Kuinka eheyttää Mac-kiintolevyä

"Olen ollut Windows-käyttäjä siitä lähtien, kun aloitin tietokoneen käytön. Se oli ensimmäinen kerta, kun sain käteni Mac-koneeseen muutama päivä sitten. Eheytän Windows-kiintolevyn säännöllisin väliajoin, jotta tietokoneeni toimii sujuvasti. Macissa en kuitenkaan löydä tapaa eheyttää kiintolevyä. Mitä tehdä?"

Tämä on yleinen ongelma kaikkien uusien Mac-käyttäjien kanssa. Jos yrität myös löytää tapaa eheyttää Mac-kiintolevyäsi, tiedä, että Mac OS X -versiot, jotka ovat uudempia kuin 10.2, eivät tarvitse eheytystä. Apple on sisällyttänyt sisäänrakennettuja suojaimia, jotka estävät pirstoutumisen. Kun päivityksiä, päivityksiä, asennuksia tai uudelleenasennuksia tapahtuu, sinun on kuitenkin ehkä eheytettävä ne muutaman vuoden kuluessa. Tämä on turvallinen tapa mukautua eheyttämään Mac-kiintolevy.

Ennen prosessin aloittamista tiedä, että vain kiintolevyt vaativat sinun eheyttämistä, mutta ei SSD-asemia. Lisäksi, jos kiintolevyllä on huonoja sektoreita, nopeus heikkenee.

Kuinka eheyttää Mac-kiintolevyä

Vaihe 1. Tee käynnistysasemastasi kevyempi vähentämällä isojen tiedostojen, kuten elokuvien ja muiden videotiedostojen, määrää. Pienennä se alle 50%: iin, koska taajuusmuuttajan ensimmäinen puolisko on paljon nopeampi kuin toinen suuren sektorien määrän vuoksi.

Kiintolevytilan käyttöä ei tarvitse pakottaa alle 50 prosenttiin; se kuitenkin nopeuttaa suorituskykyä. Huomaa, että käynnistysasema, joka käyttää yli 80% levyn kokonaiskapasiteetista, ei toimi. Voit vähentää tiedostoja Activity Monitorilla. Käynnistä myös asema prosessin päätyttyä.

Vaihe # 2. Järjestä tyhjä uusi ulkoinen asema ja kloonaa Mac OS X: n käynnistysasema. Voit kloonata aseman Mac-varmuuskopio-ohjelmistolla Carbon Copy Cleaner.

Vaihe # 3. Käynnistä järjestelmä uudelleen pitämällä Optio / Alt-näppäintä alhaalla. Olet nyt valmis käyttämään kloonia tietokoneen käynnistämiseen Käynnistyshallinnan avulla. Tarkista jonkin aikaa, toimiiko klooni hyvin. Jos havaitset ongelmia, ilmoita niistä.

Vaihe # 4. Kun käynnistät kloonin, poista sisäinen käynnistysosio tai koko asema Levytyökalun avulla, jos Boot camp -osiota ei ole käytettävissä. Tällöin kaikki bitit asetetaan nollaksi. Lisäksi, jos osiosta löytyy huonoja sektoreita, kartoita ne niin, ettei niihin voi koskaan kirjoittaa tietoja.

Se kannattaa tehdä, koska lukeminen huonoilta sektoreilta kestää kauemmin. Älä siirrä kiintolevyä sen ollessa toiminnassa.

Vaihe # 5. Kun olet suorittanut edellisen vaiheen, kloonaa ulkoinen osio sisäiseen osioon. Suorita sitten Levytyökalut ja korjaus-oikeudet sekä osioille että kaikille Onyx-ominaisuuksille, jota käytetään välimuistien puhdistamiseen ja uudelleenrakentamiseen.

Voit nyt ratkaista seuraavat asiat yhdessä erässä:

  • Huonojen alojen ongelma
  • Korruptoituneet välimuistiongelmat
  • Eheytysongelma
  • Käynnistysleirin osio-ongelma

On hienoa, että sinulla on käynnistettävä varmuuskopio.

Jos huomaat, että nopeus heikkenee ohjelmiston päivittämisen, päivittämisen, asentamisen tai uudelleenasentamisen jälkeen, voit ratkaista ongelman suorittamalla kloonaus- tai käänteiskloonin.

Saatat myös huomata, että annettu menettely ei toiminut onnistuneesti ja suorituskyky on edelleen sama. Se voi johtua seuraavista syistä:

  • RAM-muistissa ei ole tarpeeksi tilaa
  • Kiintolevy epäonnistui
  • Päivitetty OS X -versio

Kyse oli siitä, kuinka pirstoutuminen voidaan poistaa Mac-kiintolevyltä.

Jaa palautteesi kanssamme alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit