USB-lisälaitteiden rajoitetun tilan poistaminen käytöstä iOS 13: ssa iPhonessa ja iPadissa

Yhdessä iOS 11.4.1 -päivityksen kanssa Apple esittelee hiljaa huomionarvoisen tietosuoja-asetuksen, joka on kopioitu USB-rajoitetuksi tilaksi. Kun se on aktivoitu, se estää USB-lisävarusteita muodostamasta datayhteyksiä iPhoneen ja iPadiin, jos iOS-laite on lukittu yli tunnin ajaksi.

Asetus on oletusarvoisesti käytössä. Vaikka loistava suojausominaisuus, kannattaa ehkä poistaa USB-rajoitettu tila käytöstä, jos synkronoit laitteen säännöllisesti iTunesin kanssa.

USB-lisälaitteiden rajoitetun tilan poistaminen käytöstä iOS 13: ssa iPhonessa ja iPadissa

Vaihe 1. Käynnistä Asetukset-sovellus iOS-laitteessasi → napauta nyt Face ID / Touch ID & Passcode.

Vaihe # 2. Seuraavaksi sinun on annettava salasanasi.

Vaihe # 3. Vieritä seuraavaksi ylöspäin SALLI PÄÄSY LUKITTUNA ja kytke USB-lisävarusteiden vieressä oleva kytkin päälle.

Jatkossa sinun ei tarvitse todentaa lukittua iPhonea, kun synkronoit tietokoneen kanssa. Se voi olla hyödyllistä myös tilanteessa, jossa laitteesi on melkein kuollut ja haluat palauttaa sen iTunesin avulla.

Miksi tarvitset rajoitetun USB-tilan?

Jos laitetta ei käytetä (lukitsematon) yli tunnin ajan, tila rajoittaa salaman portin vain latauspisteeseen. Apple-tuen mukaan:

"IOS-laitteesi ei ole yhteydessä lisälaitteeseen tai tietokoneeseen, ja joissakin tapauksissa se ei välttämättä lataudu. Saatat myös nähdä ilmoituksen, jossa sinua pyydetään avaamaan laitteen lukitus lisävarusteiden käyttämiseksi. "

Paperilla tämä saattaa tuntua hyvin pieneltä lisäykseltä maallikolle. Tämä merkittävä pieni muutos voi kuitenkin estää lainvalvontaviranomaisten käyttämät työkalut, kuten GrayKey box, salasanojen murtamiseen ja Applen salauksen kiertämiseen.

Apple suhtautuu käyttäjien tietosuojaan melko tiukasti. Ja näin ollen tekninen jättiläinen sisältää ominaisuuksia suojaamaan arkaluonteisia käyttäjätietoja. USB-rajoitettu tila ja ominaisuus, joka estää jatkuvan salasanan arvaamisen, ovat osa tätä suurempaa kuvaa.

Se on melkein kaikki!

Sinun ottaa

Pidätkö Applen yrityksestä rakentaa turvallinen ja yksityinen ekosysteemi? Tai sinusta tuntuu, että tällaiset toimenpiteet vähentävät helppokäyttöisyyttäsi? Kerro meille näkemyksesi, arvostelut ja kommentit alla olevassa osiossa.

Haluat vilkaista myös näitä viestejä:

  • Kuinka asentaa iOS 14 Public Beta iPhoneen tai iPadiin
  • Kuinka ottaa tumma tila käyttöön iPhonessa tai iPadissa
  • Puheohjauksen määrittäminen ja käyttäminen iPhonessa
  • Parhaat vinkit yleisen kokemuksen parantamiseksi

Uusimmat viestit