.

# 5. Lisää aksenttiset erikoismerkit

"E" -merkin kirjoittaminen on melko helppoa, mutta entä jos kirjoitat "é" tai minkä tahansa vastaavan aksenttisen erikoismerkin, joka ei ole vain napautuksen päässä? No, tämä iOS 13: n iPhone-pikanäppäin tekee ominaisuudesta vain napautuksen päässä, vain pitkän napautuksen päässä. Aivan oikein, sinun tarvitsee vain napauttaa kirjainta, esimerkiksi e.

Ponnahdusikkuna tarjoaa sinulle vaihtoehtoja, liu'uta haluamasi merkin päälle ja kirjoita. Tämä pätee myös valuuttamerkkeihin; pään yli numeronäppäimistö (123), napauta ja pidä$. Ponnahdusikkunassa näkyvät merkit eurolle, punnille, jenille, rupioille ja muille yhteisille valuutoille.

# 6. Poista ponnahdusikkunan esikatselu käytöstä

Tähän mennessä sinun on oltava perehtynyt QuickType-näppäimistön pieneen ponnahdusikkunaan, joka näyttää kirjoittamasi kirjaimen. Hahmojen esikatseluna kopioitu ominaisuus tarjoaa erittäin helpon tavan lähentää valitsemiasi kirjaimia. Jotkut eivät kuitenkaan välttämättä pidä ominaisuudesta ja ajattelevat sen häiritsevän.

Joten voit poistaa ponnahdusikkunan esikatselun käytöstä asetukset Kenraali Näppäimistö valikko; Poista ponnahdusikkunan esikatselu käytöstä saadaksesi yksityiskohtaisen vaiheittaisen opetusohjelman. Erityisesti tämä toiminto ei vaikuta millään tavalla korostettuun erikoismerkkiominaisuuteen.

# 7. Vaihda kieli

Kirjoitat viestiä englanniksi. Mutta yhtäkkiä mieleesi tulee hauska vitsi, ja luulet, että se voidaan ilmaista paremmin äidinkielelläsi tai muulla valitsemallasi kielellä. Luotettava Apple-näppäimistösi ymmärtää tarpeen ja tukee siten näppäimistöasettelua useimmilla kielillä.

Jos haluat lisätä haluamasi kielen tuen, sinun on ensin otettava käyttöön sen näppäimistöasettelu. Kun olet valmis, kosketa vain ja pidämaapallon avain ja pyyhkäise sitten haluamasi kieli. Vaihtoehtoisesti voit myös napauttaa samaa näppäintä siirtyäksesi haluamaasi vaihtoehtoon.

# 8. Lisää sarkainmerkki

Kuten olet ehkä huomannut, että laitteesi ohjelmistonäppäimistössä ei ole sarkainnäppäintä, joten sarkainmerkin lisääminen iPhoneen tai iPadiin on hieman hankalaa. Vaikka ei ole niin hankalaa, koska voit käyttää sanelua (mikrofonikuvaketta) tai käyttää tekstin korvaamista iPhonessa tai Macissa. Tarkista tämä viesti tarkasta menettelystä.

# 9. Käytä näppäimistön asetuksia hetkessä

Kuvittele tilanne, jossa kirjoitat muistiinpanoa iPhoneen. Puolivälissä luulet, että ennakoiva ominaisuus estää sinua kirjoittamasta sujuvasti. Mitä tekisit yleensä? Avaa Asetukset-sovellus ja siirry sitten Näppäimistö-asetusruutuun poistaaksesi Ennakoiva. Se ei olisi hienoa ei aikasi tai tuottavuutesi kannalta!

Parempi tapa saada se on koskettaa ja pitää maapallon avain ja osui sitten Näppäimistön asetukset. Se vie sinut suoraan näppäimistöasetukset.

# 10. iPadOS 13: n pikanäppäimet

Apple on äskettäin ottanut käyttöön käyttöjärjestelmän erityisesti iPadille. IPadOS ottaa huomioon laitteen näytön koon ja tehon ja palvelee ominaisuuksia ja sovelluksia vastaavasti. Parantamalla käyttöliittymää edelleen, iPad on sisällyttänyt joitain merkittäviä uusia pikanäppäimiä. Katso asiaa käsittelevästä viestistämme yksityiskohtaiset luettelot näistä pikanäppäimistä ja niiden käytöstä.

