Steve Jobs vs Tim Cook: Kuka on parempi Applen toimitusjohtajana?

Joka vuosi Apple isännöi tapahtumia tuotteiden ja ohjelmistojen julkaisemiseksi. Tapahtumista tulee dynaaminen istunto, jonka aikana Apple voi välittää ideoita, innovaatioita ja strategioita kohti tuotteitaan ja palveluitaan. Aikaisemmin perustajat, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs ankkuroivat tapahtumat ja lähettivät hänen kuolemansa; Tim Cook otti ohjat käsiinsä.

Tietysti tai tietämättään Applen tuotteiden käyttäjät ja alan asiantuntijat ovat alkaneet tehdä vertailua kahden johtajan välillä. Tämä on herättänyt keskustelua siitä, kuka on parempi toimitusjohtaja yritykselle. On olemassa useita argumentteja molempien toimitusjohtajien puolesta ja vastaan, jotka ovat tehneet erinomaista työtä. Itse asiassa Tim Cook pitää tätä asemaa Applen työntekijöiden suurella arvostuksella.

Steve Jobs vs. Tim Cook

Molemmilla johtajilla on oma ideologiansa tuoteinnovaatioihin, markkinointistrategiaan ja asiakastyytyväisyyteen. Apple-faneina olemme aina pitäneet Steveä pehmeänä kulmana; Emme kuitenkaan halua kohdella herra Cookia epäoikeudenmukaisesti. Annamme perusteellisen analyysin keskustelusta siitä, mitä markkinajohtajat sanovat tästä vertailusta. Infografiikka on myös hyödyllinen epäilyjen poistamiseksi.

Tuoteinnovaatio

Steve Jobs uskoivat luomaan ”mielettömän hienoja tuotteita” Applelle. Hän panisi sydämensä ja sielunsa minkä tahansa tuotteen valmistamiseen. Jos työntekijä on joululomalla, hän soittaa hänelle takaisin tekemään tarvittavat muutokset yön yli. Hän ei välitä työntekijöiden psykologisesta vahingosta. Työntekijöistä tulisi siten pelkkä tuotteiden kehittäjän avustaja, koska Steven tavoitteena oli luoda tappava tuote tai palvelu kuluttajille maailmanlaajuisesti.

Tim Cook, toisaalta, on enemmän huolissaan kaikesta yrityksessä. Hän ymmärtää Applen palveluksessa olevien työntekijöiden tarpeet ja osoitti enemmän sosiaalista vastuuta parantamalla työkulttuuria. Tämä hallintomuutos on vaikuttanut Applen innovaatiostrategiaan, joka oli kapinallinen Steve Jobsin johdolla, joka oli vihainen tuoteinnovaatioista ja kehityksestä. Cook ei osoittanut sitä hulluutta; pikemminkin hänen lempeä lähestymistapansa teki yrityksestä tavanomaisen. Teollisuuden asiantuntijat huomasivat, että Cook alkoi Cookin johdolla päivittää olemassa olevaa tuotelinjaa sen sijaan, että julkaisi vallankumouksellisia tuotteita, kuten iPod, iPhone ja iPad.

Toimitusjohtajana

Applen työntekijän mukaan Steve Jobs oli ”sota-ajan toimitusjohtaja”. Kun Jobs palasi Applelle, yritys kävi läpi huonon vaiheen. Ja ehkä siksi Jobs osoitti ylimääräistä rohkeutta ja aggressiivisuutta tuodakseen Applen suosta. Hänen aggressiivista asennoitumistaan ​​arvostettiin silloin, mutta nyt, kun yritys on saavuttanut maailman johtavan viestintätekniikan maineen, ihmiset ovat kriittisiä samalle aggressiolle, jota pitäisi nyt pehmentää.

kokki, toisaalta, näyttää rauhalliselta ja sävelliseltä, ja tämä asento on muuttanut yrityksen lempeämmäksi. Wakabayashi oli kriittinen, kun hän sanoi, että Steve oli kiinnostunut vain loistavien tuotteiden kehittämisestä ja pyrkiessään huippuosaamiseen syrjäytti työntekijöiden kiinnostuksen, koska he olivat vain avustajia Steve-tavoitteen saavuttamisessa. Vaikka Cook on enemmän huolissaan kaikesta, mitä yrityksessä tapahtuu.

Markkinointi terävyys

Ennen Cookia Apple oli täydellisessä taloudellisessa ja operatiivisessa sekaannuksessa. Vaikka meidän on hyväksyttävä Steve Jobsin visionäärinen johtajuus ja nerokas tuotesuunnittelu, laatu vaarantui, tuotteen saatavuus oli kauheaa ja kustannukset loppuivat hallinnasta. Apple oli toimija vakaana toimialalla. Cookin tullessa kaikki muuttui.

Cookista tuli markkinoinnin ja kustannussäästöstrategioiden muutosagentti. Kokemuksensa IBM: llä, jossa hän nopeutti toimitusketjun hallintaa, Cook esitteli dramaattisia muutoksia integroidussa markkinoinnissa, tuotesuunnittelussa ja valmistuksessa Applessa. Hänen ajatuksensa oli tarjota "yksinkertaisia ​​ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin" ja sen mahdollistamiseksi hän käynnisti suuret markkinointikampanjat, valtavat tekniset saavutukset ja kustannussäästömenetelmät.

Johtopäätös

Jos ajattelusi hallitsee sydämesi, äänestäisit varmasti Steve Jobsia visionäärisenä johtajana; ja jos mielesi tekee kaiken ajattelun, Tim Cook olisi ihanteellinen Applen johtaja sinulle. Ja kuuntelemme aina sydämemme - joten Steve Jobs on sankarimme ja ihanteemme.

Haluat ehkä lukea:

  • Steve Jobs lainauksia elämästä ja työstä
  • Tim Cook lainauksia menestyksestä ja tekniikasta
  • Miksi Apple muuttaa reittiä Steve Jobs

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found