Onko iPhone 3D Touch kuollut? Applen Force Touch -tekniikka on tarpeetonta

Siitä lähtien, kun Apple julkaisi iPhone XR: n ilman 3D Touch -ominaisuutta, keskustelu on herättänyt tämän kosketusvoiman tekniikan kuoleman. Apple esitteli tämän ominaisuuden ensimmäisen kerran lippulaivoissaan iPhone 6s ja 6s Plus. Seuraavina vuosina Apple säilytti tämän ominaisuuden iPhonessa 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, iPhone X / XS ja XS Max. Apple on kuitenkin alkanut vähentää 3D Touchin merkitystä iOS 13: n kanssa. Tämä sai käyttäjät ja asiantuntijat ajattelemaan, että Apple saattaa viedä 3D Touchin käyttöön vuonna 2019 iPhone.

Kun Apple myi iPhone 6s ja 6s Plus 3D Touch -tekniikalla, siitä tuli tuotemerkin myyntipiste. Erityisesti iPhone 6s rikkoi vuonna 2014 julkaistun iPhone 6: n myyntiennätyksen. Apple myi 13 miljoonaa iPhone 6s -mallia, ylitti iPhone 6: n 10 miljoonan lanseerausmyynnin. Valitettavasti myöhemmissä iPhone-malleissa 3D Touch alkoi menettää charmia . Itse asiassa kuluttajat eivät halunneet käyttää tätä ominaisuutta itse iPhonessa 6s.

3D Touchin kuolema ja miksi kukaan ei vastusta

Apple näyttää päättäneen lopettaa 3D Touchin käytön lippulaitteissaan. Tähän päätökseen on muutama syy.

3D Touch ei onnistunut saamaan napauttamisen, pyyhkäisyn ja nipistämisen - Applen kolmen eniten käytetyn monikosketuseleen - suosiota. Käyttäjillä ei todennäköisesti ole kärsivällisyyttä odottaa muutamaa mikrosekuntia.

Napautus, pyyhkäisy ja puristus ovat suhteellisen nopeita ja helppoja käyttää. Huomaa, että 3D Touch vaatii käyttäjien säätämään paineherkkyyttä. Ja tämä on jälleen vastenmielinen tekijä kaikille käyttäjille.

3D Touchin käyttö sovelluksissa ja peleissä

Alun perin sovellusten ja pelien kehittäjät osoittivat halukkuutta suunnitella 3D Touch -yhteensopivia pelejä ja sovelluksia. Myöhemmin kehittäjäyhteisö ei kuitenkaan halunnut sisällyttää tätä ominaisuutta sisältöönsä.

Mielenkiintoista on, että PUBG, joka on mielettömän suosittu nuorten keskuudessa, esitteli 3D Touch -tuen vasta huhtikuussa 2018. Voi olla muita sovelluksia ja pelejä, jotka eivät tarjoa 3D Touch -tukea.

iPhone XR: llä ei ole 3D-kosketusta ja ihmiset ovat onnellisia

Todennäköisesti Apple oli päättänyt hylätä 3D Touchin iPhone-sarjasta (2018), ja siksi se käynnisti iPhone XR: n ilman 3D Touchia. Apple ei antanut samaa kohtelua iPhone XS: lle ja XS Maxille. Nyt on selvää, että Apple ei koskaan halunnut säästää muutamaa taalaa jättämättä 3D Touchia iPhone XR: lle. Apple suunnitteli lämmittävänsä käyttäjät maailmaan ilman 3D Touchia.

Kuten odotettiin (tai ei odotettu), ihmiset eivät valittaneet 3D Touchin puuttumisesta. Aistien kuluttajien yleisen tunnelman, The Verge on maininnut oikein, miksi ihmiset hylkäsivät 3D Touchin suoraan: ”Sen käyttö merkitsi usein hiiren oikeaa napsautusta, mikä on hauskaa yritykseltä, joka tunnetusti kieltäytyi asettamasta omistettua oikeaa painiketta hiiret tai ohjauslevyt. Ja napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella oli harvoin nopeampaa tai huomattavasti hyödyllisempi tapa saada aikaan jotain kuin vain napauttamalla painiketta ja siirtymällä manuaalisesti sinne, minne tarvitsit.

Onko menetyksiä?

3D Touch -ominaisuuden julkaisu ja kumoaminen iPhone 6s: stä ja iPhone XR: stä on jäänyt huomaamatta. Tämä tarkoittaa, että kukaan ei todellakaan häiritse tätä laitosta. Ihmiset ovat aina olleet välinpitämättömiä tätä ominaisuutta kohtaan. Viesti on kova ja selkeä riippumatta siitä, antaa Apple tämän ominaisuuden; käyttäjät eivät käytä sitä. Se ei ole tappiota, ei voittoa.

Siinä kaikki ihmiset!

Yhteenvetona…

Ei olisi liioiteltua sanoa, ettei kukaan tiennyt 3D Touchin olevan iPhonessa. Tämän ominaisuuden vakavuus voidaan mitata siitä, että ihmiset eivät koskaan välittäneet siitä, milloin 3D Touch lakkaisi toimimasta iPhonillaan. Tässä tilanteessa on vain viisasta jättää jäähyväiset tälle ominaisuudelle.

Voit myös tutkia:

  • Miksi Jony Ive on Jony Ive? Hänellä on hyväksi ikonisia tuotteita
  • iPhone murtaa Samsung Galaxy S -sarjan jälleenmyyntiarvon
  • Lasten digitaalinen altistuminen: oletko valppaana enkelisi virtuaalisurffauksesta?
  • iPad-hiiren tuki: Käytä sitä haluamallasi tavalla

Kuinka usein käytät 3D Touchia iPhonessa?

Uusimmat viestit