Kuinka palauttaa PRAM ja SMC Mac-tietokoneellesi

Tietyn ajan kuluessa huomaat yleensä, että Mac alkaa käyttäytyä oudosti. Tätä oudosta ei ehkä voida ratkaista seuraamalla perusvianmääritystä, kuten käynnistämällä Mac uudelleen. Tätä varten sinun on ehkä mentävä syvemmälle tasolle sen ratkaisemiseksi.

PRAM tai Parameter RAM (Random Access Memory) tallentaa joitain Mac-laitteistosi perusarvoja. Näitä arvoja päivitetään säännöllisesti, kun teet muutoksia asetuksiin. Toisinaan nämä arvot voivat vioittua tai kirjoittaa huonosti, mikä aiheuttaa Macin outoa käyttäytymistä.

Toisaalta SMC (System Management Controller) on tarkoitettu erityisesti Intel-pohjaisiin Mac-tietokoneisiin. SMC hallitsee eri asioita kuin PRAM. Se huolehtii esimerkiksi suorittimen tuulettimesta, Macin ja näppäimistön valoista, virrasta ja järjestelmän suorituskyvystä. PRAM: n ja SMC: n nollaaminen ovat vianmäärityksen viimeisiä vaiheita. Joten älä tee tätä säännöllisesti vianmäärityksenä.

Vaikka näiden kahden nollaamiseen ei liity riskiä, ​​sinulla on myös varmuuskopio tärkeistä asioista ulkoisella asemalla. Poista kaiuttimet ja muut hienot laitteet Macista ennen kuin jatkat oppaan kanssa. Noudata ohjeita järjestyksessä äläkä hyppää suoraan nollaamaan SMC.

Kuinka palauttaa PRAM (Parametri Random Access Memory) Maciin

Vaihe 1. Sammuta Mac kokonaan. Tämä tarkoittaa koko matkaa, eikä vain nukkumista tai kirjautumista ulos. Jos mahdollista, kytke virta pois päältä ja kytke se sitten uudelleen.

Vaihe # 2. Lehdistö Teho -painiketta Mac-tietokoneellasi Komento + Optio + P + R. Varmista, että painat kaikkia näppäimistön painikkeita, ennen kuin harmaa näyttö tulee näkyviin, muuten se ei toimi.

Vaihe # 3. Pidä sitä painettuna, kunnes Mac käynnistyy kokonaan.

Vaihe # 4. Kun olet vapauttanut näppäimet, käynnistä Mac uudelleen uudestaan ​​normaalisti.

Se siitä; Mac on nollannut PRAM-muistin. Kun kirjaudut sisään uudelleen, sinun on tehtävä muutama asetus, kuten hiiren nopeuden, ajan, äänenvoimakkuuden ja muutamien muiden asioiden säätäminen. Kaikki tietosi ovat turvallisia ja luotettavia.

Kuinka nollata SMC (System Management Controller) Macissa

SMC: n nollausprosessi on lisäksi jaettu kolmeen osaan: Macit, joissa on irrotettava akku, Macit, joissa ei ole irrotettavaa akkua, ja Mac PC tai palvelimet.

SMC: n palauttaminen Macille, jossa on irrotettava akku

Vaihe 1. Kuten tavallista, sammuttaa Mac-tietokoneesi kokonaan.

Vaihe # 2. Poista tehojohto ja myös akku

Vaihe # 3. Paina nyt teho-painiketta 5 sekunnin ajan.

Vaihe # 4. Aseta akku ja virtajohto päälle.

Vaihe # 5. Vuoro PÄÄLLÄ Mac-tietokoneellesi.

Kuinka nollata SMC Macissa, jossa ei ole irrotettavaa akkua

Vaihe 1. Sammuta Mac kokonaan.

Vaihe # 2. Älä irrota virtajohtoa tällä kertaa.

Vaihe # 3. Paina nyt Mac-näppäimistöllä Vaihto + Optio + Ohjaus + Virta samaan aikaan.

Vaihe # 4. Päästä kaikki avaimet irti.

Vaihe # 5. Kytke Mac nyt päälle painamalla Teho -painiketta. SMC on nollattu onnistuneesti.

Kuinka nollata SMC Mac PC: ssä tai palvelimissa

Vaihe 1. Sulkeaalas Mac-tietokoneesi kokonaan.

Vaihe # 2. Irrota pistoke tehojohto koneesta.

Vaihe # 3. Pidä painettuna Teho -painiketta 5 sekunnin ajan.

Vaihe # 4. Päästä irti virtapainikkeesta ja kytke virtajohto takaisin Maciin.

Vaihe # 5. Vuoro PÄÄLLÄ Macissa normaalisti.

Siinä kaikki. Mac on palauttanut PRAM: n ja SMC: n onnistuneesti. Näitä kahta prosessia ei ole tehty säännölliseen huoltoon. Opasta tulisi noudattaa lopullisena aseena perusvianmäärityksen jälkeen.

Onko Macisi koskaan käyttäytynyt oudosti? Mitä teit palauttaaksesi sen normaaliksi? Jaa se kanssamme alla olevalla kommentilla.

Uusimmat viestit