# 11. Käytä Nifty Key Flick -ominaisuutta iPadissa

IOS 11: ssä Apple esitteli erittäin kätevän ominaisuuden nimeltä "Key Flicks". Mikä tekee siitä niin hyvän työkalun, on kyky syöttää numeroita tai symboleja nopeasti tarvitsematta vaihtaa edestakaisin.

Syötä numero tai tietty symboli, sinun tarvitsee vain vetää avain alas. Jos haluat lisätietoja tästä ominaisuudesta, siirry tänne.

# 12. Muuta näppäimistö ohjauslevyksi siirtämään kohdistinta helposti

Tämä on ollut suosikkini ominaisuus iOS-näppäimistösovelluksessa. Aikoina, kun haluan muokata tekstiä helposti, siitä tulee tunnin tarve.

Aiemmin tämä ominaisuus oli käytettävissä vain iPadilla ja 3D Touch -tuetuilla iPhone-laitteilla. Apple on kuitenkin asettanut sen saataville kaikille laitteille, jotka voivat käyttää iOS 12: ta tai uudempaa.

Voit muuttaa näppäimistön ohjauslevyksi koskettamalla sormea ​​ja pitämällä sitä sormella välilyönti. Sitten, siirrä kohdistinta vetämällä sormella.

Sinun 3D Touch -tuettu laite, kosketa ja pidä pohjassa mitä tahansa näppäimistön näppäintä kutsuaksesi ohjauslevyn.

# 13. Valitse Ohjauslevyksi teksti käyttämällä näppäimistöä

Sen lisäksi, että "ohjauslevy" antaa sinun siirtää kohdistinta nopeasti, se voi myös auttaa sinua valitsemaan tekstin helposti. Vaikka tämä kätevä ominaisuus toimii täydellisesti 3D Touch -tukitallennetulla iPhonella, se voi tehdä työnne millä tahansa iOS 12: n tuetulla laitteella.

Siirry ensin ohjauslevytilaan painamalla välilyöntinäppäintä tai koskettamalla ja pitämällä näppäimistöä. Käytä sitten kohdistinta hypätäksesi tiettyyn kohtaan. Seuraavaksi kevennä kosketusta hieman ja paina harmaata näyttöä siirtääksesi kohdistinta tekstin valitsemiseksi.

Jos haluat tietää enemmän tästä piilotetusta ominaisuudesta, siirry tähän artikkeliin.

# 14. Ravista kumoaaksesi

Toiminnon uudelleen tekeminen / kumoaminen tarjoaa enemmän joustavuutta ja säästää myös paljon aikaa. Arvaa mitä? Voit käyttää tätä toimintoa myös iPhonessa ja iPadissa. Mutta saadaksesi sen tekemään, sinun on ravistettava laitettasi nopeasti. Joo, se kuulostaa hieman hullulta, mutta saa työn aikaan tehokkaasti.

merkintä: Varmista, että se on päällä. asetukset → EsteettömyysKosketuskytke kytkin päälleRavista kumoa -kohdan vieressä.

Sano, että olet kirjoittanut jotain ja halunnut kumota sen. Ravista laitettasi ja napauta sitten Kumoa ponnahdusikkunassa. Ja jos haluat tehdä sen uudelleen, ravista laitettasi uudelleen. Napsauta sitten Tee uudelleen sitominen.

# 15. Säästä aikaa korvaamalla teksti

On joitain lauseita tai lauseita, joita käytämme usein elämässämme. Sen sijaan, että kirjoitat usein toistuvia lauseita, voit luoda niille pikakuvakkeita.

Joten, kun haluat kirjoittaa suosikkilausekkeesi, sinun tarvitsee vain syöttää mukautettu pikakuvake, ja näppäimistö tuo sen automaattisesti esiin. Valitse se ja olet valmis menemään!

