iPhone-mikrofoni ei toimi? Tässä on korjaus!

Mikrofoni on yksi iPhonen tai minkä tahansa älypuhelimen olennaisista osista. Puhelut, videotallenteet, äänimuistiinpanot ja erilaiset sovellukset riippuvat siitä. Jos iPhone-mikrofonit eivät kuitenkaan toimi oikein, sinulla on lamautunut kokemus, koska FaceTime-puhelut ovat epäselviä, tietyt sovellukset eivät toimi odotetulla tavalla ja niin edelleen. Kaikkien näiden ratkaisemiseksi tässä on joitain tehokkaita ratkaisuja iPhonen mikrofoniongelman korjaamiseen.

Aloita yksinkertaisella testillä ja tarkista iPhone-mikrofoni

iPhonessa on useita mikrofoneja äänen sisääntulon parantamiseksi. Nykyaikaisissa malleissa ne sijaitsevat pohjassa (lähellä kaiutinritilää), takana (lähellä takakameraa) ja edessä (kuulokkeen grillin sisällä). Alla olevassa luettelossa kerrotaan tarkka numero.

 • iPhone 8, X ja uudemmat - 3 mikrofonia
 • iPhone 6s, 6s +, 7 ja 7 plus - 4 mikrofonia
 • iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 plus ja SE (1. sukupolvi) - 3 mikrofonia
 • iPhone 4 ja 4s - 2 mikrofonia
 • Alkuperäinen iPhone, iPhone 3G, 3GS - 1 mikrofoni

  Kuva: Verizon

Suoritetaan nyt joitain mikrofonitestejä.

Testaa ensisijainen alimikrofoni

Oletetaan, että toisella puolella on vaikeuksia kuulla sinua tavallisista puheluista ja FaceTimesta. Otetaan hetken aikaa tarkistamaan, toimiiko iPhonen alimikrofoni vai ei.

Avaa sisäänrakennettu Äänimuistio-sovellus ja napauta punaista tallennuspainiketta. Pidä nyt iPhoneasi vaakasuoraan suuhun nähden ja puhu pohjassa (lähellä mikrofonireikää). 10-15 sekunnin kuluttua lopeta tallennus painamalla samaa punaista painiketta. Toista nyt äänimuistiinpano. Jos kuulet selvästi, mitä nauhoitit, onnittelut, ensisijainen mikrofoni toimii oikein.

Testaa etu- ja takamikrofonit

Avaa Kamera-sovellus ja pyyhkäise kohtaan VIDEO. Aloita tallennus painamalla laukaisinta. Puhu nyt iPhonen yläosassa. Lopeta tallennus muutaman sekunnin kuluttua.

Napauta nyt pientä kameranvalintapainiketta ja vaihda iPhonen etukameraan. Nauhoita uusi video puhuessasi normaalisti laitteen yläosassa. Toista seuraavaksi molemmat videot. Jos kuulet äänesi, etu- ja takamikrofonit toimivat oikein.

Läpäikö iPhone molemmat yllä olevat mikrofonitestit? Jos kyllä, jatka lukemista. Ratkaisemme todennäköisesti ongelman. Jos jompikumpi testi epäonnistui, joudut ehkä joutumaan ottamaan yhteyttä Apple-tukeen ja tarkastamaan laitteen (lisätietoja tästä myöhemmin).

Ratkaisut korjata iPhone-mikrofoni ei toimi

 1. Puhdista mikrofonit
 2. Käynnistä iPhone uudelleen
 3. Anna sovelluksen mikrofonille pääsy
 4. Irrota Bluetooth-kuulokkeet ja langalliset kuulokkeet
 5. Poista kohinan poisto käytöstä
 6. Päivitä iOS: n uusimpaan versioon
 7. Nollaa kaikki asetukset
 8. Ota yhteyttä Applen tukeen

1. Puhdista mikrofonit

Mikrofonin reiät ovat pieniä, ja siksi niiden puhdistaminen on erityisen huolellista. Sinun on käytettävä kaikenlaista pehmeää harjaa (se voi olla hammasharja) grillien puhdistamiseen huolellisesti. Kun teet niin, varmista, että pidät iPhonesta siten, että painovoima saa työnsä. Jos esimerkiksi puhdistat pohjamikrofonia, yritä pitää puhelinta pystysuorassa, jotta lika putoaa helposti.

Tämän jälkeen kestää muutaman minuutin 3,5 mm: n kuulokeliitännän tai Lightning-portin huolellinen puhdistaminen.

Lisäksi on elintärkeää varmistaa, että et käytä koteloa tai näytönsuojaa, joka estää mikrofonin reiät osittain tai kokonaan. Jos teet niin, päästä eroon näistä.

2. Käynnistä iPhone uudelleen

Edellä mainituissa ratkaisuissa puhuimme laitteistopuolista. Entä jos mikrofonit eivät toimi väliaikaisen ohjelmistovirheen vuoksi!

Ensimmäinen korjaus on käynnistää iPhone uudelleen. Joo! Niin yksinkertainen toiminto kuin laitteen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen voi hoitaa useita pieniä ongelmia!

3. Anna sovelluksen mikrofonille pääsy

Sovellukset tarvitsevat suostumuksesi ennen kuin he voivat käyttää iPhonen mikrofoneja. Yleensä kun avaat sovelluksen ensimmäistä kertaa tai suoritat mikrofonia vaativan sovelluksen sisäisen toiminnan, näet ponnahdusikkunan, joka pyytää lupaasi. Jos valitset Älä salli, voit muuttaa päätöstä seuraavasti.

 1. Avaa asetukset sovellus ja napauta Yksityisyys.
 2. Näpäytä Mikrofoni.
 3. Kytke haluamasi sovelluksen kytkin päälle, jotta se voi käyttää mikrofoneja.

Lisämenetelmä: Voit vierittää Asetukset-sovellusta alaspäin, napauttaa sovelluksen nimeä ja suorittaa yllä mainitun toiminnon.

Seuraavaksi pakota sovellus sulkemaan ja käynnistämään se uudelleen.

4. Irrota Bluetooth-kuulokkeet ja langalliset kuulokkeet

Olemme ihmisiä ja unohdamme usein asioita. Joskus voit yrittää toistaa musiikkia, katsella videota, soittaa tai lähettää äänimuistiinpanon vain huomataksesi, että asiat eivät toimi. Tämä voi johtua siitä, että Bluetooth-kuulokkeet on liitetty iPhoneen ja ohjaa ääni siihen plus käyttämällä kuulokemikrofonia. Voit ratkaista tämän seuraavasti: irrota langattomat kuulokkeet.

 1. Avaa asetukset sovellus ja napauta Bluetooth.
 2. Sammuta sen kytkin. Tämä katkaisee kaikki Bluetooth-laitteet.
 3. Jos et halua sammuttaa Bluetoothia, napauta (i) langattoman kuulokkeen vieressä. Napauta seuraavalla näytöllä Katkaista.

Kärki: Jos käytät AirPodeja, napauta (i) ja varmista, että valitset Automaattinen korvatunnistus on päällä. Tämä varmistaa, että aina kun silmut on liitetty, mutta ei korvaan, ne eivät toista ääntä siihen tai käytä mikrofonia. Voit myös napauttaaMikrofoniJa muokkaa asetuksia tarvittaessa.

Irrota se langallisista kuulokkeista. Tämän jälkeen iPhone-mikrofoneja käytetään puheluihin ja muihin niihin liittyviin toimintoihin.

5. Poista melunvaimennus käytöstä

Joissakin tilanteissa, kuten puhelun aikana, voi olla apua, jos menet normin vastaisesti ja poistat melunvaimennuksen käytöstä. Anna minun näyttää sinulle miten.

 1. Sisällä asetukset napauta Esteettömyys.
 2. Näpäytä Ääni / visuaalinen.
 3. Poista käytöstä Puhelimen äänenvaimennus.

6. Päivitä iOS: n uusimpaan versioon

Muistutamme sinua päivittämään iPhonen melkein kaikissa oppaissa. Se korjaa virheet, esittelee uusia ominaisuuksia ja parantaa kokemusta. Koska sinulla on mikrofoniongelmia, olisi hyvä tarkistaa odottavat ohjelmistopäivitykset ja asentaa se, jos sellaisia ​​on.

7. Nollaa kaikki asetukset

Useat häiriöt voidaan poistaa onnistuneesti palauttamalla iPhone-oletusasetukset. Tämän toiminnon suorittaminen ei poista henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten musiikkia, valokuvia, videoita tai sovelluksia.

Kaikki muuttamasi asetukset poistetaan kuitenkin. Tämä sisältää Wi-Fi-salasanat, tallennetut Bluetooth-laitteet, aloitusnäytön asettelun, ilmoitukset, yksityisyysasetukset ja paljon muuta.

 1. Käynnistä asetukset sovellus ja napauta Kenraali.
 2. Näpäytä Nollaa.
 3. Näpäytä Nollaa kaikki asetukset.
 4. Anna iPhonen salasana ja vahvista toiminto.

8. Ota yhteyttä Applen tukeen

Lopuksi, jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toimi sinulle, on aika ottaa yhteyttä suuriin ihmisiin! Ydin on, että jos iPhone-mikrofonisi eivät toimi ohjelmiston takia, yllä olevat vaiheet (ja palauttaminen) voivat huolehtia siitä.

Mutta jos piirilevyssä, liittimissä tai mikrofoneissa on fyysinen vika, vaihtoehdot menevät Apple Storeen tai valtuutettuun huoltokeskukseen.

Kirjautua ulos

Uskon, että yllä olevat ratkaisut olivat hyödyllisiä ja ratkaisivat ongelman sinulle. Jos sinulla on kysyttävää, voit vapaasti laittaa sen alla oleviin kommentteihin.

Mikrofonit ovat mielenkiintoisia! Emme voi suorittaa perustehtäviä, kuten puheluita, videokeskusteluja tai videotallennusta, ilman näitä. Samalla saatamme olla epämiellyttävä ajatella, että HomePod, Alexa, Google Home tai muut vastaavat älylaitteet saattavat jatkuvasti kuunnella yksityisiä keskustelujani!

LUE SEURAAVA:

 • AirPods-mikrofoni ei toimi? Tässä on korjauksia!
 • Mikrofonikuvakkeen poistaminen iPhonen ja iPadin näppäimistöstä
 • iPadin mikrofoni ei toimi? Tässä on korjaus
 • Lopeta Safari pääsemästä iPhonen kameraan ja mikrofoniin

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found