5 parasta shakkisovellusta iPhonelle ja iPadille vuonna 2021 (tarkistettu)

Shakki on muinainen strategiapeli, joka on kehittynyt vuosien varrella ja saanut suuren suosion verkossa. Siksi se on houkutellut monia ihmisiä harjoittelemaan ja kehittämään taitojaan tien päällä mobiilisovellusten kautta. Vaikka monia sovelluksia on saatavilla, voi olla haastavaa löytää sovellus, joka antaa sinulle oikean tasapainon ominaisuuksista ja kokemuksesta. Onneksi olemme täällä auttamassa sinua, kuten ritari loistavassa panssarissa (sanaleikki tarkoitettu).

Testasimme yli kymmenen suosituinta iOS-shakkisovellusta selvittääkseen, mitkä todella antavat lupauksensa. Olitpa aloittelija tai asiantuntija tässä lautapelissä, jatka lukemista löytääksesi parhaat shakkisovellukset iPhonelle ja iPadille.

Kriteerimme parhaiden shakkisovellusten valitsemiseksi iOS: lle

Sovellus tarkistetaan parhaiten kattavan käytön ja testauksen avulla. Ja juuri näin teimme tusinan verran suosittuja shakkisovelluksia, jotka on suunniteltu iPhonelle ja iPadille. Pelasimme lukemattomia otteluita (emme kerro kuinka monta voitimme: D) saadaksemme perusteellisen käsityksen kustakin sovelluksesta.

Päätöksemme perustuvat tähän:

 • Käyttöliittymä
 • Pelitilat ja -vaihtoehdot
 • Kokemus

Monissa sovelluksissa on ominaisuuksia, joiden avulla voit oppia ja rakentaa taitosi, mikä tekee shakista muutakin kuin pelin. Kehittäjät saavat varmasti brownie-pisteitä, kun he luovat jotain, joka on sekä opettavaista että viihdyttävää kerralla!

No, olemme tehneet kaikki oikeat liikkeet suodattaaksesi sen viiteen, jotka ovat ansaitsemisen arvoisia, jos haluat tosissaan oppia, pelata tai parantaa peliäsi.

Parhaat sovellukset shakin oppimiseen ja harjoittamiseen iPhonessa ja iPadissa

 1. Shakki leikkiä ja oppia
 2. Opi shakkia tohtori Wolfin kanssa
 3. Shakkimaailma pelaa ja opi
 4. Todellinen shakki 3D
 5. Shakki

1. Shakki leikkiä ja oppia

Aloitetaan sovelluksesta, joka erottuu parhaasta shakkipelistä iPhonessa ja iPadissa. Siinä on puhdas ja intuitiivinen käyttöliittymä sekä laaja valikoima vaihtoehtoja shakin ystäville taitotasolle. Kun avaat shakkisovelluksen, käytettävissä on seitsemän vaihtoehtoa, nimittäin:

 • Pelata tietokoneella
 • Pelaa verkossa
 • Palapelit
 • Näkövalmentaja
 • Video
 • Päivittäinen palapeli
 • Artikkelit

Kun pääset johonkin näistä osioista, on laajennettu valikko, jossa on enemmän vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi keskustella foorumeista keskustellaksesi kaikesta shakista pelianalyyseistä aloittelijoiden vinkkeihin ja muualle. Se on loistava tila syventää tietosi ja terävöittää taitojasi.

Pelaatpa sitten tietokonetta vastaan ​​tai verkossa, peleistäsi kerrotaan pelikohtaisesti, mikä kritisoi liikkeitäsi ja kertoo sinulle, mitä olisit voinut tehdä paremmin. Tämä auttaa sinua ymmärtämään tekniikkaa ja strategiaa.

Minusta tuntui erityisen kiinnostavalta sooloshakkimoodi. Se antaa sinulle joukon tehtäviä kaapata pala jokaisella liikkeellä, kunnes yksi pysyy taululla. Se alkaa vain kahdesta kappaleesta pöydällä ja muuttuu sitten tasaisesti hankalaksi, kunnes taulussa on kymmenen kappaletta. Tämä haastaa ja kouluttaa mieltäsi keksimään voittostrategioita.

Voit myös muokata teemaa vastaamaan väri- ja tyyliasetuksiasi. Lisäksi on paljon artikkeleita ja uutisia, jotka pitävät sinut ajan tasalla shakin maailmassa tapahtuvasta tilanteesta.

Huomaa kuitenkin, että sinun on luotava tili, jotta voit käyttää tämän sovelluksen kaikkia toimintoja, kuten Palapelit-ominaisuutta, joka antaa sinulle yli 65000 shakkilaudan ongelmaa. Kaiken kaikkiaan se on uskomattoman yksityiskohtainen sovellus, joka tarjoaa palkitsevan shakkikokemuksen sekä aloittelijoille että ammattilaisille. Se on saatavana myös Apple Watchissa.

Hinta: Ilmainen (kultajäsenyys alkaa 4,99 dollaria)

ladata

2. Opi shakki tohtori Wolfin kanssa

Tässä on sovellus kaikille, jotka haluavat oppia shakkipelin alusta alkaen tai parantaa pelinsä uudelle tasolle. Siinä on interaktiivinen chatbot-tyylinen käyttöliittymä, joka saa sinut tuntemaan, että käyt yksityisiä valmennustunteja. Kolme ensimmäistä valmennusistuntoa ovat ilmaisia, minkä jälkeen voit valita tilauksen.

Jokaisella tekemälläsi liikkeellä tohtori Wolf selittää mitä tekee, ja se on suunniteltu saamaan sinut parantamaan peliäsi. Tarjolla on myös 25 syvällistä oppituntia, jotka selittävät erilaisia ​​shakkikäsitteitä ja tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia ohjattuun harjoitteluun.

Rakastin erityisesti sitä, kuinka tohtori Wolf kuulostaa ystävälliseltä, innostavalta, lempeältä ja joskus myös nokkelalta! Se luo mielenkiintoisen pelikokemuksen, joka pitää sinut palaamassa enemmän. Hän esittelee vähitellen uusia käsitteitä, ja ansaitset pisteitä, kun käytät uutta pelitaitoa.

Lisäksi voit jopa valita erityisiä oppitunteja shakin eri näkökohdista, kuten mitä tehdä aukossa, kuinka hyökätä erilaisilla voimapaloilla, miten puolustaa riippuvia paloja jne.

Se seuraa myös tilastojasi ja saavutuksiasi saadaksesi oivalluksia siitä, miten edistyt ajan myötä. Se on yksi parhaista shakkisovelluksista taitojesi edistämiseksi ja pelin hienomuodon oppimiseksi.

Hinta: Ilmainen (Kuukausittainen valmennus alkaa 4,99 dollaria)

ladata

3. Shakkimaailma pelaa ja opi

Tämän iOS-shakkipelin söpö ja värikäs teema tekee siitä erottuvan muista. Voit pelata ilmaisia ​​online-pelejä live-pelaajien kanssa, suorittaa shakkitehtäviä, avata söpöjä hahmoja, emojeja, shakkilautoja ja sarjoja.

Haasta itsesi seitsemälle tekoälytasolle, ratkaise pulmia ja opi voittomiehiltä legendaarisilta pelaajilta, kuten Bobby Fischeriltä ja Garry Kasparovilta. Mukana on myös pelin sisäinen chat-ominaisuus yhteydenpitoon vastustajiin ja hauskan elementin lisäämiseksi pelattavuuteen.

Harjoittelua varten voit valita pelata tekoälyä vastaan ​​tai pelata ystävän kanssa. Kun olet valmis, voit mennä haastavampiin peleihin ajastimilla, jotka ovat 30 sekuntia, 1 minuutti, 3 minuuttia, 5 minuuttia, 10 tai 15 minuuttia liikettä kohti.

Lisäksi on otteluhistoriaosio, jonka avulla voit palata mihin tahansa pelaamaasi online-otteluun. Ja voit tietää menneistä virheistäsi helppokäyttöisen analyysitoiminnon avulla.

Yksi käyttöliittymän tyylikkäimmistä näkökohdista on, että voit pitää hauskaa mukauttamalla ulkoasua ainutlaatuisilla hahmoilla. Yksi haittapuoli on kuitenkin tässä sovelluksessa näytettävien mainosten tiheys. Palkinnot ja bonuspisteet tekevät siitä kuitenkin siedettävän ja kannattaa tarkistaa!

Hinta: Ilmainen (sovelluksen sisäiset ostokset)

ladata

4. Todellinen shakki 3D

Tämä on vaakasuorassa tilassa. Aloitusnäytössä sinulla on mahdollisuus aloittaa uusi peli tai muokata sen ulkoasua mieltymystesi mukaan. Voit valita muutaman eri vaihtoehdon taululle, paloille, reunoille ja pöydälle.

Voit pelata tietokonetta tai toista pelaajaa vastaan ​​samalla laitteella. Kahden pelaajan tilassa perspektiivi muuttuu jokaisen siirron jälkeen, jotta sinä ja kumppanisi voitte pelata liikkeitänne. Lisäksi se säästää edistymistäsi, jotta voit jatkaa peliä siitä, mihin jätit.

Sen erottava piirre on 3D-näkymä, jota on vaikea löytää muissa sovelluksissa. Voit käyttää sormeasi taulun siirtämiseen ja kiertämiseen mukautettuja näkymiä varten. Tämä antaa sille realistisemman tunnelman ja sopii erityisesti pelaamiseen suuremmalla näytöllä, kuten iPad.

Parasta on rauhoittava musiikki, joka edistää keskittymistä ja kiittää kiillotettua käyttöliittymää.

Hinta: Ilmainen (3,99 dollaria mainosten poistamiseksi)

ladata

5. Shakki

Jos etsit yksinkertaista ja yksinkertaista shakkisovellusta, tämä on erinomainen vaihtoehto sinulle. Siinä on miellyttävä ruskea puumainen värimaailma ja intuitiiviset vaihtoehdot. Kun avaat tämän sovelluksen, sinulla on mahdollisuus valita yksi pelaaja tai kaksi pelaajaa, valita vaikeustaso ja aloittaa.

Pelillä on todellinen tunnelma ja ääni. Joten voit tuntea jokaisen kappaleen liikkuessasi, melkein kuin siinä olisi marmorinen tunnelma huopapohjalla. Mobiililaitteella pelaaminen on helppoa ja helppoa. Siellä on myös mahdollisuus kumota siirrot.

Vaikka se on melko yksinkertainen ja yksinkertainen, se saa työn aikaan. Se tallentaa edistymisesi automaattisesti, jotta voit palata peliin, josta jätit sen. Grafiikka ja äänitehosteet ovat paikalla, ja sinulla on mahdollisuus määrittää pelaajien nimet ja kappalepisteet.

Kokeilettavia ominaisuuksia ei ole paljon, mutta jos tavoitteesi on pelata shakkia, se on täydellinen. Oletusarvoista ruskeaa ja beigeä ei kuitenkaan voida muuttaa, ja toisinaan mainokset heikentävät kokemusta. Mutta pidä mielessä, että se on täysin ilmainen käyttää, mikä tekee siitä sen arvoista.

Hinta: Vapaa

ladata

Shakki Matti!

Joten, sinulla on se, yhteenveto viidestä parhaasta shakkisovelluksesta iPhonellesi ja iPadillesi. Aivan kuten kuningatar, sinulla on paljon valintoja siitä, mihin suuntaan mennä. Sinun siirtosi!

Älä unohda jakaa ajatuksiasi kanssamme alla olevissa kommenteissa. Haluat ehkä myös lukea iPhonen parhaista pulmapeleistä.

Lue lisää:

 • Parhaat Sudoku-pelit iPhonelle ja iPadille
 • Etsiväpelit iPhonelle ja iPadille
 • Parhaat Scrabble-pelit iPhonelle ja iPadille

Uusimmat viestit