SMS-välitys ei toimi: "Ei aktivointikoodia Macissa" - kuinka korjata

Kun olemme saamassa testausta jatkuvuusominaisuuksista (puhelut, puhelunvaihto jne.) IPhonellamme (iOS 8.1) ja Macillamme (OS X Yosemite), on paljon tekemistä hupun alla. Yksi tärkeä asia, joka koskettaa monia ihmisiä, on "SMS-välitys ei toimi".

Yksi ensimmäisistä ongelmista, joita saatat kohdata, on se, että et saa aktivointikoodia Maciltasi, vaikka olet määrittänyt asiat oikein. Tämä repeämä ilmeisesti johtuu pienestä häiriöstä Lähetä vastaanota osa Viestejä.

Näin korjaat aktivointikoodin Macissa SMS-välitysasetuksissa

# 1. Sama iCloud-tili

Tämä ei ole järkevää, mutta vain sen varmistamiseksi, että kukaan ei vedä kaikkia hiuksia typerän pienen asian yli, tässä on sopimus: SMS-välitys (ja kaikki muut jatkuvuusominaisuudet) toimii periaatteen mukaan, että Mac ja iPhone käyttävät samaa iCloudia tili.

Tämä tarkoittaa, että Mac-tietokoneellasi (Järjestelmäasetukset -> iCloud) ja iPhonellasi (Asetukset -> iCloud), sinun on oltava kirjautuneena sisään sama iCloud-tili. Näin Jatkuvuus selvittää, minkä Macin sen pitäisi integroida iPhoneen.

Se on ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tarkistaa.

Lisäksi joitain muita perusteita:

  • Mac ja iPhone samassa Wi-Fi-verkossa (vaikka monet käyttäjät ilmoittavat, että tätä ei vaadita. Eritelmissä ei myöskään mainita tätä. Mutta vain olla varma, olla samassa Wi-Fi: ssä Macissa ja iPhonessa)
  • Yhteensopivuus: tarkista tämä viesti tekstiviestien yhteensopivuuden suhteen. (pohjimmiltaan iOS 8.1 iPhonessa, OS X Yosemite Macissa)

# 2. Tarkista sähköposti kohdassa Lähetä ja vastaanota

Seuraavaksi sinulla on oltava sähköpostitunnus Viesti-asetusten Lähetä ja vastaanota -vaihtoehdossa (iOS 8.1 / iPhone). En ole varma, onko tämä sähköpostitunnus pitäisi myös olla sama kuin iCloud-tunnuksesi, mutta useimmiten se on näin. Käytät enimmäkseen iCloud-tunnustasi myös iMessage-sähköpostille.

IPhonessa:

  • Avata asetukset
  • Näpäytä Viestit
  • Napauta nyt Lähetä vastaanota

Sinun pitäisi nähdä sähköpostitunnus kohdassa IMessage voi tavoittaa sinut:.

  1. Varmista, että sen vieressä on rasti. (Jos ei, napauta sähköpostitunnusta ja rasti tulee näkyviin.)
  2. Jos sähköpostitunnusta ei ole (yleensä täällä on melkein aina sähköpostitunnus), napauta Lisää sähköpostiosoite… ja lisää iCloud-tunnuksesi

Vaarana toistaa itseni, sinä pitäisi varmista, että sähköpostitunnus on valittu.

# 3. Aloita uudet keskustelut

Kun # 2, aktivointikoodin pitäisi toivottavasti näkyä. Mutta kun se ei ole, on toinen asia tarkistaa.

IPhonessa:

  • Mene Asetukset -> Viestit
  • Näpäytä Lähetä vastaanota
  • Etiketin alla Aloita uudet keskustelut, sinun pitäisi nähdä numero (harmaana, rasti) ja sähköpostitunnus

Jos et näe sähköpostitunnusta, kirjaudu ulos iMessagesta napauttamalla yläosassa olevaa Apple ID: tä. Kirjaudu sitten uudelleen sisään ja näet sähköpostitunnuksen tarran alla.

Jos näet sähköpostin, mutta sitä ei ole merkitty, valitse se napauttamalla sitä.

Tärkeintä on, että sinulla on oltava sähköpostitunnus tämän tarran alla ja se on valittava (rasti). Kuten tämä:

# 4. Poista ja lisää iCloud-tili uudelleen

Mikään ei toiminut? Yritä käynnistää koko asennus uudelleen. Epäilemättä se on tuskallista, mutta puhumme vain kirjautumisesta iCloudista Mac-tietokoneellasi ja sitten kirjautumiseen uudelleen samaan.

Uusimmat viestit