Kasvotunnus ei toimi iPhonessa? Kuinka korjata ongelma

Face ID on yleensä helppokäyttöinen ja estää muita ihmisiä pääsemästä puhelimeesi. Voit käyttää sitä jopa Google Driven, WhatsAppin tai muiden sovellusten lukitsemiseen. Joten voi olla huolestuttavaa, jos Face ID ei toimi iPhonellasi. Mutta voit korjata sen useilla erilaisilla ratkaisuilla. Katsotaanpa, mitä voit tehdä ongelman vianmäärityksessä.

Huomaa kuitenkin, että ennen kuin siirrymme eteenpäin, sinun on ehkä annettava salasanasi tai Apple ID -tunnuksesi kasvotunnuksen käyttämisen sijaan, jos:

 • Olet juuri käynnistänyt laitteen tai käynnistänyt sen uudelleen
 • Laitteesi on lukittu yli 48 tunniksi
 • Et ole käyttänyt salasanaasi laitteen lukituksen avaamiseen viimeisten 6,5 päivän aikana, eikä Face ID -tunnusta ole käytetty laitteen lukituksen avaamiseen viimeisten 4 tunnin aikana
 • Laitteesi on lukittu etänä
 • Sinulla on jo viisi epäonnistunutta yritystä avata Face ID: llä
 • Aloitit virran katkaisun / SOS-hätäpysäytyksen pitämällä sivupainiketta ja kumpaakin äänenvoimakkuuspainiketta yhdessä 2 sekunnin ajan

Jos mikään yllä olevista ei ole totta ja kohtaat edelleen kasvotunnusongelmia, jatka lukemista saadaksesi luotettavia ratkaisuja siitä, mitä voit tehdä.

Kuinka korjata kasvotunnus, joka ei toimi iPhonessa 12, 12 Mini, 11, X tai iPhone XR

 • Onko mitään, joka peittää etukameran?
 • Varmista, että kasvosi ovat esteettömiä
 • Poista Face ID käytöstä / käytöstä iPhonessa
 • Nollaa kasvotunnus iPhonessa
 • Pakota Käynnistä iPhone uudelleen
 • Nollaa kaikki asetukset iPhonessa
 • Päivitä uusimpaan iOS-versioon

Onko mitään, joka peittää etukameran?

Toki, se kuulostaa melko pieneltä, mutta kannattaa tarkistaa, ettei mikään peitä TrueDepth-etukameraa iPhonessa. Varmista, että käyttämäsi näytönsuoja tai kotelo ei peitä linssiä. Varmista myös, että etukameran ympärillä oleva alue on puhdas, koska lika tai jäännökset saattavat estää kameran toimintaa.

Muista lisäksi, että Face ID toimii vain iPhonessa pystyasennossa eikä vaakasuunnassa. Joten pidä puhelinta pystyssä. Pidä myös laitettasi noin 10-20 tuuman päässä kasvoistasi, koska Face ID: llä on samanlainen näköala kuin silloin, kun soitat videopuhelua tai napsautat selfieä laitteellesi.

Varmista, että kasvosi ovat esteettömiä

Jos Face ID ei toimi iPhonessa, varmista, että mikään ei peitä kasvojasi. Pidä suusi, silmäsi ja nenäsi täysin näkyvissä laitteen etukameralle. Tai voit määrittää vaihtoehtoisen ulkonäön kasvotunnuksen käyttämiseksi maskia käytettäessä.

Vaikka kasvontunnistustekniikka toimii erilaisten aurinkolasien kanssa, se ei ehkä tue niitä, jotka estävät tietyntyyppisiä valoja. Jos käytät tällaisia ​​aurinkolaseja, ne saattavat estää TrueDepth-kameran käyttämän infrapunavalon.

Poista Face ID käytöstä / käytöstä iPhonessa

Vaihe 1. Avaa asetukset iPhonessa → Napauta Kasvotunnus ja salasanaAnna iPhonen salasana.

Vaihe # 2. Kohdassa Käytä kasvotunnusta FOR -osiossa sammuttaa kunkin vaihtoehdon vieressä oleva kytkin.

Vaihe # 3. Jos käytät kasvotunnusta kolmansien osapuolten sovellusten kanssa, napauta Muut sovellukset → sitten sammuttaa kytkintä kunkin sovelluksen vieressä.

Sammuta nyt laite. Siirry seuraavaksi kohtaan Asetukset → Kasvotunnus ja salasana ja kytke sitten kytkin päälle kunkin vaihtoehdon vieressä. Napauta myös Muut sovellukset ja kytke sitten kytkin päälle jokaiselle sovellukselle.

Yritä nyt käyttää kasvotunnusta uudelleen. Sen pitäisi toimia nyt. Jos se ei onnistu, siirry seuraavaan ratkaisuun.

Nollaa kasvotunnus iPhonessa

Tuoda markkinoille asetukset → Napauta Kasvotunnus ja salasanaNollaa kasvotunnus. Tämä pyyhkii kaikki kasvosi matemaattiset esitykset, ja sinun on asetettava se uudestaan.

Rekisteröi kasvosi uudelleen iPhoneen noudattamalla näytön ohjeita. Kun olet valmis, lukitse puhelin ja katso, toimiiko Face ID.

Pakota Käynnistä iPhone uudelleen

Tätä kutsutaan myös kovaksi palautukseksi ja se voi auttaa korjaamaan kasvotunnuksen ongelman iPhonessa. Täydelliset ohjeet laitteen uudelleenkäynnistämisestä.

Nollaa kaikki asetukset iPhonessa

Jos mikään yllä olevista vaiheista ei ole toiminut, voit yrittää palauttaa iPhonen asetukset. Tämä pyyhkii pois kaikki nykyiset asetukset, mukaan lukien Wi-Fi-salasanat ja verkkosivuston kirjautumistiedot, mutta mediaasi ja yhteystietojasi ei muuteta.

Vaihe 1. Avata asetuksetKenraaliNollaa.

Vaihe # 2. Napauta nyt Nollaa kaikki asetukset ja kirjoita sitten iPhone Salasana jos olet asettanut yhden ja paina Vahvistaa.

Päivitä uusimpaan iOS-versioon

Nyt on aika päivittää ohjelmisto. Tarpeetonta mainita, että siitä on tullut viime aikojen suurin vianetsintäominaisuus. Lisäksi Apple jatkaa iOS: n puhdistamista, parantaa suorituskykyä ja poistaa virheet, jotka jatkuvasti kasvavat silloin tällöin. Joten se ansaitsee myös laukauksen.

Avata asetukset sovellus → Kenraali Ohjelmistopäivitys → Lataa ja asenna uusin iOS-versio tavalliseen tapaan.

Yhteenvetona

Joten nyt tiedät kuinka korjata kasvotunnus, jos se ei toimi iPhonellasi. Kerro meille alla olevissa kommenteissa, mikä ratkaisu toimi sinulle. Tai jos sinulla on kysyttävää, vastaamme niihin mielellämme.

Haluat lukea myös nämä viestit:

 • Kuinka korjata iPhone jumissa Apple-logon ongelmaan
 • Ryhmä FaceTime ei toimi? Tässä on miksi ja korjaus!
 • Viestit-sovellus kaatuu iPhonessa ja iPadissa? Korjattavia vinkkejä

Uusimmat viestit