Kuinka korjata iPhonen kosketusnäyttö ei toimi

Eikö iPhonen kosketusnäyttö toimi tai ei vastaa? Jos kyllä, selvitämme sen ja korjaamme sen. Ennen kuin syvennämme asiaa, on kuitenkin välttämätöntä tietää, miksi näin tapahtuu. Joten, haluatko korjata iPhonen jäädytetyn näytön, voit siirtyä nopeasti tiettyyn osioon ja aloittaa viallisen näytön vianmäärityksen. Lähdetään!

Miksi iPhonen kosketusnäyttö lakkaa toimimasta?

Ensisijainen syy kosketusnäytön reagoimattomuuteen johtuu putoamisesta tai monista putoamisista. Jos näin on, voit tehdä vain vähän, koska siitä tulee laitteistohaaste eikä asia, johon voidaan vastata yksinkertaisilla temppuilla ja ohjeilla.

Joten jos pudotit iPhonesi ja näyttö lakkaa toimimasta, sinun on todennäköisesti käytävä Apple Storessa tai valtuutetussa kolmannen osapuolen kaupassa. Mutta on tapauksia, joissa näyttö ei reagoi vain ollessasi tietyssä sovelluksessa.

Tuleeko iPhone-kosketusnäyttö vastaamattomaksi tietyssä sovelluksessa?

Jos iPhonen näyttösi kieltäytyy syöttämästä kosketusta ja lakkaa toimimasta, kun olet tietyssä sovelluksessa, se on todennäköisesti sovelluksen vika. Voit korjata tämän siirtymällä aloitusnäyttöön ja yrittämällä käynnistää iPhonen uudelleen.

Jos se ei auta, poista kyseinen sovellus ja asenna se uudelleen. Jos tämä ei auta, voit yrittää sammuttaa Wi-Fi- tai mobiilidatan ja yrittää käyttää kyseistä sovellusta. Tämä on ok sovelluksille, jotka eivät vaadi Internetiä, mutta jos näyttöongelmia antava sovellus tarvitsee Internetiä, ainoa toiveikas vaihe on ota yhteyttä kehittäjään, selitä heille ongelma ja pyydä heitä ratkaisemaan se.

Ota yhteyttä sovelluskehittäjään etsimällä kyseistä sovellusta App Storesta, napauttamalla sitä ja vierittämällä alaspäin. Löydät linkin kehittäjien verkkosivustolle. Napauta sitä ja ota heihin yhteyttä verkkosivuston Ota yhteyttä -sivulla.

Siihen mennessä, kun se on korjattu, saatat löytää vaihtoehtoja kyseiselle sovellukselle ja käyttää niitä. Kuka tietää, saatat törmätä parempaan sovellukseen!

Nyt, kun joistakin ennakkoedellytyksistä ei ole tietoa, siirry eteenpäin. Joten, jos et pudottanut iPhoneasi ja jos kosketusnäytön ongelmat eivät rajoitu tiettyyn sovellukseen, lue lisää. Olen listannut joitain helppoja korjauksia.

Mitä tehdä, jos iPhonen kosketusnäyttö ei toimi?

Seuraavat vinkit toimivat kaikille iPhonille, mukaan lukien iPhone SE 2020, iPhone 11 Pro Max, 11 Pro, iPhone 11, iPhone Xs Max, Xs, X, XR, iPhone 8 Plus, 8, iPhone 7, 7 Plus, iPhone 6s ja iPhone 6 Plus.

