Kuinka siirtää iTunes-kirjasto tietokoneelta toiselle

Jos kotona on useita tietokoneita tai jos päivität uuteen järjestelmään, sinun on siirrettävä iTunes-elokuvat ja kappaleet toiseen tietokoneeseen.

Tiedostojen siirtäminen saattaa tuntua aluksi hämmentävältä, koska iTunes-ohjelma ei tee työkaluista kovin ilmeisiä, mutta tiedostojen siirtämiseen on oikeastaan ​​neljä eri tapaa ohjelmiston ja henkilökohtaisten mieltymystesi perusteella. Sen pitäisi kestää noin tunti tai vähemmän valitun menetelmän mukaan.

Siirrä iTunes-kirjasto tietokoneesta toiseen

Kodin jakaminen

Tämä on luultavasti helpoin tapa siirtää iTunes-kirjasto tietokoneelta toiselle, ja sen avulla koko kirjasto pysyy synkronoituna eri alustoilla. Ainoa ongelma tässä menetelmässä on, että se ei luo pysyvää varmuuskopiota, mutta voit korjata ongelman tallentamalla tallennusvälineen ulkoisiin muistilaitteisiin.

Kodinjaon vaatimukset ovat hyvin kevyet. Tarvitset vain iTunes 9: n tai uudemman molemmissa tietokoneissa, toimivan Internet-yhteyden ja App Store- tai iTunes-tilin. Jos sinulla ei tällä hetkellä ole Apple ID: tä, voit luoda sellaisen ilmaiseksi Applen verkkosivuston kautta.

Aloita ottamalla kotijako käyttöön vanhassa tietokoneessa tai siinä, joka isännöi kaikkia tiedostoja. Jos sinulla on iTunes 9 tai 10, siirry kohtaan Lisäasetukset ja sitten Ota kotijako käyttöön. Jos sinulla on iTunes 11 tai uudempi, napsauta Tiedosto, Laitteet ja sitten Ota kotijako käyttöön. Kirjoita Apple ID seuraavaan rahaan.

Siirry uuteen tietokoneeseen ja napsauta "Store" -välilehteä ja sitten "Authorize Computer". Anna sama Apple ID ja ota kotijako käyttöön tässä tietokoneessa. Näkyviin tulee valikko, joka sisältää erilaisia ​​mediatyyppejä, kuten Kirjat ja Musiikki. Napsauta jaettavan median tyyppiä ja valitse sitten Tuo. Tämä siirtää siirron loppuun.

Ulkoinen asema

Tämä edellyttää ulkoista kiintolevyä, CD-, DVD- tai iPod-tiedostoja tiedostojen siirtämiseksi vanhasta tietokoneesta uuteen. Tämä menetelmä vie enemmän aikaa kuin kotijako, mutta se on hyvä, jos Internet-yhteys on epäluotettava.

Etsi iTunes-kansio siirtymällä kohtaan iTunes ja sitten Preferences, jos käytät Macia, tai “Edit” ja sitten “Preferences” PC: llä. Napsauta "Lisäasetukset" löytääksesi kansion sijainnin.

Avaa iTunes ja konsolidoi kansio, jotta voit helposti polttaa kaiken. Jos käytät iTunes 9: ää tai uudempaa, siirry kohtaan Tiedosto, Kirjasto, Järjestä kirjasto ja sitten Yhdistä tiedostot. Jos käytät iTunesin vanhempaa versiota, siirry kohtaan Tiedosto, Kirjasto ja sitten Yhdistä.

Polta nyt kaikki tiedostot ulkoiselle medialaitteellesi. Avaa iTunes uudessa tietokoneessa ja aseta ulkoinen medialaite tietokoneeseen. Kopioi tiedostot tietokoneen kiintolevylle ja tuo ne sitten iTunesiin.

Kaikkien tiedostojen polttaminen vie jonkin aikaa, mutta niiden tuomisen pitäisi olla melko nopeaa. Voit käyttää ulkoista medialaitetta myös varmuuskopiona, jos jotain tapahtuu iTunes-kirjastollesi.

