Hyödyllisiä pyyhkäisyeleitä iPhone X- ja 11-sarjan laitteille

Apple päätti kaataa juhlallisen Koti-painikkeensa iPhone X: ssä, ja käyttäjien keskuudessa oli eräänlainen furori elämästä entisen Touch ID: n ulkopuolella. Pian käyttäjät kuitenkin tottuivat mukavampiin pyyhkäisyeleisiin ja kasvotunnukseen. Tekniikan jättiläinen jatkoi yhteyttä reunasta reunaan -näyttöön, ja siksi käyttäjät eivät löydä mitään syytä palata Touch ID: hen. Viimeisimmässä iPhone 11 -sarjassa Apple on säilyttänyt koko näytön. Pyyhkäisyeleistä on siis tullut entistä tärkeämpi käyttäjille.

Pyyhkäisyeleillä yhteensopivia iPhone-sarjoja on kolme: iPhone X, XS ja 11. Jos omistat iPhone X, XR, XS, XS Max, iPhone 11, 11 Pro ja 11 Pro Max, voit nopeasti käyttää pyyhkäisyeleitä käyttääksesi premium-laitettasi. Moniajo-ominaisuuksien avulla voit käyttää iPhoneasi sujuvasti.

17 Pyyhkäise eleet, jotka sinun on tiedettävä iPhonelle

TÄRKEÄ: Jos olet jo käyttänyt iPhone X: ää aikaisemmin, sinun olisi helppo käyttää samoja pyyhkäisyeleitä iPhone 11 -sarjan uusimmissa laitteissa.

# 1. Siirry aloitusnäyttöön pyyhkäisemällä ylös kotipalkkia

Siirry iPhonen X ja uudempien aloitusnäyttöön pyyhkäisemällä ylös Koti-palkkiin. Muissa iOS-laitteissa sinun on painettava Koti-painiketta siirtyäksesi aloitusnäyttöön.

# 2. Siirry nopeasti sovellusten välillä pyyhkäisemällä vasemmalle / oikealle kotipalkissa

iPhone X: ssä on aivan uusi ele, jonka avulla voit siirtyä nopeasti edelliseen ja seuraavaan sovellukseen. Voit tehdä sen vain pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle kotipalkissa.

  • Pääset edelliseen käyttöösi sovellukseen pyyhkäisemällä vasemmalle kotipalkissa.
  • Parasta olisi pyyhkäistä oikealle kotipalkissa palataksesi ensimmäiseen sovellukseen.

# 3. Vedä alas näytön vasemmasta yläkulmasta päästäksesi ilmoituskeskukseen

Pääset Ilmoituskeskukseen iPhonella X tai uudemmalla vetämällä alas näytön vasemmalta puolelta.

# 4. Vedä alas vasemmasta yläkulmasta alas ohjauskeskuksen avaamiseksi

Toistaiseksi joudut pyyhkäisemällä ylöspäin alareunasta päästäksesi Ohjauskeskukseen muilla iOS-laitteilla (mukaan lukien iPhone 8/8 Plus). IPhone X: ssä ja uudemmissa käyttöjärjestelmissä sinun on kuitenkin pyyhkäistävä alas vasemmasta yläkulmasta.

# 5. Pyyhkäise alaspäin näytöllä päästäksesi Spotlightiin

Spotlightin kutsuminen iPhone X / 11: een on melko yksinkertaista ja toimii samalla tavalla kuin muilla iOS-laitteilla. Pyyhkäise vain alas näytöllä tuodaksesi Spotlight.

# 6. Puolipyyhkäise näytön alareunasta ja pidä sitten painettuna päästäksesi App Switcheriin

Sovelluskytkimen käytöstä on tullut melko sujuvaa iPhone X / 11: ssä. Voit tarkistaa kaikki avaamasi sovellukset vain pyyhkäisemällä ylöspäin elepalkista ja pitämällä sitä painettuna. Älä nosta sormeasi pyyhkäisemällä ylös näytöllä.

# 7. Pakota Sulje sovellukset iPhone X: ssä ja uudemmissa

Voima lopettaa sovellukset iPhone X: ssä on hieman erilainen. Siirry tähän pikaoppaaseen saadaksesi selville, miten se tehdään.

# 8. Pyyhkäise alas elepalkissa päästäksesi saavutettavuuteen

IPhone X / 11: n käytettävyyden saavuttaminen on melko helppoa. Kun joudut kaksoisnapauttamaan Koti-painiketta päästäksesi saavutettavuuteen muilla iOS-laitteillasi (mukaan lukien iPhone 8/8 Plus), sinun on koskettava sormeasi näytön alaosassa olevalla elepalkilla ja pyyhkäisemällä sitten alas.

Palaa koko näytön käyttöliittymään pyyhkäisemällä ylöspäin elepalkista tai aloitusnäytön alareunasta. Vaihtoehtoisesti voit palata koko näyttöön koskettamalla aktiivisen käyttöliittymäpaneelin ulkopuolella olevaa aluetta.

# 9. Käynnistä ja sammuta iPhone X ja uudemmat.

Se on melko helppoa ja nopeaa! Pidä vain laitteen sivupainiketta painettuna, kunnes liukusäädin virran katkaisemiseksi ei tule näkyviin. Seuraavaksi tiedät mitä sinun on tehtävä. Kytke iPhone uudelleen päälle pitämällä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo ilmestyy näytölle.

# 10. Herätä tai nukuta iPhone

Voit napauttaa sivupainiketta herättääksesi puhelimesi ja napauttamalla sitä uudelleen nukkumaan.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa iPhonen Nosta herätykseen -vaihtoehdon herättääksesi näytön. Lisäksi voit käyttää iPhonen Tap to Wake -ominaisuutta näytön herättämiseen.

# 11. Herätä Siri

Pidä sivupainiketta painettuna kahden tai kolmen sekunnin ajan iPhonessa. Voit myös seurata muita tapoja aktivoida Sirin laitteellasi.

# 12. Käytä SOS-hätäapua

IPhone 11 -sarjassa tämä on muuttunut. Aikaisemmissa iPhone X- ja XS-sarjan laitteissa käyttäjien piti noudattaa erilaista tapaa käyttää SOS-hätätilannetta. Tuo SOS esiin iPhonessa 11 pitämällä sivupainiketta ja kumpaakin äänenvoimakkuuspainiketta painettuna samanaikaisesti.

# 13. Poista Face ID väliaikaisesti käytöstä

Kun iPhonen näyttö on pois päältä, pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta painettuna samanaikaisesti, näet kaksi liukusäädintä laitteen näytössä: liu'uta virran katkaisemiseksi ja hätä-SOS. Kahden liukusäätimen alla on Peruuta-painike; napauta tätä painiketta, jos haluat poistaa kasvotunnuksen käytöstä väliaikaisesti.

Voit myös poistaa Face ID: n kokonaan käytöstä.

# 14. Tuo esiin Apple Pay

Napauta sivupainiketta kahdesti tuodaksesi Apple Pay käyttöön uusimmilla iPhone-laitteillasi. Tutustu täydelliseen Apple Payn potentiaaliin tutustumalla tähän täydelliseen oppaaseen.

# 15. Käynnistä esteettömyyden pikavalinnat

Napauta sivupainikkeita kolme kertaa. Seuraa seuraavaksi tätä täydellistä opasta käyttääksesi laitteen esteettömyyspikanäppäimiä.

# 16. Ota kuvakaappauksia

Napauta Sivupainike ja äänenvoimakkuuden lisäyspainike ottaa samanaikaisesti kuvakaappauksia.

# 17. Nollaa tai käynnistä uudelleen

Pakota iPhone X: n ja uudempien uudelleenkäynnistys painamalla ja vapauttamalla äänenvoimakkuuden lisäyspainike → Noudata samaa äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeella → Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näyttöön.

Se on melkein kaikki!

Käärimistä:

Minusta kaikki uudet eleet iPhone X: ssä ja myöhemmin vaikuttavat. Kerro minulle, mitä mieltä olet heistä alla olevissa kommenteissa.

Sinun ei pidä hukata myös näitä viestejä:

  • Kuinka käyttää kasvotunnusta iPhonessa ja iPad Prossa
  • Apple Payn käyttäminen iPhonessa
  • Parhaat iPhone X -kotelot

Uusimmat viestit