iPhone ei lähetä tekstiviestejä? Kokeile näitä korjauksia

On erittäin ärsyttävää, jos iPhone ei lähetä tekstiviestejä, onneksi ratkaisut ongelman korjaamiseen ovat helppoja ja nopeita.

Et ehkä pysty lähettämään säännöllisiä tekstiviestejä, jotka tunnetaan paremmin nimellä SMS iPhonesta, ja näe punainen erääntyy epätavalliseen virheeseen tai tilapäisiin häiriöihin. Ennen kuin otat yhteyttä operaattoriin tai vierailet Apple Storessa, tutustu kaikkiin näihin ongelman suoraviivaisiin korjauksiin. Loppuun mennessä saat vastauksen "Miksi iPhone ei lähetä tekstiviestejä?"

Eikö iPhone lähetä tekstiviestejä? Näin korjaat ongelman

 • Käynnistä iPhone uudelleen
 • Sulje ja avaa Viestit-sovellus uudelleen
 • Tarkista vastaanottajan puhelinnumero
 • Poista keskustelu ja aloita uusi viesti
 • Tarkista, mitä lähetät tekstiviestissä
 • Varmista, että olet ottanut tekstiviestit käyttöön
 • Korjaa iPhonen päivämäärä ja aika
 • Poista tekstiviestien edelleenlähetys käytöstä
 • Sammuta LTE tai käytä sitä vain dataan iPhonessa
 • Poista vanhat viestit
 • Päivitä iPhone uusimpaan iOS-versioon
 • Nollaa verkkoasetukset
 • Palauta iPhone

Ensinnäkin varmista, että sinulla on oikeus lähettää tekstiviestejä operaattorisi päästä. Jos olet prepaid-käyttäjä, varmista, että sinulla on riittävä saldo. Ja jos käytät jälkikäteen maksettavaa pakettia, varmista, että tililläsi ei ole jäljellä olevia laskuja tai rajoituksia.

Ratkaisu # 1. Käynnistä iPhone uudelleen

Tämä on yksinkertainen mutta tehokas ratkaisu korjata iPhone ei lähetä viestiä iPhonellasi. Katkaise laitteesta virta ja käynnistä se minuutin kuluttua.

Ratkaisu # 2. Sulje ja avaa Viestit-sovellus uudelleen

Kaksoisnapsauta sitä iPhonessa, jossa on Koti-painike, nähdäksesi kaikki avoimet sovellukset. Pyyhkäise iPhonessa ilman Koti-painiketta näytön alareunasta ylös ja keskeytä.

Vedä nyt Viestit-sovelluskortti ylöspäin pakottaaksesi poistumaan siitä. Voit myös sulkea muita käynnissä olevia sovelluksia. Avaa Viestit-sovellus uudelleen ja yritä tekstiviestien lähettäminen.

Ratkaisu # 3. Tarkista vastaanottajan puhelinnumero

Mahdollisuudet ovat pienet, mutta suosittelen, että tarkistat sen henkilön puhelinnumeron, jolle lähetät tekstin. Jos huomaat, että numerosta puuttuu väärä maatunnus tai numeroita, korjaa se ja yritä lähettää tekstiviesti uudelleen.

Ratkaisu # 4. Poista keskustelu ja aloita uusi viesti

Yksi helppo korjaus on poistaa epäonnistuneiden tekstiviestien koko keskustelu ja aloittaa uudestaan.

Vaihe 1. Avata Viestit sovellus ja pyyhkäise oikealta vasemmalle henkilön keskustelussa. Näpäytä Poistaa ja vahvista.

Vaihe # 2. Näpäytä sininen kirjoita kuvake oikealta ylhäältä ja aloita uusi keskustelu henkilön kanssa.

Ratkaisu # 5. Tarkista, mitä lähetät tekstiviestissä

Kaikki matkapuhelinoperaattorit eivät tue multimediaviestejä. Se voi olla pois päältä myös iPhonen asetuksissa. Siksi, jos lähetät valokuvaa, videota tai muuta kuin tekstiä (ja ehkä emojeja), se epäonnistuu ja näet punaisen -kuvaketta.

Ratkaisu # 6. Varmista, että olet ottanut tekstiviestit käyttöön

On hyvä varmistaa, että iPhone voi lähettää viestin tavallisena tekstiviestinä, kun iMessage ei ole käytettävissä. Ota tämä käyttöön avaamalla asetukset sovellus → Viestit → kytke päälle Lähetä tekstiviestinä.

Ratkaisu # 7. Korjaa iPhonen päivämäärä ja aika

Tämä vaikuttaa paitsi tekstiviesteihin, myös useisiin sovelluksiin ja palveluihin, jos iPhone on asetettu väärälle aikavyöhykkeelle. Varmista, että puhelimellasi on oikea aika ja päivämäärä, avaamalla asetukset sovellus → KenraaliTreffiaika → kytke päälle kytkin Aseta automaattisesti.

Ratkaisu # 8. Poista tekstiviestien edelleenlähetys käytöstä

Tekstiviestien edelleenlähetys tai tekstiviestien välitys on osa iOS 8: n käyttöönotettua jatkuvuusominaisuutta. Tämä on kätevä, mutta harvinaisissa tapauksissa se voi häiritä iPhonesta lähetettyjä tekstiviestejä. Poista siis tekstiviestien edelleenlähetys käytöstä.

Vaihe 1. Tuoda markkinoille asetukset sovellus ja napauta Viestit.

Vaihe # 2. Näpäytä Tekstiviestien edelleenlähetys ja kytke kytkin pois päältä muita Apple-laitteitasi näet täällä.

Vaihe # 3. Käynnistä iPhone uudelleen. Kun iPhone käynnistyy uudelleen, käynnistä Viestit-sovellus ja ala lähettää tekstiviestejä tavalliseen tapaan.

Kun voit lähettää viestejä, yritä ottaa tekstiviestien edelleenlähetys uudelleen käyttöön, jos tämä ominaisuus on hyödyllinen sinulle.

Ratkaisu # 9. Sammuta LTE tai käytä sitä vain dataan iPhonessa

Näissä iPhoneissa on VoLTE-ominaisuus. Jos operaattorisi sallii sinun, on suositeltavaa joko poistaa LTE käytöstä tai käyttää sitä vain iPhonen dataan. On huomattu, että LTE ei toimi kunnolla tietyillä alueilla.

Vaihe 1. Tuoda markkinoille asetukset sovellus ja napauta Solu.

Vaihe # 2. Näpäytä LTE → Seuraavaksi, napauta joko Vain tiedot tai Vinossa.

Vaihe # 3. Kun olet käynyt läpi prosessin, käynnistä uudelleen laitteesi.

Ratkaisu # 10. Poista vanhat viestit

Poista kaikki vanhat viestit. Se saattaa kuulostaa hieman hullulta, mutta sillä on potentiaalia ratkaise iPhone ei lähetä viestejä ongelma. Tonnia tarpeettomia keskusteluja saattaa olla este uusien lähettämisessä.

Vaihe 1. Tuoda markkinoille Viestit sovellus → Napauta kolme pistettä ja napauta sitten Valitse Viestit.

Voit myös pyyhkäistä vain kahdella sormella valitaksesi viestikeskustelut.

Vaihe # 2. Kun olet valinnut kaikki keskustelut, napauta Poistaa.

Ratkaisu # 11. Päivitä iPhone uusimpaan iOS-versioon

Ohjelmistopäivitykset korjaavat virheet ja esittävät myös uusia ominaisuuksia. Sinun on aina käytettävä uusinta iOS-versiota iPhonessa.

Tuoda markkinoille asetukset sovellus → KenraaliOhjelmistopäivitys. Jos näet odottavan ohjelmistopäivityksen, napauta Lataa ja asenna.

Ratkaisu # 12. Nollaa verkkoasetukset

Kun palautat iPhonen verkkoasetukset, tietojasi ei poisteta. Wi-Fi-salasanat ja muut verkkoasetukset kuitenkin poistetaan. Tämä on hyvä tapa korjata tekstiviestivirhe iPhonessa.

Ratkaisu # 13. Palauta iPhone

Jos kaikki yllä mainitut ratkaisut eivät korjaa ongelmaa, sinun on palautettava iPhone uudeksi. Varmuuskopioi laite ensin ennen sen palauttamista, sillä kaikki mediasi ja tietosi poistetaan.

Tekstiviestiongelma korjattu onnistuneesti!

Toivon, että kaikki edellä mainitut tavat ratkaisivat onnistuneesti tekstiviestien häiriöt, joita olit kohtaamassa iPhonessa. Jaa menetelmä, joka toimi sinulle. Jos mikään vaihtoehdoista ei auttanut, on aika ottaa yhteyttä operaattoriin tai Apple-tukeen.

Rakastat lukea ...

 • Roskapostitekstiviestien estäminen iPhonessa
 • Neljä helppoa tapaa tulostaa iPhone-tekstiviestejä ja iMessages
 • Tekstiviestien vieminen Android-puhelimesta iPhoneen

Uusimmat viestit