Ei ääntä iPhonessa? Vinkkejä korjata iPhonen ääni ei toimi

Olemme kaikki kohdanneet joitain outoja ongelmia iPhonessa jossain tai toisessa vaiheessa. Ja yksi yleisimmistä ongelmista, joita monet meistä ovat kohdanneet, on "iPhone-ääni ei toimi" -ongelma.

Syy miksi se näyttää olevan hieman monimutkainen asia, on se, että ongelma voi johtua sekä laitteistovaurioista että satunnaisista ohjelmistovirheistä. Ratkaisuista puhuen joudut ehkä kokeilemaan useita temppuja korjaamaan äänetön ongelma iOS-laitteessa.

Olemme tehneet niin ja olemme keskustelleet luotettavimmista vinkkeistä ongelman poistamiseksi. Tarkistetaan heidät!

Vinkkejä korjata iPhonen ääni ei toimi

Selvitä, onko iPhonen kaiutin kunnossa

Ensinnäkin, testaa iPhonen kaiutin varmistaaksesi, että se toimii hyvin ja toimii oikein. Voit tehdä sen avaamalla Asetukset-sovelluksen → Ääni / äänet ja haptiikka → Soittoääni ja hälytykset -osiossa vetämällä äänenvoimakkuuden liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Jos älypuhelin tuottaa ääntä, kaiutin toimii oikein.

Tarkista soittoääni / äänetön kytkin

Varmista, että Ring / Silent-kytkin on oikeassa asennossa. Ehkä olet ottanut iPhonen mykistyskytkimen käyttöön ja unohtanut poistaa sen käytöstä. Mikä tahansa, muista tarkistaa se.

Kun mykistyskytkin on PÄÄLLÄ (laitteen vasemmassa yläkulmassa), näet oranssin värin. Liu'uta se yksinkertaisesti takaisin.

Lisää sitten laitteen äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeella (vasemmassa yläkulmassa).

Tämän jälkeen avaa musiikkisovellus, kuten Apple Music tai Spotify, ja toista mikä tahansa kappale. IPhonen pitäisi tuottaa ääntä nyt.

Varmista, että Älä häiritse on poistettu käytöstä

Toinen asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on varmistaa, että Älä häiritse -toiminto on poistettu käytöstä. Ehkä olet ottanut DND: n käyttöön, jotta tarpeettomat puhelut ja ilmoitukset eivät ahdista sinua. Mutta unohdin sammuttaa sen myöhemmin. Poista joka tapauksessa käytöstä. Valitse Asetukset → Älä häiritse → Kytke sitten kytkin pois päältä.

Vaihtoehtoisesti voit sammuttaa sen myös Ohjauskeskuksesta. Pyyhkäise vain alhaalta ylöspäin (tai pyyhkäise alas oikeasta yläkulmasta uusimmissa iPhone- ja iPad-laitteissa) ja poista sitten DND-kytkin käytöstä tavalliseen tapaan.

Ääntä ei voi kuulla sovelluksen sisällä

Niin monilla iOS-sovelluksilla ja peleillä on omat ääniasetuksensa. Et voi kuulla kolmansien osapuolten sovellusten ääntä, tarkista niiden ääniasetukset tarkistaaksesi, että ne on asetettu täydellisesti.

Jos se ei auta, sovellukset voivat olla viallisia. Yritä tässä tapauksessa päivittää ne (App Store → Päivitykset).

Irrota Bluetooth-laitteet

Jos olet liittänyt Bluetooth-kuulokkeet iPhoneen, yritä irrottaa ne. Laitteesi saattaa lähettää ääntä yhdistettyyn laitteeseen.

Siirry kohtaan Asetukset → Bluetooth → napauta “i” -painiketta ennen Bluetooth-laitteen nimeä → osuma Unohda tämä laite ja vahvista. Yritä nyt toistaa musiikkia nähdäksesi, onko se ratkaissut ongelman.

Liitä kuulokkeet iPhoneen

Liitä kuulokkeet iPhoneen ja toista musiikkia. Jos pystyt kuulemaan musiikkia kuulokkeista, laitteen kaiuttimet saattavat olla vikoja. Pölyä tai roskia saattaa olla kertynyt kaiuttimien sisään ja estänyt niitä tuottamasta ääntä. Yritä puhdistaa ne tällaisessa tilanteessa pienellä esineellä.

Ei vieläkään ratkaisua? Pakota Käynnistä iPhone uudelleen

Monta kertaa pakotettu uudelleenkäynnistys toimii laukaisemalla häiriöitä. Joten olisi parempi harkita myös sitä. Koska laitteen pakotettu uudelleenkäynnistys on hieman erilainen kuin uusimmissa iOS-laitteissa, tutustu tähän oppaaseen, jos tarvitset apua.

merkintä: Voit myös harkita muutamia muita luotettavia ratkaisuja, kuten laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin (Asetukset → Yleiset → Nollaa → Nollaa kaikki asetukset) ja Ohjelmistopäivitys (Asetukset → Yleiset → Ohjelmistopäivitys).

Jos mikään ei ole toiminut, varaa aika Genius-baarista

Jos iPhone ei vieläkään pysty tuottamaan ääntä, on aika varata aika Genius-baarista. Kaiutin saattaa olla vahingoittunut tai jokin on voinut vakavasti mennä pieleen. Tällaisessa tilanteessa Apple-tuki on oikea tapa edetä.

Käärimistä…

Toivon, että iPhone on alkanut tuottaa ääntä tavalliseen tapaan. Kokemukseni perusteella (muutama kerta iOS-laitteellani) yllä olevat temput saavat työn enimmäkseen aikaan.

Jos he eivät kuitenkaan vastaa odotuksia, Apple-tuki on aina valmiina auttamaan sinua.

Haluat ehkä tarkastella myös seuraavia artikkeleita:

  • Vinkkejä iPhone X: n, X: n ja Xs: n suurimman palamisen estämiseen
  • Kuinka korjata kasvotunnus ei toimi iPhonessa
  • Kuinka luoda mukautettuja "Vastaa tekstiviesteillä" -viestejä iPhonen puheluihin
  • Yleinen leikepöytä ei toimi Macin ja iPhonen välillä? Kuinka korjata

Joten mitkä temput ratkaisivat iPhonen ongelman? Kerro meille niistä alla kommenteissa.

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found