Luo tekstin pikakuvake avaamalla asetuksetKenraaliNäppäimistöTekstin vaihto.

Napauta “+” -Painikettakirjoita lause "Nähdään pian".kirjoita pikakuvake, kuten ”SY”. → napauta Tallentaa. Jos haluat lisätietoja tästä hakkeroinnista, siirry tähän viestiin.

# 16. Anna verkkotunnusosoite nopeammin

Niin vaikuttavalta kuin se kuulostaa, voit kirjoittaa verkkotunnuksen osoitteen erittäin helposti. Halusitpa kirjoittaa sivuston nimen nopeasti hakiessasi verkkoselaimesta tai lisätäksesi sen tarinasi, tämä hakkerointi voi todella nopeuttaa tehtävää sinulle.

Laita kätesi tähän temppuun avaamalla verkkoselain ja napauttamalla sitten URL-osoitepalkkia päästäksesi näppäimistöön. Kirjoita seuraavaksi alkuperäinen nimi sivuston. Kosketa seuraavaksi jaksopainike. Nyt näkyviin tulee valikko, jossa on useita vaihtoehtoja, kuten .com, .edu, .org ja enemmän. Pyyhkäise haluamaasi TLD: hen, ja olet valmis!

# 17. Käytä yhden käden näppäimistötilaa iPhonessa

Joskus haluat kirjoittaa viestejä tai lähettää yhden linjan kommentin vain yhdellä kädellä tai pikemminkin peukalolla. Tallenna tämä temppu niihin erityisiin aikoihin, kun haluat mieluummin mukavuutta kuin mitään muuta.

Käynnistä yhden käden kirjoitustila koskettamalla ja pitämällämaapallokuvake. Sitten sinulla on kaksi vaihtoehtoa:Vasen jaoikea kätevä kirjoittamistilat. Napsauta haluamaasi vaihtoehtoa ja jatka sitten kirjoittamista tavalliseen tapaan. Aseta näppäimistö normaaliasentoon napauttamalla nuolimerkki.

# 18. Irrota näppäimistö iPadissa

Kun avaat näppäimistön, se näkyy näytön alareunassa. Voit kuitenkin siirtää sen missä tahansa ruudulla. Se on todella mukavaa ja voi tuoda kokeellesi paitsi joustavuutta myös hauskaa.

Voit purkaa näppäimistön telakan koskettamalla ja pitämälläpieni näppäimistön kuvake. Pyyhkäise sitten kohtaan Poista telakointi valikossa. Käytä seuraavaksi tätä kuvaketta vetääksesi näppäimistön haluamaasi paikkaan.

Kun haluat telakoida näppäimistön, kosketa ja pidä näppäimistön kuvake. Pyyhkäise sitten kohtaan Telakka.

# 19. Jaettu näppäimistö iPadissa

Tiesitkö, että voit jakaa iPad-näppäimistön? Jos et halua kiinnittää molempia käsiäsi tai haluat kirjoittaa peukalolla, tämä vinkki voi olla sinun juttusi.

Ota tämä ominaisuus käyttöön koskettamalla ja pitämällänäppäimistön painike oikeassa alakulmassa. Pyyhkäise seuraavaksi kohtaan Jakaa avautuvassa pienessä valikossa.

Kun haluat palauttaa näppäimistön normaaliasentoon, kosketa samaa kuvaketta pitkään. Pyyhkäise sitten kohtaan Telakoi ja yhdistä.

# 20. Piilota näppäimistö iPadissa ja iPhonessa

Oletetaan, että olet kirjoittanut pitkän muistiinpanon ja haluat nyt piilottaa näppäimistön, jotta voit tarkistaa koko tarinan helpommin. Melko yksinkertainen!

IPadillasi Napautanäppäimistön painike oikeassa alakulmassa kohtaan Piilota se heti.

Se on aivan kuten suoraviivainen iPhonessa. Sinun tarvitsee vain pyyhkäise alaspäin näytön keskiosasta laittaa näppäimistö pois näkyvistä. Ja kun haluat näyttää näppäimistön uudelleen, napauta vain mitä tahansa kohtaa näytöllä.

# 21. Anna ajanjakso nopeasti

Jos et tiedä tätä hienoa temppua, saatat lyödä numeronäppäimistöä ja napauttaa sitten piste (eli täysi lopetus) -näppäintä syöttääksesi sen. Liioittelematta; se on melko hankalaa eikä todellakaan ole hyvä tuottavuudellesi.

Seuraavan kerran haluat kirjoittaa pisteen vain lauseen loppuun kaksoisnapauta välilyöntiä. Lisäksi jaksoa seuraa välilyönti, jonka avulla voit kirjoittaa seuraavan lauseen.

# 22. Muunna puhe tekstiksi sanalla

Oletetaan, että olet liikkeellä ja yhtäkkiä mieleesi tulee ainutlaatuinen idea. Vaikka haluat merkitä sen muistiin, et tunnu mukavalta kirjoittaa. Täällä "Dictation" -ominaisuus tulisi esiin todella hyvin!

Tuo yksinkertaisesti esiin näppäimistö ja painapieni mikrofonikuvake. Sitten puhu mieltäsi. Se muunnetaan tekstiksi. Puhu lauseen lopussa sopivat välimerkit. Kuten, "Missä veljesi kysymysmerkki on".

Palaa päänäyttöön painamallanäppäimistön kuvake. Voit vaihtaa sanelun kielen tai asettaa tietyn kielen oletusasetukseksi siirtymällä Näppäimistöasetuksiin. asetuksetKenraaliNäppäimistöSanelun kieli.

Vaikka käyttö on melko tasaista ja saumatonta, tätä ominaisuutta tutkitaan parhaillaan viimeaikaisten tietosuojaloukkausten vuoksi. Täten turvallisuuden ylläpitämiseksi kannattaa ehkä luopua helppoudesta ja poistaa mikrofonikuvake iPhonesta tai iPadin näppäimistöstä. Älä huoli, että olemme saaneet sinut myös sinne.

# 23. Tarkista sanan määritelmä

Hieman piilotettu kääreen alle on mahdollisuus tarkistaa sanan määritelmä. Ja se voidaan tehdä erittäin helposti. Kosketa vain sanaa ja paina Valitse-painiketta ponnahdusikkunassa. Napauta sitten Katso ylös. Seuraavassa näytössä sinun pitäisi katso sanan määritelmä.

# 24. Entä jos näppäimistö katoaa?

Vaikka kaikki nämä iPhonen pikanäppäimet iOS 13: ssa ovat hienoja, mutta mitä sinun pitäisi tehdä, kun näppäimistö katoaa kokonaan. Vaikka tätä ei tapahdu niin usein, miksi sinun tai työsi pitäisi kärsiä tämän ongelman vuoksi? Varsinkin kun olen täällä auttaakseni sinua. Olen koonnut luettelon ongelman vianmääritysvinkeistä ja toivon, että ne voivat auttaa.

Se on melkein kaikki!

Video: iPhone- tai iPad-näppäimistön vinkkejä ja vihjeitä

Pysy kuulolla kanssamme lisää ...

Nyt kun kaikki älykkäät temput ovat tutkaasi, tehosta kirjoittamista niin, että siitä tulee miellyttävä kokemus. Tai ainakaan sormesi eivät enää pidä hankalana käsitellä näppäimiä. Vaikka saatat löytää tämän luettelon iPadin ja iPhonen pikanäppäimistä melko laaja ja pitkä, vakuutan, että jokainen pikakuvake auttaa sinua pitkällä aikavälillä.

Haluat saada kiinni näistä yhtä mielenkiintoisista tarinoista:

  • Parhaat iOS 13 Siri -pikakuvakkeet iPhonelle ja iPadille
  • iOS 13: n Siri-pikakuvakkeet tuottavuuteen
  • Parhaat iOS 13: n Siri-pikakuvakkeet Apple Musicille

Onko sinulla hienoja näppäimistön temppuja? Älä unohda jakaa niitä kanssamme.

Uusimmat viestit