iOS 14: Jaettujen albumien käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

Sen lisäksi, että Valokuvat-sovellus on kätevä kuvakirjasto, se toimii myös median jakamisalustana iOS-laitteellasi. Voit luoda albumin ja jakaa sen ystävien ja perheen kanssa pitääksesi ne ajan tasalla jokaisesta elämäsi hetkestä. Ominaisuudella on paljon muuta tarjottavaa kuin vain valokuvien ja videoiden vaihtaminen. Jos olet kiinnostunut ja haluat tutkia enemmän kuin ottaa iCloud-valokuvien jakamisen käyttöön, seuraa ohjeita jaettujen albumien käytöstä iPhonessa ja iPadissa.

  • Jaetun albumin luominen iPhonessa ja iPadissa
  • Jaetun albumin poistaminen iPhonessa ja iPadissa
  • Kuinka kutsua lisää ihmisiä katsomaan albumiasi
  • Joku poistetaan jaetusta albumista iOS: ssä
  • Valokuvien ja videoiden lisääminen jaettuun albumiin iOS: ssä
  • Valokuvien ja videoiden poistaminen jaetusta albumista iOS: ssä
  • Valokuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta albumista iOS: ssä

Ennen kuin aloitamme:

    • Varmista, että iPhone tai iPad on päivitetty uusimpaan iOS- ja iPadOS-versioon.
    • Olet jo määrittänyt iCloudin iOS-laitteellesi.
    • Jos haluat käyttää useita laitteita albumien jakamiseen, kaikkien on käytettävä samaa Apple ID: tä.

Jaetun albumin luominen iPhonessa ja iPadissa

  1. Avaa Valokuvat sovellus iOS-laitteellasi.
  2. Näpäytä Albumit pohjalla.
  3. Napauta nyt vasemmassa yläkulmassa olevaa ✚-painiketta.
  4. Valitse Uusi jaettu albumi.
  5. Nimeä albumi ja napauta Seuraava.
  6. Kirjoita vastaanottajan yhteystieto ja paina Luoda.

Jaettu albumi luodaan, ja vastaanottajalle ilmoitetaan kutsustasi samasta.

Jaetun albumin poistaminen iPhonessa ja iPadissa

  1. Napauta jaettua albumia, jonka haluat poistaa.
  2. Mene Ihmiset välilehti.
  3. Napauta Poista Jaettu albumi pohjalta.
  4. Osuma Poistaa vahvistaaksesi poiston.

Albumi poistetaan ja poistetaan kaikista iOS-laitteistasi, jotka on liitetty samaan Apple ID: hen ja tilaajan laitteeseen. Se poistaa myös kaikki albumissa olevat valokuvat, joten muista tallentaa ne ennen tämän vaiheen jatkamista.

Kuinka kutsua lisää ihmisiä katsomaan albumiasi

  1. Valitse albumi, jonka haluat jakaa useammalle ihmiselle.
  2. Näpäytä Ihmiset pohjalta.
  3. Napauta Kutsu ihmisiä.
  4. Lisätä yhteyshenkilön nimi tai numero ja napauta Lisätä.

Voit myös jakaa albumeja rakkaidesi kanssa, jotka eivät käytä iCloudia. Voit tehdä niin avaamalla jaettu albumiIhmiset Sarkain → Ota käyttöön Julkinen verkkosivusto.Nyt kuka tahansa voi nähdä jaetun albumin verkkoselaimessa jaetun linkin kautta.

Joku poistetaan jaetusta albumista iOS: ssä

  1. Napauta Jaettu albumi.
  2. Mene Ihmiset -osiossa.
  3. Napauta yhteystietoa, jonka haluat poistaa.
  4. Osuma Poista tilaaja punaisessa.

Muista, että koska olet kyseisen jaetun albumin luoja, vain sinä voit poistaa yhteystiedon tai poistaa albumin.

