Kuinka estää lapsia ostamasta sovelluksia iPadilla ja iPhonella

Yksi suurimmista ongelmista luovuttaa iPhone tai iPad lapsille on, että he lataavat kaiken, mikä näyttää hienolta. Huolimatta rahasta! Loppujen lopuksi sinä maksat laskut. Tämän ongelman poistamiseksi pysyvästi Apple on ottanut käyttöön mukautusrajoitukset Näytön aika -ominaisuuden alla.

Vaikka olemme jo tarkastelleet näytön ajan käyttöä yksityiskohtaisesti, tämä viesti on omistettu sovellusten latausten, sovelluksen sisäisten ostosten ja muun App Storeen liittyvän räätälöinnin hallintaan, joka säästää ansaitut dollarit.

Kuinka käyttää näyttöaikaa estämään lasta ostamasta sovelluksia iOS-laitteella

Posti on jaettu kolmeen osaan:

 • Sovellusten asennus
 • Sovelluksen sisäiset ostot
 • Salasanavaatimus (kun lataat sovelluksen, iOS-laitteesi kysyy salasanaa joka kerta)

Aikaisemmin Apple ID: n omistajilla oli etuoikeus poistaa luottokorttitiedot, jotka ratkaisivat ongelman heti. Mutta näin ei ole enää, et voi poistaa korttitietoja tililtäsi. Apple integroi tämän osaksi roskapostitilien estämistä.

Tarkastelemme kaikki kolme mahdollisuutta tuhlaamatta tuhlaamatta enää aikaa.

Menetelmä # 1. Poistetaan sovellusten asennus käytöstä

Yksi helpoimmista tavoista varmistaa, että lapsesi ei päädy ostamaan sovellusta App Storesta - tai jopa lataamaan ilmaisen sovelluksen - on ottaa käyttöön tätä koskevat rajoitukset. Tehdä tämä:

 • Valitse Asetukset → Näyttöaika → Sisältö- ja tietosuojarajoitukset.

  Jos rajoitukset on poistettu käytöstä, ota ne käyttöön. Jos ne on otettu käyttöön, sinun on ehkä syötettävä salasana

 • Napauta iTunes & App Store -ostokset ja napauta sitten Sovellusten asentaminen
 • Napauta nyt Älä salli

Ainoa haittapuoli on, että lapsesi ei voi ladata edes ilmaisia ​​sovelluksia.

Menetelmä 2. Sammuta sovelluksen sisäiset ostot

Yli 70% vahingossa tehdyistä ostoista tulee sovelluksen sisäisistä ostoksista. Tämä ei ole järkyttävää, koska sovelluksen sisäiset ostot ovat toistaiseksi olleet vähän liukuvia pöydän alla (vaikka Apple korjasi tämän). Sovelluksen sisäisten ostosten poistaminen käytöstä on helppoa.

 • Valitse Asetukset → Näyttöaika → Sisältö- ja tietosuojarajoitukset
 • Napauta iTunes & App Store -ostokset ja napauta sitten Sovelluksen sisäiset ostot
 • Napauta nyt Älä salli

Jälleen tämä ei estä lastasi ostamasta sovelluksia sovelluskaupasta. Koko fiaskon estämiseksi on vain kaksi muuta vaihetta.

Menetelmä # 3. Vaadi salasanan lukitus

Salasanaa pyydetään kahdella tavalla aina, kun lataat sovelluksen App Storesta. Sinua joko pyydetään antamaan salasana jokaiselle lataukselle, tai sinua pyydetään kirjoittamaan salasana kerran, ja se todennetaan viidentoista minuutin ajan. Näiden viidentoista minuutin aikana voit ladata niin monta sovellusta kuin haluat, eikä sinua pyydetä salasanaa.

Jos syötit juuri salasanan (ei vain sovelluksille, vaan musiikille tai muulle todennukselle) ja lapsesi sattuu käyttämään sitä seuraavien viidentoista minuutin aikana sovellusten lataamiseen / ostamiseen, ostoksesi käydään läpi pyytämättä todentamista.

Tämän poistaminen käytöstä on yksinkertaista:

 • Valitse Asetukset → Näyttöaika → Sisältö- ja tietosuojarajoitukset
 • Napauta iTunes & App Store -ostokset
 • Napauta nyt Vaadi aina VAADITTAVA SALASANA -kentässä

Se siitä. Sinun on annettava salasana aina, kun haluat ladata minkä tahansa sovelluksen App Storesta riippumatta siitä, onko se maksettu vai ilmainen.

Käärimistä

Edellä mainittujen vaiheiden jälkeen voit olla varma, että tililläsi ei tule turhia ostoksia App Storesta. Lapsesi voivat kuitenkin vikata sinua silloin tällöin, koska he eivät voi ladata mitä haluavat. Toivon, että Apple voisi auttaa myös siinä!

Lue lisää: Tiettyjen verkkosivustojen estäminen Safarissa iPhonessa ja iPadissa

Tiedätkö muita temppuja estääksesi lapsia lataamasta maksettuja sovelluksia? Jaa se muiden vanhempien kanssa kommenttiosassa.

Uusimmat viestit