Miksi eri iPhonet soivat samanaikaisesti

iOS, iPadOS ja macOS muodostavat ekosysteemin laitteista, jotka voivat toimia yhdessä eri tehtävissä. Yksi niistä on Call on Other Devices. Kun tämä on käytössä, valitut tai kaikki Apple-laitteet soivat, kun saat puhelun iPhoneen. Tämä ei rajoitu FaceTime-ääni- ja videopuheluihin, mutta jopa tavallisiin matkapuhelinpuheluihin. Jos sinua häiritsee tämä jatkuvuusominaisuus, tässä on Kuinka estää muita laitteita soimasta, kun saat iPhone-puhelun.

Jotkut pitävät sitä hyödyllisenä, koska sen avulla voit vastaanottaa puhelun millä tahansa laitteella, jota käytät. Mutta olen samaa mieltä, se luo hauska, hälyttävä tilanne, kun kaikki Apple-laitteesi alkavat soida yhden saapuvan puhelun vuoksi iPhonessa.

Kuinka estää kaikki Apple-laitteet soimasta, kun saat puhelun

  1. Avaa asetukset -sovelluksen iPhonessa
  2. Selaa alaspäin ja napauta Puhelin.
  3. Napauta Soita muihin laitteisiin.
  4. Poista käytöstä Salli puhelut muille laitteille. Tämä estää kaikkien Apple-laitteidesi soittoäänen, paitsi iPhone, joka vastaanottaa varsinaisen puhelun
  5. Tai voit poistaa Salli puhelut muilla laitteilla -toiminnon käytöstä vain valituissa laitteissa.

Käytä eri Apple ID -tunnusta lopettaaksesi muiden laitteiden soittoäänen, kun saat puhelun

Lopuksi on vielä yksi mahdollinen ratkaisu. Muilla laitteillasi voit käyttää Apple ID: tä, joka poikkeaa iPhonen tunnuksesta. Tämä estää myös Apple-laitteitasi soimasta, kun saat puhelun iPhoneen.

Siinä kaikki, kaveri!

Minusta tämä ominaisuus on kätevä. Päivän aikana minulla on AirPodit kytketty Maciin. Kun saan puhelun iPhoneen, pystyn vastaamaan siihen välittömästi Macista. Käyttötapauksesi voi kuitenkin vaihdella, ja sen sammuttaminen saattaa sopia sinulle.

Huomaa, että tämä asetus ei muuta tapaa, jolla vastaanotat ilmoituksia FaceTime-ääni- tai videopuheluista. Saat puheluilmoituksen kaikista laitteista, joissa FaceTime on käytössä. Halutessasi voit poistaa FaceTime-ilmoituksen käytöstä tai poistaa FaceTimen kokonaan käytöstä kyseisessä laitteessa.

Lisää hyödyllisiä viestejä sinulle:

  • Neuvottelupuhelun soittaminen iPhonessa jopa 5 henkilön kanssa
  • iPhone ei soi, kun se on lukittu? Korjaa se nyt!
  • Kuinka parantaa akun käyttöikää iPhonessa

Jos sinulla on uusi kysely, voit kirjoittaa sen alla oleviin kommentteihin.

Uusimmat viestit