Valokuvien ja videoiden lisääminen jaettuun albumiin iOS: ssä

Valokuvat ja videot voidaan lisätä jaettuun albumiin kahdella tavalla. Avaa jaettu albumi ja napauta + -painike lisätäksesi kaikista valokuvista. Tai,

  1. Avaa kuva Valokuvat välilehti.
  2. Napauta Jaa-painike pohjalla.
  3. Selaa alaspäin ja valitse LisätäJaettu albumi.
  4. Valitse jaettu albumi ja lisää kommentti, jos haluat.
  5. Osuma Lähettää lisätäksesi sen.

Samoin voit valita ja lisätä useita valokuvia ja videoita jaettuun albumiin tällä tavalla.

Valokuvien ja videoiden poistaminen jaetusta albumista iOS: ssä

  1. Avaa jaettu albumi Kuvat-sovelluksessa.
  2. Näpäytä Valitse oikeassa yläkulmassa poistaa useita tiedostoja.
  3. Napauta sitten kuvaa tai videota ja paina Poista-painiketta oikeassa yläkulmassa.
  4. Napauta poistaa vahvistaaksesi poiston.

Muista, että olet jaetun albumin luoja, voit poistaa minkä tahansa tilaajan lisäämät valokuvat, videot ja kommentit. Mutta muut jäsenet voivat poistaa vain ladatut tiedostot ja kommentit.

Lisäksi kaikki poistamasi tiedot poistetaan pysyvästi kaikista laitteistasi ja tilaajien laitteista. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tiedostoihin, jotka olet jo tallentanut tai ladannut kirjastoosi.

Valokuvien ja videoiden tallentaminen jaetusta albumista iOS: ssä

Kun muut tilaajat lisäävät valokuvia ja videoita jaettuun albumiin, voit tallentaa sen valokuvakirjastoosi, joten myöhemmin, jos he poistavat ne, voit silti tarkastella valokuvakirjastossasi.

  1. Avaa valokuva tai video, jonka haluat tallentaa.
  2. Napauta Jaa -painiketta alhaalta.
  3. Valitse Tallenna kuva tai Tallenna video.

Jaetut albumit tukevat luetteloa tiedostotyypeistä

Alla on luettelo jaetuissa albumeissa tuetuista kuvamuotoista

  • HEIF
  • JPEG
  • RAAKA*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Voit myös lisätä jaettuun albumiin erikoismuotoja, kuten hidastetut, intervallivideot, muistivideot ja live-valokuvat. Kun lisäät tällaisia ​​tiedostoja, ne saattavat kuitenkin menettää tarkkuuden 2048 pikseliin, elleivät ne ole panoraamakuvia, joissa on enintään 5400 pikseliä. 100 Mt: n ja pienemmät GIF-tiedostot voidaan myös jakaa albumiin.

Nämä ovat jaetussa albumissa tuettuja videoformaatteja.

  • HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Jopa viidentoista minuutin pituisia videoita voidaan lisätä enintään 720p-tarkkuudella.

Huomaa: Tietoja jaettujen albumien tallennusrajasta

Jaettu albumi voi sisältää enintään 5000 valokuvaa ja videota. Kun saavutat tämän rajan, voit lisätä uusia valokuvia ja videoita vasta poistettuasi ne albumista.

Kirjautua ulos

Valokuvat-sovelluksella on hieno ominaisuus valokuvien ja videoiden vaihtamiseen iOS-laitteellasi. Voit jakaa vaivattomasti jokaisen hetken, jonka otat iPhonella tai iPadilla, rakkaidesi kanssa. Kokeilun jälkeen voit ehkä lopettaa sosiaalisen median sovelluksen käytön kuvien jakamiseksi ystävien ja perheen kanssa. Mitä mieltä olet siitä? Kerro meille alla olevasta kommenttiosasta.

Lue seuraava:

  • Kuinka lisätä kuvateksti valokuviin ja videoihin iPhonessa ja iPadissa
  • Piilota valokuvat ja videot iPhonen Kuvat-sovelluksessa
  • Muuta Live Photos GIF-tiedostoiksi iPhonessa ja iPadissa
  • Suodattimien ja tehosteiden poistaminen iPhonen valokuvista

Uusimmat viestit