Windowsin siirtymisapuri

Jos siirrät iTunes-kirjastoa tietokoneesta Maciin tai Maciin toiseen Maciin, voit siirtää tiedostot nopeasti Windowsin siirtymisapurin avulla. Aloita lataamalla ohjelma tietokoneellesi. Löydät Windows Migration Assistant -ohjelman Applen tuesta.Tämän ohjelmiston tulisi olla esiasennettu Mac-tietokoneellesi.

Avaa ohjelma tietokoneellasi, napsauta Jatka ja odota sitten. Siirry Maciin ja avaa tämä ohjelmisto Utilities-kansion kautta. Napsauta "Toiselta tietokoneelta" -valintaa, kun se tulee näkyviin, ja napsauta sitten Jatka.

Jos sijaintisi lähellä on useita tietokoneita, napsauta sitä, jolla on iTunes-tiedot. Odota muutama sekunti ja numeron pitäisi näkyä näytöllä. Palaa tietokoneellesi tai muulle tietokoneelle ja odota, että sama koodi tulee näkyviin. Kun se tapahtuu, napsauta Jatka-painiketta.

Näkyviin tulee valikko, joka näyttää kaikki tiedot, jotka voidaan siirtää tältä tietokoneelta uudemmalle. Siirry iTunes-kansioon ja varmista, että sen vieressä on valintamerkki. Jos haluat siirtää muita tiedostoja, varmista, että niillä on myös valintamerkkejä.

Napsauta Jatka viimeistä kertaa, ja tiedostot alkavat siirtyä vanhasta tietokoneesta uuteen. Valikon pitäisi ilmoittaa, kuinka kauan siirron pitäisi kestää. Kun se on valmis, sinun tarvitsee vain sulkea ohjelma ja avata iTunes uudella tietokoneella varmistaaksesi, että kaikki on siirretty oikein.

Siirrä valtuutetut ostot

Tämä on ehdottomasti nopein tapa siirtää iTunes-kirjasto tietokoneesta toiseen. Samalla se on rajoitettu menetelmä, koska se siirtää vain iTunesin kautta ostettuja tiedostoja. Jos suurin osa kirjastostasi koostuu kappaleista ja elokuvista DVD- ja CD-levyiltä, ​​tästä ei ole hyötyä.

Synkronoi kaikki ostoksesi iPodin, iPadin tai iPhonen kanssa ennen tämän aloittamista.

Avaa iTunes uudella tietokoneella ja napsauta "Store" -välilehteä. Valitse ”Valtuuta tämä tietokone” -luettelo. Uusi valikko tulee esiin, jossa pyydetään Apple ID: täsi. Syötä tiedot ja valitse Hyväksy-painike.

Liitä Apple-laite uuteen tietokoneeseen. Näkyviin tulee valikko, jossa on kaksi vaihtoehtoa. Napsauta Siirrä ostoksia -vaihtoehtoa. Jos valikko ei ilmestynyt, voit siirtyä kohtaan "Tiedosto", "Laitteet" ja sitten "Siirrä ostoksia".

Kaikkien siirrettyjen tiedostojen tuonti uudelle tietokoneelle kestää noin 30 minuuttia. Jos laitteellasi on tiedostoja, joita ei ole ostettu iTunesin kautta, niitä ei siirretä uuteen tietokoneeseen.

Johtopäätös

ITunes-kirjaston siirtäminen tietokoneesta toiseen on yleensä melko helppo prosessi, ja siihen on monia tapoja. Vaikka Kotijako-vaihtoehto on luultavasti paras vaihtoehto, voit käyttää mitä tahansa neljästä menetelmästä lisätäksesi tiedostosi nopeasti uuteen tietokoneeseesi.

Siinä kaikki, kaveri!

Saatat myös pitää tor lukea:

  • Jaa iTunes-kirjasto useisiin kansioihin!
  • Kuinka palauttaa iTunes-kirjasto Maciin
  • Suoratoista musiikkia useisiin kaiuttimiin AirPlay 2: n avulla
  • Kuinka siirtää iTunes-kirjasto tietokoneelta toiselle

Uusimmat viestit