Kuinka tarkistaa akun käyttö iPhonessa

Akun käyttö on yksi yleisimmistä ongelmista kaikille älypuhelinten valmistajille. Onko sinulla Android-premium-malli tai iPhone, akkuongelmat voivat ärsyttää sinua. Apple väittää ohjelmistopäivityksissään parantavansa iPhonensa akun suorituskykyä. Käyttäjien on kuitenkin pidettävä laitteen akku hyvässä kunnossa. Ja tätä tarkoitusta varten heidän on tarkistettava akun käyttö iPhonessa.

Vaikka monilla Apple iPhonilla mainitaan olevan vahvempi akku, joka kestää koko päivän, niiden on ladattava välillä. Kun laitteet päivitetään uusimpaan ohjelmistoon, käyttäjien akun käyttöikä on heikko. Kaikkien näiden tilanteiden välttämiseksi voit nähdä, kuinka puhelimesi akku toimii; mitkä sovellukset käyttävät iPhonen akun käyttöikää; ja kuinka iPhonen akku on kunnossa. Tämä täydellinen opas antaa kaikki nämä vastaukset. Jatka lukemista…

Lataa täydelliset akun käyttöraportit iPhonelle

Vanhempien valvonnan ohella arvostan Applen pyrkimyksiä antaa täydelliset tiedot iPhonen akun käytöstä. Tämä ominaisuus listaa kaikki sovellukset, jotka kuluttavat enemmän akkua laitteellasi.

Kun tarkistat akun käytön, näet luettelon sovelluksista ja akun kulutuksesta prosentteina. Mutta tässä on saalis. Monet käyttäjät pitävät akun käyttöprosenttia akun kokonaismääränä. Tämä on yleinen väärinkäsitys; prosenttiosuus näyttää käytetyn akun määrän eikä akun kokonaismäärän. Esimerkki on parempi kuin käsky. Oma WhatsApp näyttää 23%: n akun kulutuksen, mikä tarkoittaa, että WhatsApp on käyttänyt 23%: n akkua käytetystä akusta. WhatsApp ei ole käyttänyt 23% iPhonen koko akusta.

Pikalinkit:

  • Kuinka tarkistaa akun käyttö iPhonessa
  • Kuinka tarkistaa iPhonen akun kunto
  • Ota optimoitu akun lataus käyttöön iPhonessa iOS 13: ssa
  • Kuinka hallita taustan toimintaa iPhonessa

Kuinka tarkistaa akun käyttö iPhonessa

IPhonen akun käyttöominaisuus näyttää laitteen akun etualalla ja taustalla kuluttaman sovelluksen. Siten tämä ominaisuus ilmoittaa sinulle, mitkä sovellukset toimivat enemmän iPhonen taustalla. Tulevaisuudessa voit olla valppaana pakottaaksesi lopettamaan sovelluksen, joka syö enemmän akkua jopa taustalla.

Vaihe 1. Avata Asetukset-sovellus iPhonellasi.

Vaihe # 2. Selaa alaspäin ja napauta Akku.

Kaikki akkuvaihtoehdot latautuvat muutamassa sekunnissa, joten odota hetki.

Vaihe # 3. Akun kunto -kohdassa käyttäjille on välttämätöntä kaksi välilehteä: Viimeiset 24 tuntia ja Viimeiset 10 päivää.

Kumman tahansa välilehden napauttaminen näyttää iPhonen akunkulutuksen viimeisen 24 tunnin ja viimeisen kymmenen päivän aikana. Molemmat välilehdet on jaettu edelleen AKUN TASO ja TOIMINTA kaavioita.

Kaaviot vaihtelevat välilehtien valinnan mukaan: viimeiset 24 tuntia ja viimeiset 10 päivää. Kun napautat Viimeiset 24 tuntia, ensimmäisessä kaaviossa näkyy PARISTOTASO, ja kun valitset Viimeiset 10 päivää, samassa kaaviossa näkyy AKUN KÄYTTÖ. Huomaa, että ACTIVITY pysyy samana molemmilla välilehdillä.

Kahden välilehden alapuolella on Viimeinen lataustaso, joka on toinen merkittävä vaihtoehto ymmärtää akun käyttöä. Kuten nimestä voi päätellä, tämä vaihtoehto näyttää akun varaustason, kun viimeksi liitit iPhonen latauspistokkeeseen. Ja tämän tason alapuolella näet minuutteja tai tunteja ennen sitä, että iPhone oli vastuussa.

Esimerkiksi, jos tämä vaihtoehto näyttää 90%, se tarkoittaa, että iPhoneasi ladattiin 90% ennen tiettyä aikaa. Ja tämä aika näkyy viimeisen lataustason alapuolella.

Kaavioiden alapuolella näet Näytön Päälle- ja Näytön Pois -vaihtoehdot. Kun valitset Viimeiset 10 päivää, sinä pystyt näkemään Keskimääräinen näyttö päällä ja Pois päältä.

Viimeinkin tulee AKUN KÄYTTÖ SOVELLUKSESSA, mikä näyttää sinulle kuinka paljon akkua tietty sovellus on kuluttanut käytetystä akusta. Voit napauttaa NÄYTÄ AKTIIVISUUS tarkistaa akun käyttö tunteina ja minuutteina. Kun näet tunteja ja minuutteja, sovellus oli auki etualalla ja taustalla, yllä oleva välilehti muuttuu NÄYTÄ AKUN KÄYTTÖ.

Kuinka tarkistaa iPhonen akun kunto

Battery Health otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Applen iOS 11.3 -käyttöjärjestelmässä, ja se on saatavana iPhone-malleissa vuodesta 6. Tämä vaihtoehto näkyy alhaisen virrankulutuksen tilassa. Kun napautat Akun kunto -kohtaa, näet iPhonen akun maksimikapasiteetin ja huipputehon.

Yleensä enimmäiskapasiteetti näyttää yli 80% terveellä laitteella ja se osoittaa parempaa iPhonen akun tilaa. Jos enimmäiskapasiteetti on alle 80%, sinun on ehkä vaihdettava iPhonen akku.

Voit tarkistaa akun kunnon alhaisen virrankäyttötilan vaihtoehdon alla: asetuksetAkkuAkun kunto.

Ota optimoitu akun lataus käyttöön iPhonessa iOS 13: ssa

Optimoitu akun lataus on uusi ominaisuus, jonka Apple esitteli iOS 13: ssa. Kuten nimestä voi päätellä, Kun otat tämän ominaisuuden käyttöön. Se pidentää laitteen akun käyttöikää varmistamalla, että iPhonea ei ole ladattu täyteen koko ajan. Koska Apple käyttää litiumioniakkuja, sen laitteet voivat tuottaa parempaa suorituskykyä, ellei niitä ladata yli 80%.

Apple selittää tämän ominaisuuden:”Uusi vaihtoehto auttaa hidastamaan akun ikääntymistä vähentämällä aikaa, jonka iPhone viettää täyteen ladattuna. iPhone oppii päivittäisestä latausrutiinistasi, joten se voi odottaa latauksen päättymistä yli 80 prosentin, kunnes sinun on käytettävä sitä. "

Toisin sanoen ominaisuus lataa iPhonen akun jopa 100% vain silloin, kun sitä tarvitset eniten. Latausrutiinisi mukaisesti algoritmi päättää, tarvitsetko täyteen ladatun laitteen.

Esimerkiksi sinulla on tapana ladata iPhonea yön yli. Optimoitu akun lataus pitää iPhonen akun 80%: n koko ajan. Koska algoritmi tietää, mihin aikaan heräät ja otat puhelimesi, se lataa puhelimen 100%: iin juuri ennen kuin otat sen.

Kuinka hallita taustan toimintaa iPhonessa

Kun tarkistat iPhonen akun käyttöä, saat hyvän kuvan siitä, mitkä sovellukset kuluttavat enemmän akkua. Näiden tietojen perusteella voit vähentää yhden tai useamman iPhonen sovelluksen taustatoimintaa.

Vaihe 1. Tuoda markkinoille Asetukset-sovellus iPhonellasi.

Vaihe # 2. Napauta nyt Kenraali.

Vaihe # 3. Napauta sitten Sovelluksen päivitys taustalla.

Vaihe # 4. Taustalla aktiivisten sovellusten luettelosta voit poistaa osan käytöstä.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa kaikki taustalla toimivat sovellukset käytöstä napauttamalla Sovelluksen päivitys taustalla ja sammuta kytkin.

Jos haluat vähentää kaikkien sovellusten taustatoimintaa, parempi tapa on käyttää virransäästötilaa iPhonessa. Kun otat virransäästötilan käyttöön, kaikki sovellukset lakkaavat toimimasta taustalla. Taustatoiminnan vähentämisellä on kuitenkin haittapuoli. Kun poistat sovellusten päivityksen käytöstä, sovelluksesi eivät näytä uusia tietoja, ennen kuin avaat sen. Sovellus näyttää sinulle ilmoitukset, mutta lataa viestejä tai sisältöä, kun avaat sen.

Viimeisenä keinona…

Kun kaikki yllä olevat vaihtoehdot eivät paranna akun käyttöikää, voit käyttää tätä viimeistä keinoa: poista enemmän akkua kuluttava sovellus. Voit poistaa ongelmaohjelman iPhonesta ja käyttää sen sijaan verkkosivustoa. Esimerkiksi, voit aina kirjautua Facebookiin Safari-selaimeltasi.

Siinä kaikki ihmiset!

Ota latauksesi nyt…

Akku on yksi Applen ekosysteemin jatkuvista ongelmista, ja teknologiajätti on jatkuvasti yrittänyt käsitellä tätä ongelmaa. Sillä välin voit seurata joitain vinkkejä parantaaksesi iPhonen akunkestoa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut:

  • Akkuwidget puuttuu iPhonesta tai iPadista? Vinkkejä sen palauttamiseen
  • Kuinka näyttää akun prosenttiosuuden iPhonessa X, Xs, Xs Max ja XR
  • Parhaat iPhone- ja iPad-virransäästösovellukset
  • macOS Big Sur: Akun käyttöhistorian tarkasteleminen Macissa

Kuinka usein tarkistat iPhonen akun suorituskyvyn? Käytätkö usein akkua kuluttavia sovelluksia? Jaa palautteesi meille kommenttiosassa.

Uusimmat viestit