 • Pakota Käynnistä iPhone uudelleen
 • Pyydä Siriä ottamaan lentokonetila käyttöön
 • Varmista, että iPhone ei ole märkä
 • Yhdistä tietokoneeseen tai laturiin
 • Anna sen ladata täysin
 • Nollaa iPhone
 • Päivitä iPhone tietokoneella
 • Varmuuskopioi ja palauta sitten tietokoneella
 • Kokeile DFU: ta
 • Ota yhteyttä Apple Storeen ja hanki näyttö vaihdettu

Käynnistä iPhone uudelleen tai pakota se uudestaan

Ensimmäinen asia on käynnistää laite uudelleen. Nyt saatat ihmetellä, kuinka sammutat iPhonen, kun näyttö ei toimi. No, on tapa käynnistää iPhone uudelleen myös ilman kosketusnäyttöä. Tehdä niin,

IPhone 8: lla tai uudemmalla paina ja vapauta äänenvoimakkuuden lisäyspainike, paina ja vapauta äänenvoimakkuuden vähennyspainike ja paina lopuksi sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Käynnistä tietokone uudelleen iPhone 7 tai 7 Plus, paina ja pidä alhaalla äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja virtapainiketta, kunnes näet Apple-logon näytöllä.

Sinun iPhone SE, iPhone 6s tai vanhempi, pidä Koti-painiketta ja virtapainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näyttöön.

Pyydä Siriä ottamaan lentokonetila käyttöön iPhonessa

Vaihe 1. Paina sivupainiketta tai käytä Hey Siriä kutsuttaaksesi Sirin.

Vaihe # 2. Pyydä SiriäOta lentokonetila käyttöön.

Vaihe # 3. Kun Siri kysyy, oletko varma? Joo.

Yritä nyt käyttää 30 sekunnin kuluttua iPhonen kosketusnäyttöä. Toivottavasti sen pitäisi toimia.

Varmista, että iPhone ei ole märkä

Tiedämme molemmat, että iPhone 7 ja uudemmat mallit ovat vedenpitäviä. Mutta jopa vedenpitävillä laitteilla on raja. Jos uskot, että laitteesi oli pitkään veden alla tai sateessa, kuivaa se nopeasti.

Yritä ensin pyyhkiä kosketusnäyttö kuivalla liinalla. Vaikka siitä alkaa tulla hieman reagoiva, käytä sitä ja katkaise puhelimesta virta. Kytke se päälle, kun uskot, että se voi olla kuiva.

merkintä: Älä koskaan kytke märkää iPhonea (tai mitään laitetta) laturiin, tietokoneeseen tai mihinkään ulkoiseen virtalähteeseen.

Yhdistä tietokoneeseen tai laturiin

Toinen yksinkertainen hakkerointi on yhdistää laite tietokoneeseen, jolla olet synkronoinut aiemmin. Se voi korjata kosketusnäyttöongelman. Vaikka se ei auta korjaamaan kosketusnäyttöongelmaa, voit tehdä varmuuskopion turvallisuuden vuoksi.

Vaihtoehtoisesti voit myös liittää iPhonen laturiin. Nyt tämä ei ole täydellinen laukausmenetelmä, mutta kokeilemisesta ei ole haittaa.

Anna sen ladata täysin

Toinen hakkerointi, joka vaatii kärsivällisyyttä, on antaa iPhonen ladata täyteen ja yrittää käyttää sitä jälkeenpäin. Kun se latautuu, älä hemmottele sitä. Anna sen ladata mukavasti jopa sata prosenttia.

Nollaa iPhone

Jos iPhonen näyttö on täysin käyttökelvoton, siirry seuraavaan ratkaisuun. Jos se kuitenkin toimii (mutta vaikeuksissa), yritä palauttaa iPhone.

Päivitä iPhone tietokoneella

Voit yrittää päivittää iPhonen liittämällä sen Maciin tai PC: hen, jota yleensä käytät varmuuskopiointiin. Seuraavat oppaat auttavat sinua. Jos et onnistu tässä, yritä palauttaa.

 • Kuinka päivittää iPhone ja iPad

Varmuuskopioi ja palauta sitten tietokoneella

Eikö mikään toiminut? Kokeile Varmuuskopiointi ja palautus. Tämä on iso askel, ja yleensä se ratkaisee suurimman osan ohjelmistopohjaisista ongelmista, joita iPhone on kertynyt säännöllisen käytön aikana. Ennen kuin jatkat, varmista, että sinulla on varmuuskopio.

