4 syytä miksi QR-koodit ovat parempia kuin RFID

Kuten RFID 90-luvun lopulla, QR-kooditekniikka on nopeasti tullut erittäin suosittu viime vuosikymmenen aikana. Kaikkialla, missä katsomme, on QR-koodeja, jotka odottavat innokkaasti älypuhelimiemme skannausta. Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon QR-kooditekniikan tarjoamat edut.

Tässä on neljä parasta syytä, miksi QR-koodit ovat parempia kuin RFID

# 1. Erittäin selvää, missä QR-koodi on läsnä

Kukaan ei voi koskaan valittaa siitä, että hän ei löytänyt QR-koodia. Neliökoodi on selvä ja helposti nähtävissä kaikilla pinnoilla, joille se on painettu. Tämän seurauksena ihmisille ei tarvitse ilmoittaa erikseen QR-koodin olemassaolosta; he voivat nähdä sen omin silmin. Sama ei kuitenkaan koske RFID: tä.

Ihmisille on ilmoitettava, että laite on RFID-yhteensopiva tai sisältää lähettävän RFID-sirun. Tämä on tärkein syy, miksi QR-koodit ovat parempia kuin RFID-tunnukset, lukuun ottamatta ehkä vakoilualaa. Jos et ole James Bond, sinun on parempi käsitellä QR-koodeja.

# 2. Helpompaa ja halvempaa saada QR-koodit täältä

QR-koodien saaminen yleisölle on huomattavasti halvempaa ja helpompaa. RFID: tä varten on käytettävä erityisiä RFID-siruja, jotka lähettävät asiaankuuluvan koodin. Sitä vastoin kaikki, mikä liittyy QR-koodiin, on yksinkertaisesti saada se tulostettavaksi haluamallaan pinnalla. Jopa QR-koodin luominen on paljon halvempaa ja suhteellisen vaivatonta. voidaan luoda QR-koodi älypuhelimillaan.

Tämä on kaukana vaivannäöstä ja RFID-tunnisteiden tuottamiseen liittyvistä korkeista kustannuksista. Useimmille pienille ja keskisuurille yrityksille QR-koodit ovat paljon taloudellisesti kannattavampi vaihtoehto.

# 3. RFID vaatii erikoislaitteita

Yksi asioista, joilla on todellinen ero, on sellainen laitteisto, jota loppukäyttäjä tarvitsee tietojen purkamiseen. RFID: n osalta tämä edellyttää yleensä kallista skannauslaitetta, joka on suunniteltu tekemään vain yksi työ - skannaamaan ja purkamaan RFID-tunnisteita.

Vertailun vuoksi kaikki, jotka on skannattava QR-koodi, ovat älypuhelin. Kaikki älypuhelimet voidaan varustaa erilaisilla QR-koodien lukemisella ja luoda sovelluksia riippumatta siitä, mitä käyttöjärjestelmää he käyttävät.

Tämä tekee QR-koodeista paljon helpommin saatavilla olevan ja on tärkein syy miksi markkinointikampanjat käyttävät QR-koodeja.

# 4. QR-koodit ovat verkkokeskeisiä ja joustavampia

Surullinen totuus RFID: stä on, että tarvitset tietokannan, jotta tekniikka olisi todella tehokasta. Ilman asianmukaista tietokantaa RFID-skannerit eivät voi purkaa mitään, vaikka he olisivatkin havainneet RFID-lähetyssirun.

Mukautettu QR-koodi ei tarvitse pääsyä mihinkään tietokantaan purkamaan ja antamaan käyttäjälle asiaankuuluvia tietoja. QR-koodit ovat verkkokeskeisiä, ja mitä tahansa tietoa, jota itse koodiin ei ole tallennettu, tarjotaan usein verkkolinkkien kautta.

Tämä tekee QR-koodeista paljon joustavamman ja käytännöllisemmän kuin RFID.

Mainitut neljä syytä ovat, miksi jokainen yrityssektori yrittää sisällyttää QR-koodit liiketoimintamallinsa kaikkiin osa-alueisiin eikä vain rajoittaa sitä markkinointikampanjoihin.

Tämän artikkelin on kirjoittanut tech-harrastaja ja bloggaaja Mathew Ronald.

Uusimmat viestit

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found