OSMO iPadille: Tarvitsetko lapsillesi 80 dollarin pelilisälaitteen?

iPadit viihdyttävät lapsia ruokakaupassa ja mahdollistavat "minuaikaa", mutta monet vanhemmat tuntevat syyllisyyttä häiritsemällä lapsiaan tekniikalla. Vanhempien tulee syyllisyyden lievittämiseksi maksaa käteistä sovelluksille, joilla on "koulutus" -arvoa.

Enter OSMO, iPad-sovellusten perhe huutaa kahden entisen Google-työntekijän luomaa koulutusarvoa, jotka halusivat iPad-pelin sisältävän muutakin kuin tuijottaen näyttöä.

Onko OSMO arvoinen 80 dollarin hintalappu? Suoraan sanottuna, onko jokin näistä koulutusohjelmista sen arvoista? Katsotaanpa lasten iPadin käyttöön liittyviä huolenaiheita ja ratkaiseeko OSMO ongelman.

IPadin tekeminen lapsille

Vain muutama vuosi sitten lapsilla ja tietokoneilla oli kommandiittiyhteisö. Toki lapset voisivat vastata kyselyihin ja pelata joitain pelejä näppäimistöillä ja lisävarusteilla, mutta laadukkaita verkkopelejä ei aina ollut helppo löytää. Hitaampi Internet-nopeus ei myöskään aina mahdollistanut hienostunutta pelaamista. Vanhemmat epäröivät - aivan perustellusti - tehdä lapsistaan ​​irti verkossa.Nopean Internetin, Wi-Fi: n ja parannettujen prosessorien ansiosta lapset voivat hyödyntää monia erilaisia ​​verkkopelejä pöytätietokoneiden avulla. Monissa Mac-virustorjuntatyökaluissa on myös lapsilukko, jolla estetään verkkosivustot, joihin vanhemmat eivät halua lasten vierailevan, mikä tekee verkkomatkasta turvallisempaa. Silti mikään työpöytäkokemus ei voi kilpailla iPadin tarjoamilla kosketusmahdollisuuksilla. Nykyään 40 prosenttia alle kahden vuoden ikäisistä lapsista ja 75 prosenttia alle kahdeksan vuoden ikäisistä lapsista käyttää kosketusnäyttölaitteita.Jotkut lääketieteen ammattilaiset varoittavat, että iPad-aika voi vahingoittaa aivoja ja hienomotorista kehitystä. American Academy of Pediatrics ei nyt suosittele näyttöaikaa alle 2-vuotiaille lapsille, ja jotkut toimintaterapeutit ehdottavat, että näytön aika estää lapsia kehittämästä hienomotoriikkaa samalla tavalla kuin paperi, lyijykynät, väriliidut ja muut manipulaatiot voivat. OSMO yrittää ratkaista nämä näyttöajat ja pienet moottoriongelmat ottamalla silmät ja sormet pois kosketusnäytöltä. Sen suurin etu on, että se tuo fyysisen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen takaisin iPad-pelaamiseen.

Mikä on OSMO?

OSMO käyttää tekniikkaa, jota kutsutaan heijastavaksi tekoälyksi. Kun ostat OSMO: n, saat kameran, joka napsahtaa iPadin yläosaan, ja alustan iPadin pitämiseksi vakaana. Kun heijastava tekoäly on kiinnitetty, iPad voi "nähdä" esineitä sen edessä olevalla tasaisella pinnalla. Kameran mukana OSMO on luonut sovellussarjan, johon kuuluu:

  • Tämän sovelluksen avulla lapsille annetaan puutteellinen sana. He liu'uttavat kirjainruutuja kameran eteen arvaamaan puuttuvat kirjaimet
  • Tangram näyttää lapsille kuvan iPad-näytöllä. Sitten lapset toistavat ruudulla olevan kuvan yhdistämällä Tangram-kappaleita kameran edessä
  • Newton antaa lasten käyttää piirustuksia ja löydettyjä esineitä virtuaalisten Rube Goldberg -laitteiden luomiseen. He näkevät putoavan pallon iPad-näytöllä. Sitten he järjestävät laitteet ja piirustukset ohjaamaan pallon kohti kohdetta
  • Lapset voivat oppia piirtämään kuvia verkosta, jäljittämään ottamiaan valokuvia ja yhdistämään elementtejä uuden piirustuksen luomiseksi. IPad kääntää kuvan jäljitettäviksi viivoiksi, ja lapset seuraavat sitten piirustuksen ja tulostavat sen

OSMO vie lasten sormet pois näytöltä ja kannustaa heitä luomaan jotain ainutlaatuista. Joten se on 80 dollarin hintalappun arvoinen? Jos vanhemmat ja lapset saavat leikkiä yhdessä, kyllä.

Ovatko OSMO: n kaltaiset opetussovellukset sen arvoisia?

Useimmissa tapauksissa iPadin luovuttaminen lapsille ei tarkoita heidän kouluvalmiuden parantamista tai oppimisen täydentämistä. Kyse on saada heidät tekemään jotain hiljaa keskeyttämättä vanhempiaan.Ei ole mitään vikaa, jos vanhemmat vievät muutaman kallisarvoisen hiljaisen minuutin, eikä siinä ole mitään vikaa, että haluavat ostaa päivittäistavaroita, kun lapsi pelaa rauhallisesti iPadilla. Ei ole kuitenkaan hyvä antaa elektroniikan ottaa pois vuorovaikutteisesta ajasta, joka kuluu pelaamiseen, lukemiseen ja luovien projektien tekemiseen yhdessä.

OSMO auttaa joissakin motorisissa ongelmissa antamalla lasten piirtää ja manipuloida esineitä iPadin käytön aikana. Vielä tärkeämpää on, että se kannustaa vuorovaikutukseen tekemällä iPad-peleistä jotain, jota vanhemmat ja lapset voivat tehdä yhdessä. On ehdottomasti halvempaa ostaa laatikko tangrameja ja työskennellä niiden parissa keittiön pöydässä, mutta jos OSMO vie vanhemmat ja lapset taas yhdessä leikkimään, hintalappu saattaa olla sen arvoinen.

Löydät lisää osoitteesta PlayOSMO.com.

Uusimmat viestit