Kuinka käyttää WhatsApp Status -ominaisuutta iPhonessa

Facebookin omistamalla WhatsAppilla on aivan uusi ominaisuus "Status", joka on asetettu tekemään suositusta viestisovelluksesta jännittävämpi. Sen avulla voit jakaa katoavia valokuvia, videoita, GIF-tiedostoja ystävillesi, jotka vanhentuvat automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

Toiminnallisuuden kannalta WhatsApp Status -ominaisuus on melko samanlainen kuin Instagram ja Snapchat Stories. Voit selvittää, kuka on nähnyt tilasi ja milloin. Tarkastellessasi kaverisi tilapäivitystä saat mahdollisuuden lähettää myös nopea vastaus. Ja jos et enää halua tarkastella yhteystietojen tilaa, voit mykistää sen. Selvitetään lisää!

WhatsApp-tilaominaisuuden käyttäminen iPhonessa

  • Katoavien valokuvien ja videoiden lähettäminen WhatsAppissa iPhonessa
  • Kuinka muuttaa tilan yksityisyyttä WhatsAppissa iPhonelle
  • Kuinka päivittää tilapäivitys manuaalisesti WhatsAppissa iPhonessa
  • Kuinka selvittää tilasi näkymät WhatsAppissa iPhonessa
  • Kuinka tarkastella jonkun tilapäivitystä ja vastata sille WhatsAppissa iPhonessa
  • Kuinka mykistää tietyn kontaktin tilapäivitys WhatsAppissa iPhonessa
  • Kuinka poistaa minkä tahansa kontaktin tilapäivitys WhatsAppissa iPhonessa

Lähetä katoavia valokuvia ja videoita WhatsAppissa iPhonessa

Vaihe 1. Ensinnäkin sinun on päivitettävä WhatsApp uusimpaan versioon. (Valitse App Store → Päivitykset). Käynnistä sitten viestisovellus iPhonessa.

Vaihe # 2. Napauta Tila välilehti alareunassa.

Vaihe # 3. Nyt sinun on napautettava tilakuvaketta näytön oikeassa yläkulmassa.

Vaihe # 4. Ota seuraavaksi mukava selfie, valokuva tai video.

Voit myös valita kuvia kirjastostasi. Voit tehdä sen napauttamalla poimija -painiketta ruudun vasemmassa alakulmassa ja valitse haluamasi kuva.

Vaihe # 5. Seuraavaksi voit lisätä emojin, tekstin ja piirtää siihen → Lähetä lopuksi valokuva ystävällesi.

Muuta tilan yksityisyyttä WhatsApp for iPhone -sovelluksessa

Oletuksena tila on jaettu kaikkien yhteystietojesi kanssa. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus jakaa tila vain valittujen yhteyshenkilöiden kanssa.

Vaihe 1. Avaa WhatsApp iPhonessa → Tila-välilehti.

Vaihe # 2. Seuraavaksi sinun on napautettava yksityisyyttä näytön vasemmassa yläkulmassa.

Vaihe # 3. Sinulla on nyt kolme vaihtoehtoa -

  • Omat yhteystiedot: Voit jakaa tilasi kaikkien yhteystietojesi kanssa
  • Omat yhteystiedot paitsi: Voit jakaa tilan kaikkien kontaktien kanssa lukuun ottamatta joitain ihmisiä
  • Jaa vain: Voit jakaa tilan vain joidenkin ihmisten kanssa

Jos et halua jakaa tilasi joidenkin ihmisten kanssa, valitse Omat yhteystiedot paitsi ja valitse henkilöt yhteystiedoistasi. Vahvista sitten napauttamalla Valmis.

Jos haluat jakaa tilasi vain joidenkin ihmisten kanssa, napauta vain Jaa kanssasi ja valitse ihmisten nimi yhteystiedoista. Vahvista napauttamalla Valmis.

merkintä: Tietosuojatilasi muutokset eivät koske jo jakamaasi tilaa. Siksi suosittelen, että asetat ensin yksityisyysasetuksen ja jaat sitten kuvan. Et voi tietää, kuka on tarkastellut tilaasi, jos olet poistanut lukukuittaukset käytöstä (Asetukset → Tili → Tietosuoja → Lue kuitit)

Poista tilapäivitys manuaalisesti WhatsAppissa iPhonessa

Jos et halua säilyttää tilapäivityksiä henkilökohtaisista syistä, voit poistaa ne helposti.

Vaihe 1. Avaa WhatsApp → Napauta Tila-välilehteä.

Vaihe # 2. Napauta sitten kolmea pistettä Oma tila -kohdan vieressä.

Vaihe # 3. Sitten sinun on napautettava tilapäivitystäsi.

Vaihe # 4. Napauta nyt alareunan keskellä olevaa nuolta.

Vaihe # 5. Napauta roskakoripainiketta ja vahvista napauttamalla sitten Poista.

Selvitä tilasi näkymät WhatsAppissa iPhonessa

Vaihe 1. Avaa WhatsApp → Napauta Tila.

Vaihe # 2. Napauta kolme pistettä Oma tila -kohdan vieressä.

Vaihe # 3. Nyt näet tilasi näyttökertojen määrän.

Jos haluat tietää, kuka on tarkastellut tilaasi, sinun on napautettava tilasi ja napauttamalla sitten alareunassa olevaa nuolipainiketta. Nyt sinun pitäisi nähdä kuka on tarkastellut tilaasi ja milloin.

Tarkastele jonkun tilapäivitystä ja vastaa sille WhatsAppissa iPhonessa

Vaihe 1. Avaa WhatsApp → Tila.

Vaihe # 2. Napauta minkä tahansa kontaktin tilapäivitystä.

Vaihe # 3. Kun tarkastelet tilaa, napauta alareunassa Vastaa, kirjoita haluamasi ja lähetä se sitten.

Mykistä tietyn kontaktin tilapäivitys WhatsAppissa iPhonessa

Jos et enää halua tarkastella yhteystietojen tilaa, voit mykistää sen. Kun se on mykistetty, se ei näy tilaluettelon yläosassa.

Vaihe 1. Avaa WhatsApp → Napauta Tila.

Vaihe # 2. Seuraavaksi pyyhkäise vasemmalle oikealta kaikkien päivitettävien yhteystietojen tilapäivityksessä. Valitse sitten Mykistä.

Kaikki mykistetyt kontaktit on lueteltu Mykistetty-osiossa.

Poista iPhonen WhatsAppissa olevan kontaktin tilapäivityksen mykistys

Myöhemmin, jos muutat mieltäsi ja haluat kumota minkä tahansa yhteyshenkilön tilapäivityksen, voit mykistää sen nopeasti.

Vaihe 1. Avaa WhatsApp → Napauta Tila.

Vaihe # 2. Pyyhkäise vasemmalle oikealta Mykistetty-osiossa olevan yhteyshenkilön tilapäivityksessä ja valitse sitten Poista mykistys.

Bottom Line

Tilaominaisuus on varmasti tehnyt WhatsAppista jännittävämmän. On todella hienoa kertoa kaikille, mitä olet tekemässä. Parasta on, että jaettu kuva katoaa automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

Viime aikoina WhatsAppilla on useita mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus:

  • Välitä WhatsApp-viesti useille yhteystiedoille kerralla
  • Tietyn median poistaminen yksittäisestä keskustelusta WhatsAppissa

Onko sinulla palautetta? Kerro siitä meille kommenttiosassa.

Uusimmat viestit