Mikä on 3D Touch ja miten se toimii?

Usean määrittävän innovaation avulla, jotka ovat muuttaneet tapaa tarkastella tekniikkaa, Apple on tullut modernismin synonyymi. Aikaisemmin uskottiin olevan monimutkainen, Cupertino-yhtiö teki siitä uskomattoman yksinkertaisen. Olipa kyse hiirestä tai erittäin edistyneestä älypuhelimesta, jossa on suuri näyttö, jossa on vain yksi painike, Apple on ollut edelläkävijä innovatiivisen tekniikan tuomisessa maailmaan.

Tekniikan jättiläinen esitteli ensin Multi-touch-toiminnon, joka sai aikaan vallankumouksellisen muutoksen tapaan, jolla navigoimme sovelluksissa napauttamalla, pyyhkäisemällä ja puristamalla iOS-laitteita. Ei ihme, että kosketustekniikka voitti välittömästi iPhonen ja iPadin käyttäjät.

Mikä on 3D Touch? Force Touch: Paineherkkä tekniikka

Sitten tuli Force Touch - paineherkkä tekniikka yksinomaan Apple Watchille, joka myöhemmin saapui MacBookiin, MackBook Proon ja Magic Trackpad 2: een.

Force Touch erottaa laitteeseen kohdistuvat voimatasot. Force Touch -teknologian avulla käyttäjät voivat suorittaa tietyt tehtävät nopeasti. Kuten esimerkiksi, voit pakottaa napsautusmuistutukset ja päivämäärät laajentamaan niitä ja pystymään tekemään enemmän toimintoja.

Mikä on 3D Touch?

Force Touch -teknologian uudelle tasolle Apple julkisti 3D Touchin iPhone 6s ja 6s Plus -puhelimissa. 3D Touch on herkempi kuin Force Touch, ja se on kehitetty toimimaan käyttämällä näyttöön integroituja kapasitiivisia antureita.

Kuinka 3D-kosketus toimii?

Kuvalähde: Apple.com

Toiminnallisesti 3D Touch on todella älykäs. Sen avulla voit suorittaa tietyt tehtävät välittömästi nopeilla toimilla.

Sinun ei tarvitse käynnistää sovellusta yleisesti käytettyjen toimintojen suorittamiseksi. Esimerkiksi, jos haluat ottaa selfietä, sinun ei tarvitse käynnistää Kamera-sovellusta. Kun painat vain kevyesti Kamera-sovellusta, saat mahdollisuuden ottaa itsepalvelua suoraan aloitusnäytölläsi.

Kurkista ja pop

3D Touchin hallitsemiseksi sinun on ymmärrettävä Peek ja Pop. Vaikka ensimmäinen viittaa kevyeen puristimeen, myöhempi on kova puristin.

Jos haluat kurkistaa viestiä, sinun on vain painettava sitä kevyesti. Ja jos haluat ponnahtaa viestiin täydellistä näkymää varten, sinun on painettava sitä hieman syvemmälle. Näin se toimii!

Ero Force Touchin ja 3D Touchin välillä

Force Touch on tarpeeksi älykäs havaitsemaan näytölle kohdistuvan paineen. Se voi havaita paitsi useita kosketuksia näytöllä, mutta myös laskea paine-eron näytön eri pisteissä.

Reagoi kosketukseen, Force Touch ei kuitenkaan ole yhtä nopea kuin 3D Touch. 3D Touchin salamannopea vaste johtuu kapasitiivisten antureiden ja venymämittareiden fuusiosta. Tätä fuusiota täydentää "Taptic Engine".

Kosketustekniikan tulevaisuus

Tietäen sen merkityksen, kuinka paljon 3D Touchia iPhone 6s -käyttäjät ovat arvostaneet; kosketustekniikka paranee tulevaisuudessa paljon. Hämmästyttävän kyvyn antaa iPhonen omistajien käyttää laitettaan entistä helpommin ja nopeammin, se on täällä pysyäksesi.

Android-älypuhelinten valmistajat ovat jo viehättäneet tätä uutta tekniikkaa ja haluavat käteistä sitä parantaakseen laitteensa käyttökokemusta.

Siinä kaikki, kaveri!

Jaa palautteesi kanssamme alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit