Kuinka puhdistaa ja nopeuttaa vanhaa iPadiasi?

Tämä viesti on peräisin lukijan Mike'in kysymyksestä. Sinulla on vanha iPad (alkuperäinen, iPad 2 jne.), Ja vuosien varrella se on hidastunut, kosketus on menettänyt herkkyytensä, sovellukset latautuvat usein säälittävän hitaasti / jumittuvat ja ämpäri kuorma muita ongelmia syntyy . Kuinka pääset eroon tästä?

IPadin puhdistaminen voi nopeuttaa sitä suuressa määrin. Välittömimmät edut, joita olen kokenut, ovat parannettu akun suorituskyky, nopeampi, reagoiva iPad ja parempi kokemus kokonaisuudessaan.

Shaun kirjoitti viestin iPhonen muuttamisesta uudeksi laitteeksi puhdistamalla ja käyttämällä muutamia sovelluksia. Tämä on hyvä viesti aluksi, mutta katsotaanpa lähemmin muutamia asioita, joita voit tehdä iPad 1: lle, iPad 2: lle, jotta saat ne vauhtiin.

Onko iPad käynnissä hitaasti? Näin voit puhdistaa ja nopeuttaa vanhaa iPadia

Tässä käsitellään seuraavia asioita:

 • Tietojen tyhjentäminen: Palautetaan tavaroita
 • Päivitetäänkö uudeksi iOS: ksi? Onko se sen arvoista?
 • Sovellusten päivittäminen vs. "Parempien" sovellusten käyttö
 • Luota varastosovelluksiin
 • Jailbreak ja paljon muuta
 • Fyysinen osa: puhdistus, kuivalatausjakso

Tietojen tyhjentäminen (iPadin alustaminen uudelleen)

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä, on selvittää kaikki tavarat. Tiedot kerääntyvät pitkiä käyttöjaksoja, ja vaikka varmuuskopioit / synkronoit, tiedot vain kerääntyvät. Suurin osa sovelluksista tallentaa tietoja iPhoneen paikallisesti, joten käyttöä on paljon. Sovellukset, kuten Kamera, Photo Booth, Safari, Mail, ovat etusijalla.

Tietenkin haluat säilyttää tietosi, joten on parasta "kuratoida" - poistaa tarvittavat tiedot. Joskus luulet tarvitsevasi tiettyjä tietoja, mutta et kosketa niitä vuosia. Joten avain on olla hyvin tiukka siinä, mitä haluat säilyttää.

Poista haluamasi tavarat kustakin sovelluksesta, joka tallentaa tietoja. Voit selvittää käytön siirtymällä kohtaan Asetukset → Yleiset → Käyttö.

Kun olet poistanut kaiken muun, voit ottaa varmuuskopiot iTunes / iCloudin kautta. iCloud on parempi ratkaisu, jos kysyt minulta, mutta jos olet tyytyväinen iTunes-varmuuskopioon, käytä sitä.

Sitten, kun kaikki on varmuuskopioitu, siirry Asetukset → Yleiset → Nollaa ja nollaa kaikki asiat. Muista, että aiot poistaa kaiken - pyyhi kaikki tiedot - ja iPadin asettaminen uudeksi.

Suurin etu on, että iPad on tyhjennetty kaikista tiedoista. Huomaa nopeampi käsittely.

Päivittäminen uudeksi iOS: ksi

Apple kehottaa kaikkia laitteen omistajia suorittamaan uusimman julkaisemansa iOS: n. Tämä on yleisen edun mukaista, kyllä, mutta kokemukseni perusteella olen nähnyt, että jokaiselle laitteelle on huipun fyysisten rajoitusten vuoksi. Jos et ole päivittänyt uusimpaan, on joskus hyvä ja parempi käyttää alempaa versiota. Alemman version käyttäminen ei sinänsä aiheuta ongelmia.

Joten kun päätät palauttaa iTunesin kautta, päättää, haluatko päivittää tai käyttää samaa versiota, jota iPad on käyttänyt.

Jos haluat asentaa tietyn version iOS-laiteohjelmistosta, sinun tarvitsee vain:

 • Lataa oikea laiteohjelmisto osoitteesta ipswdownloader.com
 • Liitä nyt iPad tietokoneeseen. Avaa iTunes
 • Pidä Vaihto-näppäintä painettuna ja napsauta Palauta
 • Valitse lataamasi IPSW

Joskus virheet kerääntyvät, kun yrität päivittää, eikä Apple salli sitä. On olemassa tapoja ohittaa ne.

Sovellusten päivittäminen vs. "Parempien" sovellusten käyttö

Uudet, päivitetyt sovellukset ovat kooltaan suurempia kuin vanhemmat. Se on tavanomainen normi, koska enimmäkseen uusia ominaisuuksia lisätään. Valitettavasti tämä ei sovi hyvin isoille sovelluksille, jotka toimivat vanhemmilla iOS-laitteilla, kuten iPad 2.

Voit ratkaista tämän ongelman tekemällä vain yhden asian: etsimällä sopivaa vaihtoehtoa, joka on kooltaan pienempi. Kyllä, se on hidas ja tylsä ​​prosessi monissa tapauksissa. Toisin kuin Android - johon voit asentaa sovellusten vanhemmat versiot APK-tiedostosta - et voi asentaa sovelluksen vanhempaa versiota uudelleen IPA-tiedostolla iPhonessa, ellet ole nörtti syvälle vankilaan ja murtuneeseen sovelluksen asennukseen.

IPad 2 on rakennettu toimimaan suuria sovelluksia varten, mutta ajan mittaan tämä ei mene hyvin myöhempien päivitysten myötä, mikä lisää sovelluksen peruskokoa. Siksi:

 • Voit joko pidättäytyä päivittämästä sovellusta, jos luulet, että se vie jo paljon tilaa
 • Löydät vaihtoehtoja, jotka ovat minimaalisia

Luota varastosovelluksiin

Sovelluksista puhuttaessa voit luottaa iOS: n mukana toimitettaviin varastosovelluksiin niin paljon kuin mahdollista. Tällä tavalla säästät paljon tilaa ja käytät resursseja, kuten Applen iOS-insinöörit itse kuvittelevat.

Epäilemättä tämä ei ole "korjaus", mutta jälleen kerran puhumme optimaalisista tavoista nopeuttaa iPadiasi. Jos käytät erillistä muistutussovellusta, joka on 15 Mt ja tallentaa paljon tietoa, sinun kannattaa ehkä yrittää siirtyä takaisin iPadin varastosovelluksiin. Sama kuin sää, muistiinpanot, kalenteri, posti. Erityisesti posti. Ja tietenkin selaimet.

Jailbreak ja paljon muuta

Jailbreak on hauska. Joskus vanhentunut säätö heittää asiat sekaisin ja iPad / iOS-laite muuttuu hitaaksi, reagoimattomaksi tai suorastaan ​​toimimattomaksi. Mutta tietysti en sano, että sinun ei pitäisi vankilaan murtautua tai käyttää säätöjä.

Jos sinulla on vanha iPad, joka on hidas tai ei reagoi, jailbreak tweaks voi olla yksi syy. Tarkoitan vanhentuneita. Varmista, että käyttämäsi muutokset ovat ajan tasalla. Vanhentuneet muokkaukset aiheuttavat usein paljon ongelmia verrattuna App Storen sovelluksiin. Joten on parempi päivittää ne ajoittain. Selvitä myös, mitä säätöjä et käytä, ja poista ne.

Fyysinen osa: puhdistus, kuivalatausjakso

IPadin fyysisellä puhdistuksella voi olla tärkeä rooli sen varmistamisessa, että painikkeet - etenkin Koti-painike - toimivat hyvin. Voit pyyhkiä pölyn iPadista puolimärkällä liinalla, ja olemme puhuneet myös WD-40: n käytöstä Koti-painikkeen puhdistamiseen. (jotkut asiantuntijat suosittelevat, ettet käytä sitä tai muuta vettä syrjäyttävää suihketta).

Akun osalta sinun on annettava - kerran kuukaudessa - iPadin akku kuivua kokonaan. Anna sen latautua täydellä kapasiteetilla (kun et käytä sitä sillä välin). Tee tämä nopeammin, kun iPadin akku loppuu, kytke päälle lentokonetila. Lataa sitten se 100%: iin - nyt se vie yleensä paljon vähemmän aikaa. Kun olet valmis, voit sammuttaa lentokonetilan ja käyttää iPadia normaalisti.

On tietysti useita rajoituksia. Aika vie veronsa iPadissa, ja tiettyjä asioita ei voi muuttaa. Esimerkiksi kosketusherkkyys saattaa palata normaaliin tilaan iPadin palauttamisen jälkeen. Jos se on fyysinen ongelma, et voi periaatteessa tehdä mitään. Jos kyseessä on kuitenkin vain ohjelmistovirhe, yksinkertainen nollaus asettaa asiat oikein.

Uusimmat viestit