Sirin käyttäminen iPhonessa ja iPadissa: Ultimate Guide

Siri on oletusarvo, sisäänrakennettu henkilökohtainen avustaja kaikilla Apple-laitteilla, kuten iPhone, iPad jne. Voit kysyä kysymyksiä ja ohjeita, antaa komentoja laitteen toimintojen suorittamiseksi, kuten Bluetoothin sammuttaminen, ja paljon muuta. Tässä täydellisessä oppaassa katsotaan, kuinka Siriä voidaan ottaa käyttöön, aktivoida, käyttää ja mukauttaa iOS- ja iPadOS-käyttöjärjestelmissä.

 • Sirin ottaminen käyttöön iPhonessa ja iPadissa
 • Sirin käyttäminen iPhonessa ja iPadissa
 • Hei Sirin käyttöönotto ja käyttö
 • Käytä tyyppiä Siriin
 • Sirin antaman äänikomennon muokkaaminen
 • Kuinka muuttaa Sirin äänipalauteasetuksia
 • Kuinka vaihtaa Sirin kieltä
 • Kuinka muuttaa Siri-äänenkorostusta ja sukupuolta
 • Kuinka poistaa Sirin käytöstä lukitusnäytöllä
 • Kuinka asetat yhteystietosi Sirille
 • Kuinka mukauttaa Sirin asetuksia

Sirin ottaminen käyttöön iPhonessa ja iPadissa

Kun asetat iPhonen, sinulta kysytään, haluatko ottaa Sirin käyttöön. Jos et tehnyt niin, tee se myöhemmin.

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Kytke päälle Paina Siri-sivupainiketta iPhonessa ja iPadissa, joissa on kasvotunnus. Näpäytä Ota Siri käyttöön.
 4. Kytke päälle Paina Koti-painiketta Sirille iPhonessa ja iPadissa Koti-painikkeella. Näpäytä Ota Siri käyttöön.

Sirin käyttöönotossa on paljon muuta, kuten Hey Siri -toiminnon ottaminen käyttöön ja Sirin salliminen, vaikka laitteesi olisi lukittu. Nämä kohdat on käsitelty alla olevissa osioissa.

merkintä: Poista Sirin käytöstä sammuttamalla Kuuntele-asetukseksi "Hei Siri" ja painamalla Siri-sivupainiketta tai painamalla Sirin Koti-painiketta iPhone-mallisi mukaan.

Sirin käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

Kun olet ottanut ääniavustajan käyttöön, voit käynnistää sen ja antaa komentoja seuraavasti.

 1. Paina iPhonessa ja iPadissa, jossa on kasvotunnus, Oikeanpuoleinen painike.
 2. Paina iPhonessa ja iPadissa Koti-painikkeella -painiketta laitteen etuosassa.
 3. Puhu Sirille. Anna sille komentoja kuten ‘millainen sää on,‘ ‘aseta hälytys kello 7.00,' ja niin edelleen. Voit puhua sille luonnollisesti ikään kuin puhuisit henkilön kanssa. Useimmissa tapauksissa Siri ymmärtää.

Jos haluat tehdä pidemmän pyynnön, jatka painikkeen painamista. Siri jatkaa kuuntelua niin kauan kuin pidät painiketta painettuna. Kun vapautat sen, avustaja lopettaa kuuntelun ja alkaa työskennellä pyyntösi parissa.

Muita tapoja kutsua Sirit

Laitteessa olevan fyysisen painikkeen lisäksi on muita tapoja kutsua Sirit.

 • Käytä EarPodeja: Paina pitkään sisäänrakennetun kaukosäätimen keskipainiketta. Voit käyttää vastaavaa painiketta useimmissa kolmannen osapuolen langallisissa kuulokkeissa soittaaksesi Sirille
 • Käytä AirPodeja: Oletusarvoisesti, kun kaksoisnapautat ensimmäisen ja toisen sukupolven AirPodeja, Siri aktivoituu. Voit muokata niitä edelleen. AirPods Pro -laitteessa joudut koskettamaan voima-anturia ja pitämään sitä painettuna
 • Muut kuulokkeet: Vastaavasti, jos kolmannen osapuolen langattomat kuulokkeet tukevat puheohjauksen kutsua, voit käyttää niitä soittaaksesi Sirille, kun se on yhdistetty iPhoneen tai iPadiin
 • Käytä Apple Watchia: Voit myös käyttää Siriä Apple Watchissa ensisijaisesti pitämällä Digital Crown -kuvaketta alhaalla ja käyttämällä Hey Siriä

Edellä mainittujen menetelmien lisäksi voit kutsua Sirin kokonaan äänelläsi käyttämällä kuumaa avainsanaa. Katsotaanpa miten.

Hei Sirin käyttöönotto ja käyttö

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Kytke päälle Kuuntele "Hei Siri"
 4. Napauta Jatkaa. Seuraa yksinkertaisia ​​näytöllä näkyviä ohjeita
 5. Hei Siri on otettu käyttöön.
 6. Se toimii, kun laitteesi lukitus on avattu tai lukittu (jos Salli Sirin kun lukitus on käytössä)
 7. Jos sinulla on iPhone 6s tai uudempi, sano "Hei Siri" soittaa ja käyttää sitä
 8. Jos sinulla on iPhone 6 tai vanhempi ja iOS 8 tai uudempi, sinun on kytkettävä puhelin virtalähteeseen. Seuraavaksi voit käyttää Hei Siriä.

Lisäksi: Hei Siriä tuetaan myös:

 • Kaikki Apple Watch -mallit
 • 2. sukupolven AirPods
 • AirPods Pro
 • Powerbeats, Powerbeats Pro
 • iPad Air (3. sukupolvi)
 • iPad mini (5. sukupolvi)
 • 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi)
 • iPad Pro (11 tuumaa)
 • 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi)
 • iPad Pro (10,5 tuumaa)
 • iPad Pro (9,7 tuumaa)
 • iPad (6. sukupolvi) tai uudempi

Hämmentynyt? Katso, kuinka tunnistat iPad-mallisi.

Käytä Siriä kirjoittamalla

Tähän asti olemme nähneet, kuinka laitteen fyysisiä painikkeita tai liitettyjä oheislaitteita käytetään soittamaan Sirille. Näimme myös, kuinka kutsua se vain äänellä. Mutta entä jos et voi puhua tai olet toimistossa tai rauhallisessa paikassa? No, tällaisissa tilanteissa voit nähdä, kuinka tyyppi otetaan käyttöön Sirille.

Sirin antaman äänikomennon muokkaaminen

Siri tukee useita kieliä ja aksentteja. Mutta silti se voi kamppailla, varsinkin sellaisten substantiivien kanssa, kuten paikkojen nimi, persoonallisuus, kadunnimet, paikalliset ruokanimet jne. Tässä on kätevä käyttää näppäimistöä äänikomennon korjaamiseen. Näin.

 1. Soita Sirille ja anna sille komento
 2. Jos se tunnisti puhutut sanat epätarkasti, napauta Napauta muokata.
 3. Kirjoita oikea kirjoitusasu ja paina tehty.

Kuinka muuttaa Sirin äänipalauteasetuksia

Koska Siri on ääniavustaja, sen ensisijainen syöttötapa on ääni. Vastaavasti se puhuu oletuksena vastaukset. Mutta jos olet kuin minä, et ehkä halua, että se antaa aina äänipalautetta. Katsotaanpa, miten Siri-äänilähtöasetuksia muutetaan.

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Näpäytä Äänipalaute.
 4. Aina päällä: Siri antaa äänipalautetta kaikissa olosuhteissa - jopa puhelimesi ollessa hiljaisessa tilassa
 5. Ohjaus rengaskytkimellä: Se puhuu, kun puhelin on soittoäänitilassa. Mutta Siri ei puhu takaisin, kun puhelin on hiljaisessa tilassa. Kuulet äänimerkin, kun käytät Hey Siri -ohjelmaa tai kun iPhone on kytketty Bluetooth-kaiuttimiin / kuulokkeisiin tai CarPlay
 6. Vain handsfree: Tätä käytän. Kuulet äänipalautteen vain, kun käytät Hey Siri-, Bluetooth-laitteita tai CarPlay-sovellusta.

Kuinka vaihtaa Sirin kieltä

Oletko monikielinen? Haluatko käyttää Siriä toisella kielellä? Näin voit tehdä sen.

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Näpäytä Kieli.
 4. Selaa luetteloa, napauta haluamaasi kieltä.

Jos käytät Hey Siriä, se sammuu. Hey Siri on määritettävä uudelleen, jotta se ymmärtää äänesi uudella kielellä. Näpäytä Vaihda kieltä vaiheen 4 jälkeen.

Lisätiedot: Jotkut kielet, kuten englanti, antavat sinun valita äänen palautteen aksentin ja sukupuolen. Jotkut eivät.

Kuinka muuttaa Siri-äänenkorostusta ja sukupuolta

Jos olet sanottu Intiasta, voit mieluummin käyttää Siri Voice -palautetta intialaisella aksentilla kuin Yhdysvaltojen tai Ison-Britannian aksentti. Voit myös valita äänen sukupuolen haluamallasi tavalla. Katso.

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Näpäytä Siri Voice.
 4. Valitse aksentti.
 5. Valitse sukupuoli - mies tai nainen.

Tärkeä muistiinpano:

 • Sinun on oltava yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jotta voit ladata uuden Sirin aksentin. Kun Siri-ääni on ladattu täydellisesti, se tulee automaattisesti voimaan
 • Vaiheet 3, 4 ja 5 riippuvat asettamastasi Sirin kielestä (otsikon yläpuolella). Voit esimerkiksi valita aksentin hollannin, englannin, ranskan ja espanjan kielille
 • Voit valita sukupuolen kaikilla kielillä paitsi arabia, hollanti (Belgia) flaaminkielisellä aksentilla, suomi, heprea, malaiji, thai, turkki

Tärkeä huomautus: Lyhyessä testauksessa oletus sukupuoli kielille, joissa et voi valita Mies tai Nainen, on Nainen. Arabian kieli on poikkeus. Tässä oletus- ja ainoa palauteääni ovat Mies.

Kuinka poistaa Sirin käytöstä lukitusnäytöllä

Jos jätät puhelimesi usein työpöydälle tai vastaaviin paikkoihin, kuka tahansa voi käyttää Siriä, vaikka laitteesi olisi lukittu. Henkilö voi käyttää sitä soittamaan, lähettämään viestejä, tietämään kuka olet, asettamaan hälytyksiä jne. Tämän välttämiseksi voit oppia Sirin sammuttamisen iPhonen ja iPadin lukitusnäytöllä.

Kuinka asetat yhteystietosi Sirille

Siri voi käyttää yhteystietokorttiasi esimerkiksi Soita vaimolleni, Soita veljelleni, Milloin on sisareni syntymäpäivä, Ohjeet kotiinjne. Jos olet tehnyt itsellesi toisen yhteystietokortin tai haluat Sirin tietävän enemmän, kerro sille tietosi.

 1. Avaa asetukset sovellus
 2. Näpäytä Siri ja haku.
 3. Napauta sitten Minun tietoni.
 4. Napauta yhteystietokorttiasi.

Tarkistaminen: Kutsu avustaja ja kysy:Kuka olen?

Kuinka mukauttaa Sirin asetuksia

Yllä olevien otsakkeiden alla olemme käsittäneet kaikki tärkeimmät Siri-asetukset. Seuraavaksi voit napauttaa Siri- ja saneluhistoria poistaa nämä tähän laitteeseen liittyvät tiedot Apple-palvelimilta.

Lopuksi meillä on erilliset perusteelliset, mutta helpot artikkelit, jotka osoittavat, kuinka Sirin ehdotukset voidaan poistaa käytöstä lukitusnäytössä ja poistaa Sirin ehdotukset käytöstä Spotlight-haussa.

Siinä kaikki!

Käärimistä…

Toivon, että tämä täydellinen opas auttoi sinua tuntemaan melkein kaiken Siristä tavallisen käyttäjän näkökulmasta. Jos sinulla on kysyttävää, voit käyttää alla olevia kommentteja.

Seuraavaksi rakastat tietää, kuinka saada iPhone puhumaan soittajan nimi, kun saat saapuvan puhelun. Voit myös asettaa sen tekemään niin vain AirPods-laitteissa.

Lopuksi, jos heilutat toisen sukupolven AirPods-, AirPods Pro- tai yhteensopivia Beats-kuulokkeita, joissa on langaton H1-siru (Powerbeats Pro ja Beats Solo Pro), voit kytkeä Sirin ilmoitukset päälle. Kun tämä ominaisuus on käytössä, ääniavustaja lukee saapuvat viestit automaattisesti, kun sinulla on silmut ja iPhone tai iPad on lukittu.

Saatat pitää myös alla olevista viesteistä:

 • Sirin mykistäminen soittokytkimellä iPhonessa ja iPadissa
 • Pysäytä iPhonen sivupainike vahingossa Aktivoimasta Siriä
 • Viestin lähettäminen Sirin avulla Apple Watchissa
 • Kuinka piilottaa soittajan tunnus iPhonessa

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found