Miksi Apple ei ole vielä poistanut lovea iPhonesta?

Kun iPhone X julkaistiin vuonna 2017, Apple esitteli surullisen loven. Kolme toistoa myöhemmin lovi on edelleen osa uusimpia iPhone 11-, iPhone 11 Pro- ja iPhone 11 Pro Max -laitteita. Kaikesta toiminnallisesta arvostaan ​​huolimatta lovi haittaa kuluttajan katselukokemusta.

Joten odotettiin, että Apple joko pienentää kokoa tai poistaa loven vuoden 2019 iPhone 11 -sarjassa. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut, ja ihmettelin, miksi Apple ripustaa edelleen loveen? Varsinkin kun Applen kilpailijat ovat taipuvaisia ​​etsimään kannattavan ratkaisun näytön peittävälle näytön lovelle ennen tienraivaajaa.

Vastaavissa yrityksissään Samsung, OnePlus, Huawei ja Oppo kokeilevat rei'itystyyppisiä lovia, ponnahdusikkunoita tai ulosvedettäviä kameroita. Mutta missä tekniikan jättiläinen seisoo tässä kilpailussa, vai onko Apple edes halukas osallistumaan mainittuun kilpailuun? Katsotaanpa ulos.

Miksi Apple ripustetaan edelleen iPhone Notchiin?

Notch-tarina

Apple toteutti Notchin sovittamaan useita sen ominaisuuksia, kuten etukamera, stereokaiutin, mikrofoni, salama ja monet kasvotunnistimet. Nämä ominaisuudet olivat aiemmin osa paksua kehystä, joka peitti tyypillisesti suuren osan näytöstäsi.

Alkuperäisen iPhonen näytön ja rungon suhde oli 52%, ja 6S on 64%. Yksinkertaisesti sanottuna näytön reunat olivat ohuemmat jokaisen iteraation yhteydessä. IPhone X ja uudemmat mallit onnistuivat saavuttamaan 85% näytön ja rungon suhteen. Tämä parannus oli mahdollista kahdesta merkittävästä muutoksesta - kotipainikkeen ja loven poistamisesta.

Notch antaa suunnittelijoille mahdollisuuden tarjota reunasta reunaan -näyttö säilyttäen kaikki ominaisuudet. Kuten melkein kaikkien Applen ominaisuuksien kohdalla, tätä muutosta kritisoitiin terävästi.

Mikä lovi!

Lanseerauksen jälkeen pienen mustan nauhan oli kohdattava paljon pilkkaa ja meemejä. Vaikka kuten aina, kilpailija jatkoi innovaation omaksumista. Vuosien 2017 ja 2018 aikana Apple-kilpailijat toivat markkinoille älypuhelimia, joissa oli versioita versiosta.

Huawei Mate 20 Pro keksi lyhyemmän, pitkänomaisemman loven, johon mahtui laaja valikoima antureita. OnePlus 6T meni pisaranmuotoiseen loveen, ja Google Pixel 3 sisälsi suuren, kaarevan laatikon lovelle.

Samsung vastusti jonkin aikaa, mutta lopulta vähensi kehystä vuonna 2019. lippulaiva, Galaxy S10, Infinity-O-näytön hyväksi. Se sisälsi etukameran aukon, joka sisältää myös kasvojentunnistimet. Stereokaiuttimet sijoitetaan laitteen yläreunaan. Meillä on jopa useita esimerkkejä siitä, että Samsung on lopulta seurannut esimerkkiä Applen keksinnöistä.

Kaikissa älypuhelimissa oli lovi joko muuttamalla sen kokoa, muuttamalla muotoa tai vain nimeämällä se uudelleen.

Leikkaa tuo lovi

Kuten useimpien suunnittelijoiden ja tekniikan harrastajien mukaan, lovi on väliaikainen pysähdys ennen kuin tunkeutumisnäyttöä ei kehitetä. Monet älypuhelinten valmistajat ovat ottaneet käyttöön tekniikoita kiertämisen kiertämiseksi.

