Aktivointilukon ohittaminen iPhonessa ja iPadissa (2021)

Kun aktivoit iPhonen tai iPadin, Apple käyttää laitteen yksilöllistä tunnusta ja yhdistää sen Apple ID: siisi. Näin varmistetaan, että joku, joka varastaa puhelimen, ei pysty aktivoimaan sitä uudelleen ja käyttämään sitä.

Mutta jos ostat käytetyn iPhonen oikeilla tarkoituksilla ja huomaat sitten, että se on edelleen lukittu, voit ohittaa iPhonen aktivointilukon. Kun olet tehnyt niin, voitko tehdä laitteesta täysin oman? Haluan kertoa lisää siitä ja aktivointilukon poistamisesta.

 • Mikä on aktivointilukko?
 • Aktivointilukon poistaminen iPhonesta tai iPadista
 • Kuinka välttää Aktivointilukko ostaessasi käytettyä iPhonea
  • Tarkista aktivointilukko, ennen kuin ostat iPhonen joltakin muulta
  • Tarkista iPhonen tai iPadin tila ennen ostamista
 • Poista aktivointilukko, kun myyt iOS-laitettasi
 • Pitäisikö minun maksaa ja poistaa aktivointilukko kolmannen osapuolen verkkosivustoilta?

Mikä on aktivointilukko?

Aktivointilukko on varkaudenestojärjestelmä, joka otetaan automaattisesti käyttöön, kun Find My iPhone -ohjelma käynnistetään (ensimmäisen omistajan määritysprosessin aikana). Se suojaa laitetta ja siinä olevia tietoja.

Kun iCloud-aktivointilukko on toiminnassa, kukaan muu ei voi aktivoida iPhonea eri Apple ID: llä. Laitetta ei voi myöskään poistaa kyseiseltä iCloud-tililtä, ​​eikä Find My -palvelua voida poistaa käytöstä.

Nämä toiminnot voidaan suorittaa vain, jos laitteen asetuksissa käytetty Apple ID ja salasana on annettu (tai viimeinen).

Aktivointilukon poistaminen iPhonesta ja iPadista

Kaksi tapaa poistaa aktivointilukko:

 1. Kun olet nykyinen omistaja ja jos olet poistanut laitteen
 2. Kun olet toinen omistaja - ottamalla yhteyttä edelliseen omistajaan

1. Kun olet nykyinen omistaja ja jos olet poistanut laitteen

Käytä Apple ID: täsi ja salasanaasi.

Jos se on laitteesi, älä huoli! Siirry palautustilaan ja palauta laite kirjautumatta ulos iCloudista, näet Aktivoinnin lukitus -näytön. Anna Apple ID ja salasana, ja olet hyvä mennä.

Jos et muista Apple ID -sähköpostiosoitettasi, käy virallisella Apple iForgot -sivulla. Jos unohdit salasanasi, voit nollata sen myös täältä.

Ota yhteyttä Applen tukeen ja tarkista omistajuus.

Jos sinulla on voimassa oleva ostotodistus, voit ottaa yhteyttä Applen tukeen ja pyytää heitä poistamaan aktivointilukko. Voit tavoittaa heidät Applen tukisovelluksen, Twitterin, Live Chatin tai asiakaspalvelunumeron kautta.

Jos lähelläsi on Apple Store, käy siellä ostotodistuksella. He voivat poistaa aktivointilukon iPhonesta tai iPadista. Yleensä sinua ei veloiteta tästä, vaikka sinulla ei olisikaan AppleCare-laitetta tai laite on takuun ulkopuolella.

Kuten olet lukenut, on suhteellisen yksinkertaista, jos olet laitteen ensimmäinen tai nykyinen omistaja. Mutta kun näet aktivointilukon juuri ostetulla käytetyllä iPhonella, voit ohittaa sen seuraavasti.

2. Kun olet toinen omistaja - ottamalla yhteyttä edelliseen omistajaan

Mahdollisuudet poistaa aktivointilukko käytetystä iPhonesta, iPadista, Apple Watchista tai Macista riippuu yksinomaan edellisestä omistajasta. Jos he eivät tee yhteistyötä, sinulla on käytännössä paperipaino Apple-logolla!

Monissa tapauksissa laitteen omistajat voivat vahingossa myydä tai lahjoittaa sinulle iPhonen Apple ID: llä, ja Aktivointilukko on edelleen käytössä. Tällaisissa tapauksissa ota yhteyttä heihin ja noudata alla olevia ohjeita.

A. Jos voit tavata edellisen omistajan henkilökohtaisesti.

Pyydä heitä syöttämään Apple ID ja salasana Aktivointilukko-näytölle. Anna seuraavaksi heidän määrittää laite Apple ID: llä. Kun iPhone on määritetty, heidän on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Poista Apple Watchin pariliitos tarvittaessa.
 2. Sammuta Etsi iPhoneni: Voit tehdä tämän avaamalla asetukset → napauta Apple ID banneri ylhäältä → Etsi minun.
 3. löytöOma iPhone → kytke pois päältä Löydä iPhoneni.
 4. Kirjaudu ulos iCloud, iTunes, ja Sovelluskauppa: Voit tehdä tämän avaamalla asetukset → napauta Apple ID banneri ylhäällä → vieritä alaosaan ja napauta Kirjaudu ulos. Älä pidä tietoja ja napauta Kirjaudu ulos uudelleen.
 5. Poista kaikki sisältö ja asetukset: Voit tehdä tämän avaamalla asetukset → napauta KenraaliNollaaPoista kaikki sisältö ja asetuksetkirjoita iPhone-salasanasiVahvistaa.

Kun pyyhintä on valmis, laite on kuin uusi eikä siinä ole aktivointilukkoa. Nyt voit asettaa puhelimen ja käyttää Apple ID: täsi tai luoda uuden. Ongelma ratkaistu, nauti!

B. Jos et voi tavata edellistä omistajaa, pyydä heiltä etäapua.

Jos omistaja asuu kaukaisessa paikassa etkä voi noudattaa otsikon A alla olevia vaiheita, voit yrittää pyytää heitä jakamaan Apple ID: n ja salasanan.

Tämä ei ole hyvä ratkaisu, koska useimmissa tapauksissa ihmisten ei pitäisi antaa Apple ID: tä tai salasanaa (se antaa muille pääsyn heidän henkilökohtaisiin tietoihinsa).

Mutta jos sukulainen tai joku läheinen on antanut sinulle laitteen, voit antaa sille kuvan ja pyytää heiltä heidän Apple ID -tunnisteensa.

Jos yllä oleva ratkaisu ei toimi, pyydä edellistä omistajaa seuraamaan vaiheet alla:

 • Poista ja poista tililtä etänä: Tätä varten edellinen omistaja voi käyttää verkkoa tai muuta Apple-laitetta.
  • Verkon käyttäminen: Pyydä edellistä omistajaa käymään iCloud.comissa tietokoneella ja kirjautumaan sisään tililleen. Napsauta sitten Kaikki laitteet ja valitse laite, jonka he antoivat sinulle. Napsauta sitten Poista iPhone. Kun poisto on valmis, napsauta Poista tililtä (jos näkyvissä).

  • Muiden Apple-laitteiden käyttäminen: Pyydä edellistä omistajaa avaamaan Etsi minun sovelluksen toisella iPhonella, iPadilla tai Macilla. Kirjaudu sisään Apple ID: llä, jos sitä pyydetään. Napsauta sitten Laitteet ja valitse iPhone, jonka he antoivat sinulle. Valita Poista tämä laite. Kun prosessi on valmis, valitse Poista tililtä.

merkintä: Kun edellinen omistaja suorittaa yllä mainitut toimet, varmista, että mobiilidata tai Wi-Fi on yhdistetty vastaanottamaasi iPhoneen. Vasta sitten laite voidaan poistaa.

Kun prosessi on valmis, iPhonessa ei ole aktivointilukkoa. Käynnistä iPhone uudelleen ja asenna se käyttämällä nykyistä Apple ID: täsi tai luo uusi.

Kuten huomaat, yllä olevat vaiheet toimivat vain, jos edellinen omistaja on ystävällinen, yhteistyöhaluinen ja ilman pahoja motiiveja. Etenkin verkossa on paljon huijareita, jotka myyvät sinulle laitteen ja pyytävät sitten myöhemmin lisämaksua aktivointilukon poistamiseksi.

Varmista, että olet varovainen ennen ostamista!

Kuinka välttää Aktivointilukko ostaessasi käytettyä iPhonea

Ensinnäkin on hyvä ostaa kunnostettuja Apple-tuotteita Applelta (tai joiltakin arvostetuilta myyjiltä, ​​kuten MacSalesilta.) Kaikilla suoraan Applelta peräisin olevilla kunnostetuilla laitteilla on sama yhden vuoden takuu.

Jos et löydä hyvää kunnostettua sopimusta, käytettyjen iPhone- tai iPad-laitteiden ostaminen ei ole haittaa. Varmista, että olet aktivointilukko ja iPhone-tila, ennen kuin ostat jonkun muun.

