Tietojenkalasteluviestien ja muiden huijausten tunnistaminen ja ilmoittaminen Applelle

Digitaalinen läsnäolo, ellei sitä ole suojattu asianmukaisesti, voi kutsua joitain ongelmia verkkourkintasähköpostien, virusten, väärennettyjen puheluiden ja muiden huijausten muodossa. Käyttäjänä sinun on oltava varovainen joistakin ilmoituksista. Tämä artikkeli antaa syvällisen käsityksen siitä, miten tietojenkalastelu tunnistetaan ja ilmoitetaan siitä sekä huijausten välttämisestä.

Apple ei koskaan viihdytä tällaisia ​​verkkourkintahuijauksia verkossa, ja siksi yritys pyytää käyttäjiä ottamaan yhteyttä Appleen, jos epäilyttäviä viestejä tai sähköposteja levitetään. Voit myös ilmoittaa verkkourkinnasta ja muusta haitallisesta toiminnasta Applelle.

Tietojenkalasteluviestien tunnistaminen ja ilmoittaminen Applelle

Tietojenkalastelu tarkoittaa käyttäjien huijaamista lähettämällä aitoja sähköposteja tai viestejä yksityisten tietojen, pankkitilin, sosiaaliturvatunnuksen, salasanojen ja muiden tietojen saamiseksi. Joskus tämä toiminta tapahtuu myös väärennetyillä puheluilla. Onneksi on olemassa joitain tapoja tunnistaa tällaiset huijarit, jotka ovat aktiivisia verkkourkinnassa.

Tarkista lähde

Kun saat tekstiviestin tai sähköpostin puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen, tarkista lähettäjien lähde. Useimmiten se on tuntematon lähde, joka lähettää tällaisia ​​sähköposteja ja tekstiviestejä. Tietojenkalastelusisällöllä ei ole laillista lähdettä.

Yleiset terveiset

Tavallisesti ilkeä viesti osoitetaan tuhansille käyttäjille. Huijarit pommittaa ihmisiä matolla salaperäiselle verkkosivustolle johtavien linkkien avulla. He käyttävät yleisiä tervehdyksiä, koska he eivät tiedä vastaanottimien nimiä. Sinua tervehditään nimellä "Hyvä asiakas".

Huonoa kieltä

Kun luet viestiä tai sähköpostia, voit havaita muutamia kielioppivirheitä. Se ei ole hyvin laadittu sähköposti tai viesti, joka selittää mitään tuotetta tai palvelua. Useimmiten se on teksti, joka houkuttelee napsauttamaan linkkiä, valokuvaa tai videota.

Linkit väärennettyihin verkkosivustoihin

Kun napsautat mitä tahansa linkkiä, valokuvaa tai videota, se vie sinut turvattomalle verkkosivustolle tai sivulle. Sinun on tarkistettava lukituskuvake ennen URL-osoitetta Safari-selaimessasi. Jos et näe tätä kuvaketta, sulje ikkuna välittömästi.

Huijarit pyytävät sinua jakamaan henkilökohtaiset tietosi, kuten luottokortin numero tai tilin salasana. Huijareiden jakamat linkit näyttävät aidoilta, mutta kun napsautat verkkosivustoa, sen URL-osoite ei vastaa yrityksen verkkosivuston osoitetta.

Puhelut tuntemattomasta numerosta

Puhelimessa näkyy soittajan nimi tai numero, jota et ole tallentanut laitteellesi. Mutta kun huijareille soitat, puhelimesi joko näyttää tuntemattoman numeron tai tyhjän näytön. Joskus skandaalit soittajat käyttävät ohjelmistoa / sovellusta, joka näyttää kansainvälisen numeron puhelimesi näytöllä. Sinun ei pitäisi kiinnittää huomiota tällaisiin puheluihin.

Haittaohjelmien ponnahdusikkunat

Ponnahdusikkunat näkyvät yleensä verkkosivustoilla. He pyytävät sinua napsauttamaan linkkiä tai kuvaa saadaksesi palkintoja, tuotteita tai ilmaisia ​​palveluita. Joskus ponnahdusikkunat varoittavat laitteestasi, ja ne näyttävät olevan MacOS- tai iOS-sovelluksia. Nämä ilmoitukset saattavat pyytää sinua soittamaan väärennettyyn numeroon tai lataamaan / asentamaan sovelluksen. Paras tapa käsitellä tällaisia ​​ponnahdusikkunoita on sulkea verkkosivu mahdollisimman pian.

Kun olet oppinut tuntemaan tällaiset roskapostihyökkäykset iPhonellesi ja Macillesi, voit tehdä joitain muutoksia Apple ID: si, salasanasi tai iCloud-tietoihin.

Suosittelen neljää toimintoa: voit vaihtaa Apple ID: täsi iPhonessa, iPadissa tai Macissa. voit muuttaa Apple ID: n turvakysymyksiä; voit muuttaa Apple ID: n maksutietoja ja voit muuttaa Apple ID: hen liittyvää sähköpostiosoitetta. Nämä neljä toimintoa suojaavat Apple ID: si ja tietosi.

Mitä sinun tulisi tehdä, kun saat roskapostia tai tietojenkalasteluviestejä / viestejä?

  • Poista ne nopeasti. Tämän pitäisi olla ensimmäinen askel. Jos olet avannut linkin, sulje ikkuna ja ilmoita Applelle
  • Voit ilmoittaa tällaisista tietojenkalasteluviesteistä ja epäilyttävistä viesteistä Applelle
  • Apple pyytää sinua välittämään tällaiset sähköpostit osoitteeseen [email protected]
  • Varmista, että lähetät edelleen kaikki otsikkotiedot sisältävät sähköpostit Applelle
  • Roskapostittajat voivat kohdistaa myös iCloud.com-, me.com- tai mac.com-postilaatikkoosi. Voit ilmoittaa tällaisista roskapostista osoitteessa [email protected]
  • Kun saat epäilyttävän viestin iMessagessa, voit napauttaa Ilmoita roskapostista viestin alla

Siinä kaikki ihmiset!

Kirjautua ulos…

Rahoituksen ja identiteetin online-turvallisuus on ratkaisevan tärkeää. Molempien suojaamiseksi voit luottaa yllä oleviin tietoihin. Ole valppaana, kun selaat verkkosivustoja Mac- ja iOS-laitteilla.

Älä missaa:

  • Kuinka poistaa Apple ID -tili pysyvästi
  • iPhone kysyy Apple ID -salasanaa: Kuinka korjaan tämän?
  • Kuinka lisätä varoja Apple ID: hen iPhonessa, iPadissa ja Macissa

Uusimmat viestit