Muutama lippulaivakehittäjä on keksinyt innovatiivisia suunnitelmia ponnahdusikkunoista moottorikameroihin. Esimerkiksi OnePlus 7 Pron etupuolella oleva kamera ponnahtaa puhelimen takaosasta. Oppo Find X ja Vivo Nex piilottivat etukameran sähkömekanismin kautta, ja kun aktivoit kameran selfietä varten, se ponnahtaa esiin.

Jopa Asus ZenFone 6 sisälsi kameran, joka kääntyy takaa ylöspäin. Mitä tulee Xiaomi Mi Mix 3: een, siinä käytettiin liukumekanismia. Kiinalainen älypuhelintuottaja Nubia X käyttää uutta hienoa hakkerointia. Puhelimessa on toinen näyttö etukameran ominaisuuksien, kuten itse takakameran selfien, käyttämiseen.

Joten jos jokainen toinen älypuhelin saa lovettoman näytön, niin miksi ei iPhone?

Miksi Apple ei ole poistanut lovea iPhonesta?

Teoriassa nämä ideat näyttävät olevan loistavia, mutta ne eivät ole käytännöllisyydeltään samanlaisia ​​kuin lapsen kouluprojekti. Kehittäjät ovat ryhtyneet äärimmäisiin ponnisteluihin tuhoamaan yksinkertaisen loven, mutta puolestaan ​​kehittäneet mekanismeja, jotka ovat hieman hauraita ja puutteellisia.

Eikö ponnahdusikkuna esimerkiksi aiheuta puhelimen alttiutta pölylle, roskille ja vedelle. Voisitko tehdä selfietä näistä puhelimista veden alla? Tai entä jos puhelin luiskahtaa kädestäsi, kun kamera ponnahtaa? Sitten moottoroidut !! Eikö ole vaaraa hajoamisesta usein käytettynä muutamassa kuukaudessa? Riippumatta siitä, kuinka nopea mekanismi on, se ei voi olla yhtä nopea kuin luotettava etukamera.

Miksi Apple ei ole pienentänyt loven kokoa?

Vaikka ulkoisen mekanismin valitseminen ei ole mahdollista ilmeisen syyn vuoksi; miksi teknologiajätti ei ole yrittänyt pienentää loven kokoa iPhone 11 -sarjassa. Rehellisesti sanottuna kaikki ovat onnistuneet pienentämään kyynelmuotoonsa.

Muut teollisuuden johtajat ovat varanneet mojovan loven muotoilun keski- tai matalan valikoiman puhelimiinsa, esimerkiksi Xiaomi Mi 9 tai Moto G7. Joten miksi Apple? Miksi? Yritin löytää syyn sen takana ja löysin yllättäen muutaman vihjeen mustan nauhan puolesta.

Verraton ominaisuudet

Suurin osa näistä muista älypuhelimista ei sisällä joukko ominaisuuksia, joita iPhone tekee. Otetaan esimerkiksi kasvojentunnistus; Vaikka melkein kaikki ovat liittyneet kilpailuun, monet Android-laitteet eivät onnistuneet pääsemään lähelle Applen tarkkuutta.

iPhonen Face ID -laitteisto koostuu kolmimoduulisesta tunnistimesta - pisteprojektorista, tulva-valaisimesta ja infrapunakamerasta. Näiden antureiden lisäksi lovella on loistava selfie-kamera, kaiutin, mikrofoni ja jotkut muut anturit, jotka ovat vastuussa upeasta käyttökokemuksesta. Joten, kuten minulle, kunnes Apple löytää täydellisen ratkaisun piilottaa ne tinkimättömästi; se tarttuu loveen.

Se on jo täydellinen muotoilu

Katso lähemmäs yllä olevaa kuvaa yhden plus-muotoisen kyyneleen muotoilun ja Samsungin rei'itysnäytön kanssa. Niiden yläreunassa on kaiuttimet. Pohjimmiltaan loven koon pienentämiseksi he ovat erottaneet tietyt ominaisuudet ja integroineet tietyt ominaisuudet yhteen.

Pieni lovi on kuitenkin yhtä häiritsevä kuin iso; niin miksi ei pidä kaikkea yhdessä. Lisäksi meidän tulisi arvostaa Applen näkemystä loven sijoittamisesta suoran näköyhteyden ulkopuolelle. Lanseerauksensa jälkeen monet ihmiset kutsuivat teknologiayritystä näkemyksensä keskeyttämisestä.