 • Kuinka varmuuskopioida ja palauttaa iPhone

Kokeile DFU: ta

DFU tarkoittaa Laitteen laiteohjelmiston päivitys. Tämä on viimeinen askel, jonka voit ottaa. Jos iPhonellasi on edelleen kosketusnäyttöongelmia DFU-tilan kokeilun jälkeen, voit olla varma, että se liittyy laitteistoon.

DFU poistaa kaiken laitteeltasi ja asentaa koko ohjelmiston uudelleen. Kaikki tietosi menetetään. Joten varmista, että teet tämän vain, jos sinulla on varmuuskopio tai sinulla ei ole iPhonessa tärkeitä tietoja, joita et voi ladata pilvestä.

 • Kuinka laittaa iPhone DFU-tilaan

Ota yhteyttä Apple Storeen ja hanki näyttö vaihdettu

Eikö mikään toimi sinulle? No, on aika nousta jaloille ja käydä Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltokeskuksessa. Voit yrittää ottaa yhteyttä Applen tukeen pikaviestillä tai puhelulla, mutta heistä ei ehkä ole paljon apua. Kaupassa käynti olisi parasta.

Täällä ne todennäköisesti korvaavat näytön. Se on kallista, jos sinulla ei ole Apple Care -suunnitelmaa.

Kun olet onnistunut ja kosketusnäyttö alkaa toimia, noudata alla annettuja kohtia

Kun olet onnistunut ja korjannut kosketusnäytön ongelmat, pidä seuraavat asiat mielessä tulevaisuutta varten.

Vältä liian monien tehtävien / sovellusten suorittamista: Nyt tämä saattaa tuntua liian vakavalta ja jopa turhalta. Lippulaivan, kalliin puhelimen idea on avata useita sovelluksia ja toimia haluamallasi tavalla. Mutta jos sinulla oli kosketusnäyttöongelmia, vältä useiden sovellusten suorittamista seuraavaan iOS-päivitykseen.

Vapaa tila iPhonessa: Onko iPhone täynnä tiedostoja ja sovelluksia. On aika vapauttaa tilaa. Poista satunnaisia ​​valokuvia tai varmuuskopioi ne Google Kuviin tai iCloudiin. Poista myös tai poista sovelluksia, joita et usein käytä. Lataaminen poistaa sovelluksen, mutta säilyttää sen tiedot tulevaa käyttöä varten.

 • Kuinka vapauttaa tilaa iPhonessa poistamatta valokuvia tai sovelluksia

Päivitä iOS: Kun kosketusnäyttösi alkaa toimia (ilman aiempien vaiheiden palauttamista, päivittämistä tai DFU-tilaa), varmista, että käytät iOS: n uusinta versiota. Voit tehdä niin käynnistämällä asetukset sovellus → KenraaliOhjelmistopäivitys. Jos sinulla on odottava päivitys, lataa ja asenna se.

Varoituksen sana ennen lähtöä: Jotkin sivustot suosittelevat näytön työntämistä oikealta puolelta korjaamaan kosketusnäyttöongelmat aiemmissa iPhone-malleissa. Tämä voi korjata löysän näytön liittimen ongelman. Pyydän kuitenkin iPhonessa noudattamaan vilpittömiä varotoimia. Älä yritä mitään vakavaa, mikä saattaa suurentaa ongelmaa. Tällä positiivisella nuotilla olen kirjautumassa pois.

Video: Kuinka korjata iPhonen kosketusnäyttö ei toimi?

Kirjautua ulos…

Nämä olivat joitain tapoja korjata iPhonen reagoimaton kosketusnäyttö. Toivon, että yksi yllä luetelluista menetelmistä (lukuun ottamatta Apple-palvelukeskuksen vierailua) oli hyödyllinen. Jos sinulla on lisäkorjauksia kosketusnäytölle, joka ei toimi iPhonessa, jaa se kanssamme alla olevissa kommenteissa.

LUE SEURAAVA:

 • Kuinka korjata iPhone-näytön himmeä ongelma

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found