Applen hinnoittelustrategia: parhaat asiat ovat aina halvimpia

Joka vuosi Apple julkaisee iPhonensa ja muut laitteet, ja käyttäjät ja asiantuntijat alkavat joka vuosi puhua Apple-tuotteiden hinnoista. Tämä toimituksellinen julkaisu ei kuitenkaan ole niiden kulmien kommenttien, äänimerkkien ja arvostusten mukainen. Ensisijaisena tavoitteenani on keskustella Applen hinnoittelustrategiasta, josta tulee aina puhekohta tuotejulkaisujen jälkeen.

Monilla käyttäjillä on yhteinen pahoittelun ääni, joka löytää Apple-laitteet budjetinsa ulkopuolella. Heille joskus Apple-laitteet ovat hapan viinirypäleitä. Ja juuri tästä syystä he käyttävät väärin ja peukaloivat Applea kiinnittäen vain vähän huomiota siihen, että he markkinoivat Apple-tuotemerkkiä.

Huolimatta siitä, että Applelle on annettu korkean hintalappujen säilyttämisen kritiikkiä, brändi on edelleen epäluuloinen tästä halveksinnasta ja yllättää käyttäjiään edelleen poikkeuksellisilla laitteilla.

Applen hinnoittelustrategia

Tarkoitukseni on analysoida Applen hinnoittelustrategiaa viitaten erityisesti iPhoneen. En kuitenkaan ole lainkaan halukas syrjimään muita Apple-tuotteita iPhonen hyväksi. Vaikka iPhonet kuluttavat tämän artikkelin kohtuullisen osan, varmistan, että muita tuotteita ei laiteta takapolttimeen.

# 1. Apple valmistaa vahvaa laitteistoa

Ensimmäisestä vuonna 2007 julkaistusta iPhonesta uusimpaan iPhone Xs Maxiin Apple on tuonut monia laitteistokehityksiä. Jotkut Applen saavuttamista virstanpylväistä ovat iPhone 6 Plus (ensimmäinen suuri näyttö, 5,5 tuuman lävistäjä), iPhone 6s (3D Touch), iPhone 7 Plus (kaksoiskamera), iPhone X (OLED-näyttö, langaton lataus) ja iPhone Xs Max ( 6,5 tuuman OLED-näyttö).

Edellä mainittujen parannusten lisäksi Apple on tehnyt muita parannuksia kameraan, näyttöön, ääniin, tallennustilaan ja muihin.

Voit tarkistaa alla olevan dian, joka näyttää kuinka Applen iPhonet ovat kehittyneet laitteistoparannusten suhteen.

# 2. Tehokas prosessori joka vuosi

Jokaisen älypuhelimen kapasiteetti mitataan prosessorilla. Kuinka vankka iPhone on? Jos kysyt tämän kysymyksen itsellesi, etsi vastaus iPhonen prosessorista. Apple viettää paljon aikaa, energiaa ja rahaa iPhonen prosessorinsa parantamiseen vuosittain. Niin paljon, että kaikki tähän päivään asti suunnitellut prosessorit ovat olleet yksi tai kaksi vuotta edellä Applen kilpailijoiden tekemiä prosessoreita.

Piirisarjan asteittainen edistyminen iPhonessa (APL0098: sta (412 MHz) A12 Bioniciin) on luonnollinen kasvu, koska myös muut puhelinvalmistajat ovat edistyneet tällä alalla. Apple on kuitenkin aina jättänyt kilpailijansa voimakkaiden prosessorien ja piirisarjojen avulla.

# 3. Turvallisuus - se olet ensin sinä

Apple haluaa suojata käyttäjän yksityisyyttä ja tietoturvaa. Yhtiö noudattaa tiukasti politiikkaansa, eivätkä ne koskaan riko asiakkaille annettua lupausta. Tämän politiikan vahvan noudattamisen vuoksi Apple joutui lukitsemaan sarvet Yhdysvaltojen ja Intian viranomaisten kanssa.

Kahdessa kuuluisassa oikeudellisessa sekoituksessa Apple pysyi vakuuttumattomana siitä, että yritys ei tee kompromisseja käyttäjätietojen ja tietoturvan suhteen. Yhdysvalloissa Applella oli salauskiista FBI: n kanssa, ja Intiassa Apple haastoi TRAI: n säännön DND-sovelluksesta tuomioistuimessa.

iPhone-käyttäjät tietävät, että Applen vahva turvajärjestelmä suojaa heidän puhelintietojaan. Riippumatta siitä, käyttävätkö he luottamuksellisia tietojaan iPhonessa tai Macissa, Apple lupaa tietoturvan kaikilla tasoilla tarjoamalla pääsykoodeja, Touch ID: n, kasvotunnuksen, kaksivaiheisen vahvistuksen jne. Huomaa, että näitä suojaseiniä ei voida rikkoa tai ohittaa.

Vaikka laite varastettaisiin tai kadotettaisiin, Apple varmistaa, että tietosi joko lukitaan tai poistetaan, ennen kuin ne joutuvat syyllisten käsiin.

# 4. Vertikaalinen integraatio: Ohjelmistot, laitteistot ja palvelut yhdistettynä

Applen yksinoikeus ohjelmistoihin ja täydellinen hallinta laitteiden valmistuksessa on luonut lähes täydellisen teoksen. Tämä vertikaalinen integraatio sisältää myös Applen palvelut, kuten iCloud ja iTunes.