Mutta kun he alkoivat käyttää laitetta, useimmat ymmärsivät, että lovi ei häiritse heidän katselukokemustaan. Lisäksi Apple vastaa sekä ohjelmistoistaan ​​että laitteistoistaan; joten muut voivat ketään kenenkään hyväksyä.

Sovellusten osalta kehittäjät kehittävät jo erillisen iOS-sovelluksen, ja heidän täytyi tehdä vain muutama päivitys, jotta lovi mahtuu saumattomasti. Päinvastoin, Android-älypuhelinten valmistajilla ei ole tällaista vapautta. Riippumatta siitä, pitävätkö ne loven ison, pienen, keskitetyn tai sivusuunnassa, käyttöjärjestelmä ja sitä seuraavat sovellukset noudattavat yleiskoodia. Mikä saattaa tai ei välttämättä sovi heidän ”lovityyliinsä”.

Patentoitu tekniikka

Älypuhelinten valmistajat löytävät ihanteellisen ratkaisun useilla patentoiduilla tekniikoilla. Applella on kentällä useita patentteja, kameran piilottamisesta näytön taakse näyttöpohjaisiin kaiuttimiin. Itse asiassa tekninen jättiläinen on myös patentoinut näytön, jossa on paljaille silmille näkymättömiä reikiä, jotka piilottavat anturit, kaiuttimet ja kamerat.

Näiden tekniikoiden parantaminen vie kuitenkin jonkin aikaa, ja toisin kuin kilpailijat, Apple ei tuo ominaisuuksia käyttöön vasta syntyvässä vaiheessa. Tämä on tärkeää, koska jokaisen laitteen on oltava lähes täydellinen. Esimerkiksi korvakaiuttimien reikien säästämiseksi Xiaomin vuoden 2016 Mi Mix sijoitti kaiuttimet puhelimeen.

Hieno idea, mutta tämä sai puhelimen värisemään kadonneen ja herättäneen yksityisyyden huolta. Luuletko Apple julkaisevan mallin, jolla on niin suuri virhe?

Rajoitetut malli-iteraatiot

On myös huomattava, että Apple ei julkaise enempää kuin 3 laitetta vuodessa. Kilpailijat, kuten Samsung, Oppo, Xiaomi julkaisevat useita laitteita vuoden aikana. Tämä antaa heille vapauden kokeilla (kuten yllä) ja kehittää laite, josta käyttäjät eivät ehkä pidä.

Tällaisilla kokeellisilla puhelimilla on pieni säilyvyysaika, eikä Apple tue tätä ideologiaa.

Se on ikoninen

Brändinä Apple on aina ottanut käyttöön ikonisen muotoilun, joka on heti tunnistettavissa iän jälkeenkin; muista ikoninen ensimmäinen iMac-suunnittelu. Aikaisemmissa malleissa Koti-painike teki mainitun vaikutuksen.

Ja iPhone X: stä eteenpäin, vastuu on loven harteilla. Ajatuksena on, että kuluttajat voivat heti tunnistaa Applen tuotteet riippumatta siitä, käyttävätkö he niitä vai eivät. Kun Apple siirtyy poispäin lovesta, se olisi toinen ikoninen muotoilu; sen tekeminen pieneksi tai muussa muodossa ei leikkaa sitä.

Lovea tai ei lovea !!

Rehellisesti sanottuna lovi ei häiritse minua ollenkaan. Ei siksi, että rakastan kaikkia Applen asioita, vaan yksinkertaisesti siksi, että se ei oikeastaan ​​vaikuttanut millään tavalla käyttööni. Päinvastoin, minulla on isompi, parempi näyttö, jonka kanssa voi pelata.

Tarkastellessani yrityksen kokemusta uskon, että kun Apple löytää käyttökelpoisen ratkaisun, se tappaa loven. Mutta vain ja vain, kun löydetään parempi, älykkäämpi ja innovatiivisempi ratkaisu.

Pidän hahmoni ristissä, oletko sinä?

Mitä mieltä olet lovesta?

Luuletko, että se häiritsee käyttöä tai katselukokemusta?

Jaa näkemyksesi kanssamme alla olevassa kommenttiosassa.

Uusimmat viestit