ICloud-musiikkikirjaston käyttö - perimmäinen opas

Apple haluaa, että sinulla on saumaton musiikkikokemus käyttämästäsi laitteesta riippumatta. Palvelut, kuten Apple Music ja iTunes Match, varmistavat, että kaikki kappaleesi ovat saatavilla iOS-laitteellasi, Mac-tietokoneellasi ja jopa PC- tai Android-puhelimellasi. Tämän kaiken mahdollistava ominaisuus on iCloud-musiikkikirjasto. Tässä olemme luoneet lopullisen oppaan iCloud-musiikkikirjaston käytöstä iPhonessa, iPadissa ja Macissa.

Merkintä: iCloud-musiikkikirjasto, synkronointikirjasto ja pilvimusiikkikirjasto ovat vain eri nimiä samalle ominaisuudelle.

 • Mikä on iCloud-musiikkikirjasto?
 • Kuinka iCloud-musiikkikirjasto toimii?
 • Kirjaudu iCloud-musiikkikirjastoon
 • Kuinka kytkeä iCloud-musiikkikirjasto päälle tietokoneella
 • ICloud-musiikkikirjaston ottaminen käyttöön iPhonessa ja iPadissa
 • Toista tai lataa kappaleita iCloud-musiikkikirjastosta
 • Tiedä kappaleiden tila iCloud-musiikkikirjastossa
 • Kappaleiden poistaminen iCloud-musiikkikirjastosta
 • Mitä tehdä, jos iCloud-musiikkikirjasto ei toimi?
 • ICloud-musiikkikirjaston poistaminen käytöstä iPhonessa, iPadissa tai Macissa
 • Mitä tapahtuu, jos sammutat iCloud-musiikkikirjaston?

Mikä on iCloud-musiikkikirjasto?

Aloitetaan perusasioista. Oletetaan, että sinulla on iPhone, iPad, Mac, Windows PC ja Android-puhelin. Haluat musiikkisi kaikilla näillä laitteilla. Toki, voit liittää mobiililaitteet tietokoneeseesi ja siirtää kappaleet. Voit tehdä saman kahden tietokoneen välillä käyttämällä ulkoista asemaa.

Mutta entä jos haluat tehdä koko prosessista vaivatonta pilven kautta. Hyvin! iCloud-musiikkikirjasto (näkyy nyt synkronointikirjastona) on saanut sinut käsiksi.

iCloud-musiikkikirjaston avulla voit käyttää musiikkia, soittolistoja ja älykkäitä soittolistoja kaikilla laitteillasi (enintään 10). Sen lisäksi, että iCloud-musiikkikirjasto varmistaa, että Apple Music -kappaleesi ovat ajan tasalla kaikilla laitteilla, se lataa myös olemassa olevat kappaleesi (ladatut tai ostetut mistä tahansa, kuten Amazonista, kopioitu CD-levyltä jne.) Maciltasi tai PC: ltäsi ja tarjoavat ne saataville suoratoisto ja lataaminen iPhonelle, iPadille, Android-puhelimelle ja tietokoneelle.

Nyt saatat kysyä, miten se tekee sen!

Kuinka iCloud-musiikkikirjasto toimii?

Kun olet ottanut tämän vaihtoehdon käyttöön Musiikki-sovelluksessa tai iTunesissa, se skannaa ensin olemassa olevat kappaleesi. Seuraavaksi audiosormenjälkien ja metatietojen sovituksen avulla se näkee, mitkä kappaleistasi ovat jo saatavilla iTunes Store -luettelossa. Jos kappale on käytettävissä, se ei lataa tiedostoa tietokoneeltasi (säästää aikaa ja tilaa), vaan yksinkertaisestiotteluLaulu ja tee se saataville kaikilla laitteillasi. Tämä on 256 kbps AAC, DRM-vapaa! Makea!

Pro-vinkki: Oletetaan, että sinulla on kappale nimeltä I Like It, jonka koko on 128 kt. Jos se vastaa iTunes Store -luetteloa, voit ladata raidan laitteillesi 256 kbps: n nopeudella. Tämä on päivitys alkuperäisestä huonommasta laadusta!

Jos sinulla on kappaleita (kuten paikallisia kappaleita tai kappaleen live-versioita jne.), Joita ei ole saatavana iTunes Storesta, ne ladattu Macista tai PC: stä alkuperäisessä muodossa Applen pilvipalvelimille ja saatavilla suoratoistoon ja lataamiseen kaikille muille laitteillesi. Erinomainen!

Seuraava luonnollinen kysymys, jonka voit kysyä, on: Kuinka voin tilata tämän erinomaisen ominaisuuden?

Kirjaudu iCloud-musiikkikirjastoon

Kanssa Apple Music -tilaus (9,99 dollaria), saat jo iCloud-musiikkikirjaston toiminnot.

Jos kuitenkin käytät vaihtoehtoisia musiikin suoratoistosovelluksia, kuten Spotify, et halua maksaa Apple Musicista. Tässä tapauksessa voit tilata palvelun nimeltä iTunes Match (24,99 dollaria vuodessa). Tämä antaa sinun ladata olemassa olevat kappaleesi Macista tai PC: ltä ja tehdä niistä suoratoistettaviksi ja ladattaviksi Musiikki-sovelluksen sisällä iPhonessa, iPadissa, Androidissa jne.

Nyt kun olemme suorittaneet perusasiat, katsokaamme joitain tärkeitä luettelomerkkejä, jotka kertovat sinulle enemmän iCloud-musiikkikirjastosta.

 • Sinulla voi olla enintään 100000 sovitettua tai ladattua kappaletta. Tätä ei lasketa iCloud-tallennustilaan.
 • Huomaa, että tämä 100 000 kappaleen raja ei sisällä iTunes Storen kautta ostamaasi musiikkia (kappaleita tai videoita). Ostamasi kappaleet ovat saatavilla kaikilla laitteilla ilman tilausta tai erityisvaihtoehtoja, kuten iCloud-musiikkikirjasto.
 • Jos sinulla on kappale, joka ei täsmää iTunes Store -luettelossa ja on heikkolaatuinen (alle 92 kbps), sitä ei ladata iCloudiin. Sama koskee yli 200 Mt: n kokoista tai yli kahden tunnin pituista kappaletta, joka on ostettu jonkun muun iTunes-tilillä.
 • Voit suoratoistaa ja ladata kappaleita iCloud-musiikkikirjastossasi enintään 10 laitteella.

Ennen kuin aloitat:

 • Apple mainitsee, että '' kun iCloud-musiikkikirjasto on kytketty päälle, kaikki iPhonessa ja iPadissa tällä hetkellä oleva musiikki poistetaan ja korvataan iCloudin kappaleilla. '' (Mutta Macissa tai PC: ssä, jota aiemmin synkronoit aiemmin, on edelleen alkuperäiset tiedostot. )
 • Apple tekee siitä myös kristallinkirkkaan tämä ei ole varmuuskopiointipalvelu. Joten, ennen kuin jatkat, muista ottaa varmuuskopio musiikista ulkoiselle asemalle.
 • Lopuksi, sinun on tiedettävä, että koska kaikki musiikin synkronointi tapahtuu pilvipalvelun kautta, et voi siirtää kappaleita iPhoneen iTunesilla tai Finderilla.

Kuinka kytkeä iCloud-musiikkikirjasto päälle tietokoneella

Varmista, että sinulla on joko Apple Music- tai iTunes Match -tilaus ja olet kirjautunut sisään Music App -sovellukseen tai iTunesiin (napsauta yläpalkista Tili → Kirjaudu sisään)

ICloud-musiikkikirjaston ottaminen käyttöön Macissa

Merkintä: Käytä MacOS Catalinassa ja Big Surissa Musiikki-sovellusta. Käytä MacOS Mojave -käyttöjärjestelmässä ja vanhemmissa iTunesia. Molempien vaiheet ovat melkein identtiset.

 1. Avaa Musiikki ja napsauta ylävalikkorivin vasemmasta reunasta MusiikkiAsetukset.
 2. Varmista, että olet Kenraali välilehti. Valitse tässä valintaruutu Synkronoi kirjasto (Apple ID). Napsauta lopuksi OKYhdistä kirjasto.

ICloud-musiikkikirjaston ottaminen käyttöön Windowsissa

1. Avaa iTunes ja napsauta MuokataAsetukset.

2. Napsauta Kenraali ja valitse valintaruutu iCloud-musiikkikirjasto (tai Synkronoi kirjasto).

Kirjastosi koosta ja Internet-nopeudesta riippuen se voi viedä paljon aikaa. Kappaleiden vieressä voi näkyä useita pilvisymboleita. Pisteviiva iCloud-kuvake tarkoittaa enimmäkseen kappaleen lataamista.

Jos sinulla on toinen tietokone, muista kirjautua siihen samalla Apple ID: llä ja noudata tarkasti yllä olevia ohjeita. Tämä varmistaa, että useat kirjastosi yhdistyvät ja että sinulla on kaikki kappaleet kaikkialta.

ICloud-musiikkikirjaston ottaminen käyttöön iPhonessa ja iPadissa

Kun olet ottanut pilvisynkronoinnin käyttöön Macissa tai PC: ssä, toimi seuraavasti mobiililaitteillasi.

 1. Avaa asetukset sovellus, selaa alaspäin ja napauta Musiikki.
 2. Kytke päälle Synkronoi kirjasto.
 3. Jos näet ponnahdusikkunan, lue kuvaus ja valitse Pidä musiikki tai Poista ja korvaa. Jos olet synkronoinut kappaleita aiemmin toisesta tietokoneesta, valitse Säilytä musiikkia. Jos sinulla on vain yksi musiikkikirjasto, voit mennä mukaan Poista ja korvaa. Tämä poistaa nykyiset kappaleet iPhonesta ja korvaa ne musiikilla iCloud-kirjastossasi.

Jos sinulla on rajoittamaton mobiilitiedonsiirtosopimus, voit napauttaa Cellular Data ja ottaa sen käyttöön seuraavalla näytöllä.

Toista tai lataa kappaleita iCloud-musiikkikirjastosta

Kun kaikki on asetettu iCloud-musiikkikirjastolla, voit suoratoistaa kappaleita suoraan pilvestä tai ladata sen tietojen tallentamiseksi ja kuuntelemiseksi offline-tilassa.

 1. Avaa Musiikki sovellus iPhonessa, iPadissa tai Android-puhelimessa.
 2. Näpäytä Kirjasto alimmasta rivistä. Napauta sitten Laulut.
 3. Napauta kappaletta toistaaksesi sen.
 4. Napauta latauskuvaketta tallentaaksesi sen offline-tilaan. Jos kappaleen vieressä ei ole kuvaketta, se tarkoittaa, että se on jo ladattu laitteeseen.

Jos haluat nähdä vain ladatut kappaleet, napauta Kirjasto → Ladatut.

Samalla tavalla voit toistaa tai ladata kappaleita Mac- tai PC-tietokoneellasi Musiikki-sovelluksella tai iTunesilla.

Tiedä kappaleiden tila iCloud-musiikkikirjastossa

Noudattamalla alla olevia vaiheita saat tietää, mitkä kappaleistasi ovat Hyväksytty, Ladattu, lisätty Apple Music, Osti sinulta, Odottaa ladata, Poistettu, Kopioitai Ei kelpaa lataamista varten.

 1. Avaa Musiikki sovellus tai iTunes Mac- tai PC-tietokoneella.
 2. Klikkaa Laulut vasemmasta sivupalkista.
 3. Aseta hiiren osoitin pienelle ylimmälle riville sanoilla Otsikko, Taiteilija, Albumijne. Napsauta hiiren kakkospainikkeella. Napsauta sitten Pilvitila.
 4. Napsauta nyt sanaa Pilvitila. Tämä lajittelee kappaleesi vastaavasti.

Kappaleiden poistaminen iCloud-musiikkikirjastosta

IPhonessa tai iPadissa

 1. Avaa Musiikki sovellus iPhonessa tai iPadissa.
 2. Alkaen Kirjasto -välilehdellä Laulut.
 3. Paina kappaletta pitkään. Valita Poista kirjastostaPoista kappale. (Tai jos kappale ladataan, poista → Poista kirjastosta)

Tämä poistaa kappaleen kaikista iOS- ja iPadOS-laitteistasi.

Mutta jos tämä poistettu kappale ladattiin mihin tahansa Maciin tai PC: hen, sitä ei poisteta ennen kuin teet niin manuaalisesti. Jos poistettu kappale on kuitenkin ladattu tai haettu, Macin Musiikki-sovelluksen tai iTunesin Pilvitila näkyyPoistettu. ’Jos haluat lisätä sen uudelleen iCloud-musiikkikirjastoon, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lisää kirjastoon. Se on jälleen saatavilla suoratoistettavaksi ja ladattavaksi kaikkialle!

Tietokoneella

 1. Avaa Musiikki sovellus tai iTunes Mac- tai PC-tietokoneella.
 2. Napsauta kappaletta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista kirjastosta. Napsauta lopuksi ponnahdusikkunasta Poista kappale. Se poistetaan kaikista iOS-laitteistasi ja tältä tietokoneelta.

Mitä tehdä, jos iCloud-musiikkikirjasto ei toimi?

Tässä on joitain tärkeitä seikkoja, jotka on otettava huomioon, jos musiikkia ei synkronoida oikein laitteidesi välillä.

 • Jos peruutat Apple Music- tai iTunes Match -tilauksesi, menetät pääsyn Cloud Music Library -palveluun.
 • Jos kirjaudut ulos Apple ID: stäsi millä tahansa laitteella, et voi käyttää tätä ominaisuutta.
 • Muodosta yhteys vakaaseen internetiin laitteillasi.
 • Tarkista edelliset vaiheet ja varmista, että Synkronointikirjasto on käytössä kaikissa haluttuissa laitteissa.
 • Pidä Musiikki-sovellus auki mobiililaitteilla. Älä pakota sitä kiinni. Varmista myös tietokoneessa, että Musiikki-sovellus tai iTunes on auki.
 • Jos eksplisiittinen kappale on harmaana, muista poistaa näytön aika-rajoitukset käytöstä. Jos olet lapsi, et voi tehdä tätä. Ja huoltajasi ei todennäköisesti sammuta sitä sinulle!
 • Käy Apple-järjestelmän tilasivulla ja varmista, että esimerkiksi Apple Music, iCloud-tili ja sisäänkirjautuminen, iTunes Match, iTunes Store ovat vihreän pisteen vieressä.
 • Poista Synkronointikirjasto käytöstä (vaiheet alla) ja kytke se takaisin päälle, kun olet käynnistänyt iPhonen ja Macin uudelleen.
 • Poista tietokoneen valtuutus ja valtuuta se uudelleen.
 • Harvinaisissa tapauksissa voi olla mahdollista, että lisäämäsi Apple Music -kappale ei ole enää saatavissa tuottajan ja Applen välisten lisenssierojen vuoksi. Tai se voi olla saatavilla eri nimellä. Yritä etsiä sitä uudelleen Apple Musicista. Nyt voit jopa etsiä sanoituksia!
 • Silti, jos kohtaat ongelmia, käy tällä sivulla tai ota yhteyttä Apple-tukeen.

ICloud-musiikkikirjaston poistaminen käytöstä iPhonessa, iPadissa tai Macissa

Etkö enää halua käyttää tätä ominaisuutta? Näin voit poistaa iCloud-musiikkikirjaston käytöstä mobiililaitteissa ja tietokoneissa.

IPhonessa ja iPadissa: Avaa Asetukset-sovellus → Musiikki → sammuta Synkronoi kirjasto → Sammuta. Tämä poistaa kaikki Apple Music -kappaleet (lisätyt tai ladatut) ja kaikki lataamattomat luettelot. Tämä ei kuitenkaan poista ladattuja kappaleita, jotka on ostettu, sovitettu tai ladattu.

Macissa: Napsauta Musiikki-sovelluksen (tai iTunes) ylävalikkoriviltä Musiikki (tai iTunes) → Asetukset → Yleiset → poista valinta Synkronoi kirjasto (Apple ID) → OK.

ITunesissa: Napsauta Muokkaa → Asetukset → Yleiset → poista valinta ruudusta iCloud-musiikkikirjasto (tai synkronointikirjasto)

Mitä tapahtuu, jos iCloud-musiikkikirjasto kytketään pois päältä?

 • Kappaleitasi ei päivitetä tai aseteta saataville langattomasti kaikilla laitteilla.
 • Vaikka sinulla olisi Apple Music -tilauksesi, voit suoratoistaa musiikkia vain etkä lisätä sitä kirjastoosi tai ladata niitä offline-tilassa.
 • Kun olet sammuttanut iCloud-musiikkikirjaston, voit jälleen kopioida musiikkia manuaalisesti Macista tai PC: stä iPhoneen tai iPadiin Lightning-kaapelilla.

Kirjautua ulos

Tämä on melkein kaikki mitä sinun tarvitsee tietää iCloud-musiikkikirjaston käynnistämisestä ja käytöstä eri laitteilla. Kun olet asettanut sen, koko kokemus purjehtii sujuvasti. Jos sinulla on kysyttävää, ammu se alla olevaan kommenttiosioon.

LUE SEURAAVA:

 • Kuinka luoda ja jakaa Apple Music -soittolistaa ystävien kanssa
 • Vaiheet Spotify-soittolistojen siirtämiseksi Apple Musiciin
 • Kuinka luoda oma radioasema Apple Musicissa
 • Upeat Apple Music Siri -komennot

Uusimmat viestit