iPhone-akun tyhjennys yön yli? 12 tapaa korjata

Kun iPhonen akku tyhjenee yön yli, sinun tulisi toimia heti. On monia tapauksia, joissa käyttäjät kohtaavat tämän ongelman. Useita syitä voidaan mainita syyllisinä, mutta ensisijainen on ohjelmistopäivitys. Olen huomannut, että puhelimen akku purkautuu varsinkin iOS-päivityksen jälkeen. Vaikka puhelin pysyisi käyttämättömänä yöllä, se kuluttaa akkua. Tilanne edellyttää joitain vianmääritystoimia.

Yleensä iPhonen akku tyhjenee 15-20% yön yli; mutta kun tämä prosenttiosuus rajoittuu 30 prosenttiin, sinun on ajateltava ongelmaa. Ennen kuin aloitat paristonvaihto-ohjelman, voit tarkistaa joitain vinkkejä iPhonen tyhjäkäynnillä olevan akun tyhjenemisen korjaamiseksi.

12 vinkkiä iPhonen yön yli tapahtuvan akun tyhjenemisen korjaamiseen

Käynnistetään uudelleen tai pakota uudelleenkäynnistys laitteesi ei auta sinua. Nämä kaksi kiertotapaa ovat useimpien asiantuntijoiden tavallisimpia ratkaisuja, mutta ne eivät toimi kaikkien iOS-laitteellasi kohtaamiesi ongelmien ratkaisemiseksi.

Vinkki 1. Poista Wi-Fi ja mobiilidata käytöstä

IPhone pysyy käyttämättömänä enimmäkseen yöllä. Parempi vaihe on irrottaa laite Wi-Fi- tai matkapuhelinyhteydestä. Tämä antaa sinulle myös hyvän unen yöllä.

asetuksetWi-FiSammuttaa Wi-Fi.

asetuksetSolu (Mobiilidata) → Sammuttaa Matkapuhelindata.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa Wi-Fi- ja mobiilidatan käytöstä Ohjauskeskuksesta. Pyyhkäise ylös tai alas iPhonen näytöllä ja sammuta Wi-Fi tai mobiilidata.

Laitteesi sovelluksista ei tule ilmoituksia, ja voit säästää puhelimesi akunkestoa.

Vinkki 2. Kytke Bluetooth pois päältä, kun et käytä sitä

Päivän aikana voit kuunnella musiikkia tai podcasteja iPhonella Bluetooth-kuulokkeiden kautta. Mutta makuuhuoneessasi sinun täytyy viettää minulle aikaa tai laatuaikaa kumppanisi kanssa. Irrota kaikki Bluetooth-kaiuttimet tai kuulokkeet iPhonesta. Jos et käytä Apple Watchia, voit myös poistaa puhelimen Bluetooth-vaihtoehdon käytöstä.

asetuksetBluetoothSammuttaa Bluetooth. Voit myös poistaa Bluetoothin käytöstä pyyhkäisemällä ylös tai alas puhelimen näytöllä. Napauta Ohjauskeskuksessa Bluetooth-kuvake kääntyä se pois päältä.

Vinkki 3. Säädä kirkkautta

Kirkkauden säätäminen iPhonessa suojaa paitsi silmiäsi myös säästää akun käyttöikää. Kirkkauden vähentämisen lisäksi voit hallita myös Night Shift- ja Auto-Lock-asetuksia laitteellasi.

Asetukset → Näyttö ja kirkkaus → Siirrä KIRKKAUS-liukusäädintä vasemmalle. Tämä vähentää puhelimen kirkkautta ja näet tulokset iPhonen näytöllä.

Vinkki 4. Käytä Night Shift -tilaa

Night Shift -tilan käyttäminen on yksi tapa säästää akkua iOS-laitteellasi. Muutaman viime vuoden aikana Apple ei ole tehnyt mitään suurta muutosta tällä alalla. Löydät tämän vaihtoehdon Asetukset-sovelluksen Näyttö ja kirkkaus -kohdasta. Kun otat Night Shift -ominaisuuden käyttöön, se siirtää puhelimen näytön värit automaattisesti auringonvalon jälkeen värispektrin lämpimimpään päähän.

Vinkki 5. Ota käyttöön virransäästötila

Apple esitteli virransäästötilan vuonna 2015 iOS 9: llä. Kun kytket tämän vaihtoehdon päälle, Apple-laitteesi akku kestää kolme tuntia enemmän. Et kuitenkaan voi suorittaa joitain tehtäviä iPhonellasi, ennen kuin poistat virrankulutuksen käytöstä. Koska ominaisuus säästää iPhonen akkua, käyttäjät haluavat käyttää tätä ominaisuutta iPhonessa. Huomaa, että virransäästötila ei ole käytettävissä iPadissa. Voit kytkeä virransäästötilan päälle myös Sirillä ja 3D Touchilla.

Vinkki 6. Poista sijaintipalvelut käytöstä

Kolmannen osapuolen iOS-sovellukset, kuten Facebook, WhatsApp, Skype ja muut, käyttävät GPS-sijaintia sijaintisi löytämiseen. Ja he tekevät tämän jatkuvasti. Tämä kuluttaa iPhonen akkua, kun käytät mitä tahansa iPhonen sovelluksista. Parempi tapa on poistaa sijaintipalvelut käytöstä iPhonessa.

asetuksetYksityisyysSijaintipalveluSammuttaa Sijaintipalvelu.

Ponnahdusikkuna ilmestyy puhelimen näytön alaosaan. Sinua pyydetään vahvistamaan toimintasi. Huomaa, että toiminto poistaa Sijaintipalvelut käytöstä kaikissa sovelluksissa. Henkilökohtaiset sovellusten sijaintipalvelun asetukset palautetaan kuitenkin väliaikaisesti, jos käytät Löydä iPhoneni -toimintoa kadonneen tilan käyttöönottoon. Napauta lopuksi Sammuttaa.

Vinkki 7. Kytke Taustasovelluksen päivitys pois päältä

Yhdessä päivässä avaamme paljon sovelluksia iPhonellamme. Kun olemme suorittaneet tehtävämme sovelluksessa, unohdamme tappaa sovelluksen toimimasta taustalla. Tämä tarkoittaa, että sovellus on edelleen auki taustalla. Kun Taustasovelluksen päivitys -asetus on käytössä, sovellustiedot pitävät sovelluksen päivitettynä, ja kun avaat sovelluksen uudelleen, saat uudet tiedot kyseisestä sovelluksesta.

Vaikka ominaisuus on ensi näkemältä hyödyllinen, se todellakin kuluttaa iPhonen akkua. Voit poistaa taustalla olevan sovelluksen päivityksen käytöstä iPhonessa säästääksesi puhelimen akkua.

asetuksetKenraaliSovelluksen päivitys taustalla → Napauta Sovelluksen päivitys taustalla → Valitse Vinossa.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa taustasovelluksen päivityksen käytöstä tietylle sovellukselle. Taustasovellusten päivitysnäytössä näet luettelon sovelluksista, jotka päivitetään taustalla. Voit poistaa yksittäisten sovellusten kytkimen käytöstä poistaaksesi taustan sovellusten päivityksen käytöstä.

Vinkki 8. Päivitä sovellukset säännöllisesti

IPhonen käyttäjänä sinun tulisi olla riittävän valpas tekemään ennakoivia toimia. Säännölliset sovelluspäivitykset pitävät laitteen terveenä ja edistyneenä. Akun pidempi käyttöikä on yksi sovellusten säännöllisen päivityksen eduista. Apple ja kolmannen osapuolen kehittäjät lisäävät ja poistavat joitain ominaisuuksia sovelluksistaan. Vaikka Apple tekee sen kerran vuodessa, kolmannen osapuolen kehittäjät noudattavat tätä käytäntöä kahdesti tai kolmesti kuukaudessa. Päivitykset tappavat sovellusten sisällä olevat virheet ja parantavat siten iPhone-sovellusten suorituskykyä.

Vinkki 9. Päivitä iOS-ohjelmisto

Kuten edellä mainittiin, Apple päivittää varastosovelluksensa vuosittain. Kesäkuussa Apple lähettää kutsut iOS-kehittäjille maailmanlaajuiseen kehittäjien konferenssiin (WWDC). Tämä on aika, jolloin Apple esittelee iOS-päivityksensä. Yhtiö tekee joitain merkittäviä muutoksia ja päivityksiä käyttöjärjestelmään.

Vinkki 10. Poista tarpeettomat sovellukset

Pro-käyttäjällä on vähintään 100 kolmannen osapuolen sovellusta iPhonessa. Mutta he osaavat säästää akkua laitteissaan. Et ehkä ole ammattikäyttäjä, mutta voisit käyttää puolet iPhonen sovellusten määrästä. Ja voi olla lähes 5-10 sovellusta, joita käyttäisit kuukausina. Teistä on viisaampaa poistaa käyttämättömät sovellukset puhelimesta. Tämä toiminto varmistaa puhelimesi sujuvan suorituskyvyn ja paremman akun. Lisäksi laitteellasi on enemmän tilaa muiden tärkeiden tietojen tallentamiseen.

Vinkki 11. Tarkista akun käyttö

Akun käyttö antaa sinun tietää, mikä sovellus kuluttaa paljon akkua iPhonessa. Apple esitteli tämän ominaisuuden iOS 9: ssä, ja myöhemmissä ohjelmistopäivityksissä Apple on parantanut tätä ominaisuutta paljon. Voit ratkaista tyhjäkäynnillä olevan akun tyhjenemisen ongelman tarkistamalla iPhonen akun käytön.

Vinkki 12. Paristojen vaihto-ohjelma

Jos iPhonellasi on takuu, voit vaihtaa sen akun. Sinun pitäisi kuitenkin mennä tähän viimeisenä keinona, kun kaikki yllä olevat vaiheet eivät anna tuloksia. Etkö ole varma laitteen takuusta? Voit tarkistaa palvelu- ja tukipalvelusi Applen verkkosivuston Tarkista kattavuus -sivulta.

Se on melkein kaikki toistaiseksi!

Kirjautua ulos…

Paras neuvoni kaikille on irrottaa iPhone Wi-Fi- tai Cellular-tiedoista; käytä pienitehoista tilaa yöllä ja pidä kirkkautta vähäisenä. Huomaan, että jotkut ystäväni ja kollegani lataavat laitteitaan, vaikka akun varaustaso on yli 50%. On syytä antaa iPhonen akun tyhjentyä 20 prosenttiin tai vähemmän. Kun lataat täysin tyhjentyneen iPhonen, akku kestää kauemmin.

Älä missaa:

  • Akkuwidget puuttuu iPhonesta tai iPadista? Vinkkejä sen palauttamiseen
  • Tärkeät iPhone-vinkit, jotka sinun on tiedettävä puhelimesi hallitsemiseksi
  • Kuinka parantaa iOS 14: n akunkestoa iPhonessa
  • Parhaat iPhone- ja iPad-virransäästösovellukset

Mitä teet säästääksesi iPhonen akkua? Jaa ajatuksesi ja palautteesi meille kommenttiosassa.

Uusimmat viestit