Tarkista aktivointilukko, ennen kuin ostat iPhonen joltakin muulta

Monet iOS-laitteet myydään laillisesti aktivointilukon ollessa päällä. Joissakin tapauksissa myyjä ei poista iCloud-lukkoa tarkoituksella pyytääkseen lisää rahaa myöhemmin. Muissa tapauksissa se tapahtuu vahingossa. Jotta et pääse loukkuun, sinun on tarkistettava, onko laite lukittu vai ei, ennen kuin ostat sen.

Ennen kuin ostat iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple Watchin valtuutetulta Applen jälleenmyyjältä, sinun on varmistettava, että se poistetaan eikä sitä ole linkitetty edellisen omistajan tiliin. Lisäksi olisi parasta kysyä myyjältä, ovatko he poistaneet aktivointilukon vai eivät.

Käynnistä laite. Jos salasanan lukitusnäyttö tai aloitusnäyttö ilmestyy, sitä ei ole poistettu. Pyydä sitten myyjää poistamaan laite kokonaan asetuksetKenraaliNollaaPoista kaikki sisältö ja asetukset. Jos sinulta kysytään edellisen omistajan Apple ID: tä ja salasanaa, se tarkoittaa, että laite on edelleen liitetty hänen tiliinsä.

Jos edellistä omistajaa ei ole läsnä, voit pyytää häntä poistamaan laitteen tililtään kirjautumalla sisään osoitteeseen iCloud.com (selitetty yllä). Kun sinua kehotetaan määrittämään iPhone / iPad ensimmäisen kerran, kun käynnistät sen, aktivointilukko poistetaan käytöstä.

Tarkista iPhonen tai iPadin tila ennen ostamista

Toinen tärkeä asia, joka sinun on pidettävä mielessä ennen kuin ostat iPhonen tuntemattomalta myyjältä, on varmistaa, että laitetta ei varasteta.

Aikaisemmin Apple antoi mahdollisuuden tarkastella minkä tahansa iOS-laitteen tilaa Activation Lock -työkalun avulla - Mutta nyt se on poistanut vaihtoehdon joidenkin raporttien jälkeen, että kiinalaiset hakkerit käyttivät sitä tarpeettomasti. Voit kuitenkin tarkistaa minkä tahansa laitteen tilan.

Siirry Stolen Phone Checker -sivustolle ja kirjoita ostettavan laitteen IMEI-tunnus. Työkalu vertaa IMEI: tä useisiin lähdetietokantoihin ja tuottaa nopean tuloksen. IMEI-numero on tulostettu vanhempien iPhone-laitteiden takaosaan. Jos käytät äskettäistä (tai jopa vanhaa) mallia, löydät sen SIM-kortin sisältä.

Poista aktivointilukko, kun myyt iOS-laitettasi

 1. Poista Apple Watchin pariliitos
 2. Sammuttaa Löydä iPhoneni
 3. Kirjaudu ulos iTunes ja Sovelluskauppa
 4. Poista kaikki
 5. Poista luotettujen laitteiden luettelosta
 6. Peruuta iMessage-rekisteröinti, jos olet siirtymässä Androidiin.

Ennen laitteen myyntiä sinun tulee noudattaa kaikkea mitä edellä selitimme. Se takaa mukavan kokemuksen seuraavalle omistajalle. Se varmistaa myös, että yksityiset tietosi eivät ole enää kyseisellä laitteella.

Pitäisikö minun maksaa ja poistaa Aktivointilukko kolmannen osapuolen verkkosivustoilta?

Ei! Saatat nähdä monia arvosteluja ja vankkaa asiakaspalautetta ja houkutella maksamaan maksu poistamalla Activation Lock päivässä tai kahdessa. Tämä voi johtaa vakaviin seurauksiin.

Laitteesi saattaa lopettaa päivitysten saamisen ja jopa epäonnistua aktivointilukon ohittamisessa uudelleen palautuksen / poiston jälkeen. Kaiken kaikkiaan tätä reittiä ei suositella lainkaan. Vaikka verkkosivusto näyttää aidolta ja sisältää sanoja, kuten virallinen, luotettu, vanhin, taattu jne.

Käärimistä.

Näin voit ohittaa aktivointilukon iPhonessa. Tämä artikkeli keskittyi iPhoneen ja iPadiin, mutta sama toimii myös Macissa ja Apple Watchissa. Toivon, että tämä opas auttoi sinua.

Seuraavaksi saatat haluta lukea:

 • Parhaat iOS 14 -muokkausvihjeet ja temppuja iPhonelle
 • iOS 14: Vinkkejä akun keston parantamiseen iPhonessa
 • iOS 14: n ominaisuudet, joista sinun on tiedettävä

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found