MAC-osoitteen löytäminen ja muuttaminen Mac OS X: ssä

Tietokone tunnistaa yksilöllisestä Media Access Control -osoitteesta (MAC), joka on rakennettu tietokoneen verkkokortille. Voit muuttaa tätä MAC-osoitetta natiivisti OS X: ssä.

MAC-osoitteen vaihtaminen on melko helppoa, jos käytät Windowsia tai Linuxia; tämä on melko asiantuntija-asia muuttaa tällaisia ​​virtuaalisia osoitteita Mac- tai Windows-järjestelmissä.

Ensinnäkin keskustelemme siitä, miten löydät MAC-osoitteesi.

Etsi Mac-tietokoneesi MAC-osoite

Voit nopeasti löytää MAC-osoitteen OS X: stä valikkoriviltä. Pidä vain Optio-näppäintä painettuna ja napsauta valikkorivillä näkyvää Wi-Fi-kuvaketta. Näkyviin tulee avattava valikko, jossa on joitain vaihtoehtoja, joista näet kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa Liitännän nimi ja osoite.

Osoite on eräänlainen aakkosten ja kaksoispisteillä erotettujen numeroiden sekoitus; tämä on tietokoneen fyysinen MAC-osoite. Tätä osoitetta voidaan muuttaa; tällä hetkellä voit kirjoittaa komennon päätelaitteeseen ja tarkistaa osoitteen, jota tietokoneesi käyttää viestintään.

ifconfig en1 | grep eetteri

Tämä antaa laitteesi käyttöliittymän en1 MAC-osoitteen; tätä liitäntää käytetään Wi-Fi-yhteydellä useimmissa Mac-tietokoneissa.

Jos haluat tarkistaa, mitä liitäntää käytetään Wi-Fi-verkkoon, pidä Optio-näppäintä painettuna ja napsauta valikkorivin Wi-Fi-kuvaketta. Tämä toiminto näyttää, mitä laitetta käytät Internetiin.

Vaihda MAC-osoite

Voit muuttaa MAC-osoitettasi asettamalla uuden

sudo ifconfig en1 eetteri aa: bb: cc: dd: ee: ff

Anna järjestelmän salasana pyydettäessä.

Tämä komento asettaa en1: n MAC-osoitteen.

Hanki satunnainen MAC-osoite

Jos yksityisyys on huolenaihe, sinun tulisi satunnaistaa MAC-osoitteesi. Kirjoita komento alla mainitulla tavalla:

openssl rand -hex 6 | sed 's / \ (.. \) / \ 1: / g; s /.$// '| xargs sudo ifconfig en1 eetteri

Anna järjestelmän salasana pyydettäessä.

Saat uuden MAC-osoitteen en1: lle aina, kun suoritat tämän komennon. Huomaa, että tämä ei ole pysyvä asia, koska molempiin komentoihin tehdyt muutokset palautuvat alkuperäiseen tilaansa, kun käynnistät Macin uudelleen. Huomaa, että kun vaihdat MAC-osoitettasi, voi olla joitain verkko-ongelmia. Aina on suositeltavaa käynnistää Wi-Fi uudelleen MAC-osoitteen muokkaamisen jälkeen.

Uusimmat viestit