Jos kysyt joku kauppa-analyytikko, hän näkee Applen neljänä erilaisena ja menestyvänä yrityksenä, jotka kaikki on kääritty yhteen. Apple valmistaa laitteistoja, suunnittelee ohjelmistoja ja optimoi ne laitteilleen, ylläpitää verkkopalveluja (iTunes ja iCloud) ja valvoo myyntiä omissa vähittäiskaupoissa.

Siten Applella on kaikki neljä yksikköä, jotka työskentelevät harmoniassa. Toisaalta useimmat teknologiayritykset valmistavat laitteistoja (Dell, Toshiba, Samsung jne.), Asentavat jonkun toisen ohjelmiston (Windows ja Android) ja kolmannen osapuolen palvelut (Google) ja myyvät tuotteita jonkun muun myymälän kautta.

Vertikaalinen integraatio luo ainutlaatuisen käyttökokemuksen omistajille, jotka käyttävät Applen tuotteita. Tämän ekosysteemin ylläpito vaatii paljon työvoimaa ja huipputeknologian ylläpitoa, jonka on jälleen oltava yhtä turvallista kuin Fort Knox.

# 5. Eriyttäminen: asiakkaiden käsitys iPhone-hinnoista

Kaikki edellä mainitut neljä pistettä auttavat Appleä erottamaan itsensä muista eli kilpailijoista. Kuluttajat voivat havaita tämän Applen luoman erilaistumisen.

David Buin toimitusjohtaja ja Saleschase.com -yhtiön perustaja totesivat tässä pätevän huomautuksen, "Tehokkain ase Applen hinnoittelustrategiassa on erottelu. Eriyttäminen antaa Applelle mahdollisuuden hinnoittaa tuotteitaan korkealla hinnalla ja pakottaa asiakkaita vertaamaan Applen tuotteita muihin Apple-tuotteisiin eikä muiden tunnettujen markkinoijien halvempiin tuotteisiin. Applen tuotteet näyttävät, tuntuvat ja näyttävät olevan hyvin erilaisia ​​kuin kilpailijoiden tuotteet. "

Apple on ennustanut olevansa vahvempi kilpailija muihin teknologiayrityksiin verrattuna. Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi, Applen mainoskampanjat ("Ajattele eri tavalla", "Tässä hulluille" ja "Jos sinulla ei ole iPhonea, sinulla ei ole iPhonea") saivat kuluttajat uskomaan, että heidän iPhone- ja muiden Apple-tuotteiden maksaminen on perusteltua.

Apple korostaa aina eriyttämistä - tuotteen kehittämisestä ohjelmistopäivitykseen kaiken markkinointiin. Kuluttajat, jotka omistavat ylpeänä Applen tuotteita, ovat vakuuttuneita käyttävänsä ensiluokkaisia ​​tuotteita, ja siksi he ovat valmiita maksamaan korkean hinnan. Loppujen lopuksi he kokevat ostaneensa jotain parasta ja uskovat, että parhaat asiat ovat aina halvimpia.

# 6. Muiden Apple-tuotteiden korkea hinta

Apple tarjoaa laajan tuotevalikoiman kuluttajille, jotka ovat uskollisia Apple-tuotemerkille. Yritys tietää, että uskolliset kuluttajat eivät koskaan poistu ekosysteemistään, mikä syntyy ajatuksesta antaa täydentäviä tuotteita ja palveluita.

Kun kuluttajat ostavat Applen tuotteita, he tietävät siirtyvänsä Applen ekosysteemiin. Seuraavaksi he päättävät pitää kiinni tästä vertikaalisesta integraatiosta ja ostaa muita täydentäviä Applen palveluita ja tuotteita, jotka pitävät kuluttajat yhteydessä koko Applen homogeeniseen siirtokuntaan.

iPhone on markkinajohtaja Yhdysvalloissa ja joissakin ensimmäisen maailman maissa, ja kun kuluttajat ostavat iPhonea, Apple tietää haluavansa ostaa muita täydentäviä tuotteita / palveluita.

Vastatakseen iPhonen huippuosaamiseen Applen on pidettävä tuotevalikoimansa ajan tasalla. Tämä tiukka harjoitus vaatii investointeja, jotka Apple tekee ja hyötyy sitten.

Siinä kaikki!

Ota…

Voidaan väittää, että Apple on tiukka, kun on kyse budjetin käytöstä tuotteidensa mainostamiseen. Koska suurinta osaa sen tuotteista mainostetaan messujen ja mediasuhteiden kautta, kuluttajat voivat odottaa Applen laskevan tuotteiden hintoja.

Mutta kuten mainittiin, Apple käyttää paljon varojaan tuotekehitykseen. Toisin kuin muut muoviosista valmistetut Android-älypuhelimet, Apple käyttää korkealaatuisia materiaaleja, kuten lasia ja alumiinia.

Vahvan laitteiston ja ohjelmiston yhdistäminen yhdessä muiden täydentävien palveluiden kanssa tekee iPhoneista kalliita. Applen käyttäjät ovat kuitenkin halukkaita maksamaan premium-hinnan, koska he tietävät, että heitä kohdellaan kadehdittavalla ylellisyydellä.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

  • Miksi en koskaan vaihda Windowsiin uudelleen? Joidenkin Mac-käyttäjien tunnustukset
  • Applen tuotesijoittelu: elokuvista televisio-ohjelmiin ja verkkosarjoihin
  • Miksi Applen App Store perii 30% maksuja ja miten se on perusteltu?
  • 4 syytä miksi Safari on parempi kuin mikään muu selain

Mikä on mielipiteesi Applen hinnoittelustrategiasta? Pitäisikö Applen alentaa iPhonen ja muiden tuotteiden hintoja? Jaa palautteesi meille alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit