iPhone vs Android: Katsaus kilpailukykyiseen menneisyyteen ja tulevaisuuteen

Vaikka toinen hallitsee koko älypuhelinteollisuutta markkinaosuuden suhteen, toinen hallitsee tuloskaaviota huolimatta siitä, että markkinoilla on suhteellisen vähän. Taistelu iPhonen ja Androidin välillä on henkeäsalpaava. Siitä lähtien, kun älypuhelimen nimi alkoi houkutella ihmisiä, nämä kaksi ovat hallinneet roostia.

Viimeisen vuosikymmenen aikana on ollut lukuisia historiaa määrittäviä hetkiä. Koska sekä iPhonella että Androidilla ei ole minkäänlaista tunnetta päästää toisia pakenemaan menestyksen myötä, kilpailu on yhä mielenkiintoinen joka päivä. Kilpailu on niin kovaa, että on vaikea ilmoittaa voittaja. Katson kuitenkin menneisyyttä ja yritän löytää erottuvan. Ja katso tulevaisuuteen ennustamaan, missä tämä kilpailu etenee ja jolla on etusija seuraavan vuosikymmenen aikana.

iPhone vs Android: Ever-houkutteleva kilpailu

iPhone-myynti viime vuosikymmenellä

Apple voisi myydä vain 3,7 miljoonaa iPhonea vuonna 2007, samana vuonna, kun Steve Jobs lanseerasi ikonisen älypuhelimen. Se pystyi kuitenkin myymään massiivisia 231,5 miljoonaa yksikköä vuonna 2015, mikä on paras päivämäärä. Vuodesta 2009 lähtien Cupertinossa toimiva yritys on ollut viiden parhaan älypuhelintoimittajan joukossa maailmassa. Vuodesta 2012 lähtien Apple on säilyttänyt toiseksi suosituimman älypuhelintoimittajan paikan maailmassa.

“Apple on ollut maailman viiden parhaan älypuhelinten toimittajan joukossa vuodesta 2009. Nokian ja RIM: n, markkinajohtajien vähentyessä yhdessä vaiheessa, sekä Apple että Samsung kasvattivat läsnäoloaan markkinoilla. Samsung otti johtoaseman ja omisti 20-30 prosentin osuuden vuodesta 2012 lähtien. Korealainen elektroniikkayhtiö toimitti yli 320 miljoonaa älypuhelinta maailmanlaajuisesti vuonna 2015. Apple on jatkuvasti ollut Samsungin lähin kilpailija ja säilyttänyt toiseksi suosituimman älypuhelinten toimittajan aseman maailmanlaajuisesti vuodesta 2012. Applen markkinaosuus on vaihdellut 14–21 prosenttia vuosien varrella. Applen iPhonen myynti on kasvanut jatkuvasti viime vuosina. Siirtyminen lähes 170 miljoonasta yksiköstä vuonna 2014 yli 230 miljoonaan iPhoneen myytiin pelkästään vuonna 2015. " - Statista

Android-numerot viime vuosikymmenellä

Vuodesta 2010 Android on johtanut markkinaosuutta valtavasti. Verrattuna iOS: ään, jolla on 13 prosentin markkinaosuus, Androidilla on yli 85 prosentin läsnäolo maailmanmarkkinoilla. Koska kaavio osoittaa selvästi, että Androidilla on ollut merkittävä etumatka iPhonea kohtaan myynnin suhteen ja todennäköisesti jatkuu kaavion johtamisessa.

Samsungin johdolla, joka on johtanut markkinoita yli 20 prosentin osuudella maailmanlaajuisesti, Android on määränsä kasvanut vahvuudesta.

"Yli 1,8 miljardia älypuhelinta odotetaan toimitettavan maailmanlaajuisesti vuoteen 2019 mennessä. Kasvun ennustetaan olevan yli 400 miljoonaa yksikköä vuoteen 2015 verrattuna. Samsung on alan johtava toimittaja. Yhtiön luvut ovat kasvaneet nopeasti viime vuosina, jolloin Samsung on voinut olla kaukana kilpailijoistaan. Etelä-korealainen yritys siirtyi 2,4 miljoonan älypuhelimen toimittamisesta maailmanlaajuisesti vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä yli 85 miljoonaan yksikköön pelkästään vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä. Vuonna 2015 Apple toimitti keskimäärin lähes 58 miljoonaa kappaletta neljännesvuosittain. "

”Suuri osa Samsungin menestyksestä älypuhelinteollisuudessa johtuu Galaxy-älypuhelinlinjan käyttöönotosta vuonna 2009. Tämän tuotevalikoiman ansiosta yritys on ottanut johtoaseman älypuhelinten maailmanlaajuisissa myyntilukuissa vuonna 2011. Galaxy S, Samsung Galaxy S5 Mini, Galaxy Note 5 ja Galaxy S6 ovat muutamia Samsungin tuottamia Galaxy-malleja. " - Statista

Kuka voitti taistelun ansaitsemalla enemmän rahaa? Ei arvata täällä…

Jos viimeisimmät numerot ovat menossa, Apple vie noin 90% älypuhelinten liiketoiminnan voitoista; jättäen vain 10% kilpailijoiden taistelemaan. Se on uskomatonta, eikö olekin?

"Loitonnus pidemmälle historialliselle näkymälle osoittaa, että Applen iPhone-strategia on pysynyt suurin piirtein muuttumattomana alusta alkaen. Cupertino-yritys on ollut erittäin johdonmukainen pitämällä älypuhelimen hintaa lähellä 700 dollaria ja houkuttelemalla enemmän käyttäjiä vuosittaisilla ominaisuuksien lisäyksillä ja parannuksilla. Toisaalta Android-puhelimien hintoja ei ohjaa yhtenäinen elin, joten niillä on kaikki tunnetut brutaalin hintasodan merkit. Laitteiden hinnat ovat laskeneet joka vuosi vuodesta 2011, ja keskimääräinen Android-puhelin maksaa nyt noin kolmanneksen keskimääräisestä iPhonesta. " - Reuna

Joten, mikä kahdesta voitti taistelun?

Ollakseni rehellinen, on erittäin vaikeaa sulkea pois Android, koska sillä on ylivoimainen menestys. Jos edes vihannesten myyjä pystyy omistamaan älypuhelimen tänään, Androidille pitäisi antaa valtava luotto. Sillä on todellakin ollut valtava rooli viedessään älypuhelimen melkein jokaiseen kotiin. Liioittelematta, se on uskomaton saavutus. IPhone on kerännyt rahaa suurelta osin sen ansiosta, mitä se tuo pöydälle - superlatiivisen suorituskyvyn, vertaansa vailla olevan käyttöjärjestelmän ja erinomaisen käyttökokemuksen ansiosta.

Jos tarkastelet menestystä voittojen näkökulmasta, Apple on voittanut taistelun ratkaisevasti. Mutta jos tarkastelet Androidin saavutusta ja kuinka merkittävästi se on hyödyttänyt tavallista ihmistä, sinun on mentävä siihen.

Kaikesta sanotusta ja tehdystä Applelle on annettava voittajan titteli, koska se ansaitsi paljon enemmän kuin kilpailijansa.

Mikä tulee hallitsemaan vuoden 2017 ja tulevan vuosikymmenen?

Jopa vain 13%: n markkinaosuudella, jos voit ansaita noin 90% voittoja älypuhelinten kokonaisliiketoiminnasta, olet kilpailijasi edellä. Sanoisin, että Androidin ja iPhonen välillä ei ole lainkaan kilpailua. Vaikka taajuuksien toisella puolella on liikaa pelaajia, iOS-ekosysteemiä hallitsee kukaan muu kuin iPhone; jonka uskotaan yleisesti olevan ensiluokkainen ja edistyneempi sekä turvallinen kuin kilpailijansa.

Kuten monet ihmiset ennustavat, että mahtavalle iPhoneen ei enää ole olemassa tulevaisuudessa ja Applen ikä on mennyt, sanoisin, että iPhone olisi edelleen kannattavin älypuhelin maailmassa (ellei se ole tuote) ja jatkaisi näin ollen olla rahaa kehräävä tuote Cupertinossa toimivalle yritykselle. Kyllä, sen myyntimäärät saattavat laskea aika ajoin, mutta se on liian massiivinen sonni, jotta se ei pääse kärsimään - ainakin lähitulevaisuudessa. Loppujen lopuksi sillä on vertaansa vailla oleva ohjelmistojen ja laitteistojen yhdistelmäpaketti; mikä ei ehkä viihdytä faneja ja kriitikkoja koko ajan, mutta se on tarpeeksi ollakseen alan paras. Ja se antaa sen sopia kaupasta - lopulta!

Uusimmat viestit