10 parasta helppokäyttöisyysvinkkiä iPhonelle ja iPadille

Jos sitä käytetään täydellisesti, saavutettavuus voi todella parantaa iOS-laitteesi käyttökokemusta. Ei ihme, että sitä pidetään laajalti yhtenä arvostetuimmista ominaisuuksista, jotka ovat koskaan olleet iOS-järjestelmissä.

Olen aina ollut tämän ominaisuuden fani, joka on suunniteltu ensisijaisesti erilaisille ihmisille auttamaan heitä käyttämään iPhonea ja iPadia mukavammin. Katselukokemuksen parantamisesta siihen, että he voivat hallita laitetta kätevästi, sillä on monia temppuja kääreen alla.

Tässä on 10 parasta iOS-esteettömyysvinkkiä ja temppua, joiden avulla saat kaiken irti iPhonesta tai iPadista. Suorita kokoonpano läpi kanssani ja aloita sellaisten käyttäminen, jotka näyttävät sopivan tarpeisiisi heti!

10 erittäin kätevää iOS-esteettömyysvinkkiä

# 1: Hyödynnä AssistiveTouchia

“AssistiveTouch” on pitkään ollut yksi arvostetuimmista esteettömyysominaisuuksista iOS: ssä. Se voi olla erittäin käyttäjäystävällinen ihmisille, joilla on vaikeuksia painaa iOS-laitteen fyysisiä painikkeita.

Voit käyttää monia asioita helpommin AssistiveTouchin avulla. Voit esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta, lukita näytön, siirtyä aloitusnäyttöön, kaapata kuvakaappausta, kiertää näyttöä ja jopa käynnistää laitteen uudelleen ilman, että tarvitset mitään fyysisiä painikkeita.

Aloita avaamalla Asetukset → Yleiset → Esteettömyys → AssistiveTouch. Kytke sitten kytkin päälle. Nyt AssistiveTouch-valikko ilmestyy näytölle.

Tarpeesi perusteella voit hienosäätää ylätason valikkoa, mukautettuja toimintoja yhdelle napautukselle, kaksoisnapautukselle ja jopa pitkälle painallukselle. Voit myös säätää joutokäynnin opasiteettia. Joten räätälöi kaikki tarpeidesi mukaan.

# 2. Suurenna kaikki nopeasti

Suurennuslasi voi olla erittäin kätevä monin tavoin. Säästä se hetkiä varten, jolloin silmäsi eivät pysty havaitsemaan pientä tekstiä tai pieniä asioita, ja tarvitset työkalun apua, jotta voit helposti tarkastella sitä.

Ota tämä ominaisuus käyttöön siirtymällä kohtaan iOS-laitteen Asetukset → Yleiset → Esteettömyys → Suurennuslasi → Kytke nyt kytkin päälle. Tästä lähtien voit aktivoida sen kolmesti napsauttamalla Koti / Sivupainiketta ja suurentaa sitten ympäristöäsi iPhonen kameralla.

# 3. Ota kaikki irti saavutettavuudesta

Ison näytön iPhonea ei ole koskaan helppo käsitellä yhdellä kädellä, ellei sinua tietysti siunata uskomattoman suurilla käsillä. No, jos huomaat usein, että peukalosi ei saavuta ruudun yläosaa tai haluat käyttää phabletiasi hieman kätevästi yhdellä kädellä, tuo Reachability tuoda ruudun yläreuna ulottuvillesi.

Käynnistä Asetukset-sovellus laitteellasi → Yleiset → Esteettömyys → Varmista, että saavutettavuuden kytkin on PÄÄLLÄ. Sen jälkeen voit yksinkertaisesti kaksoisnapauttaa Koti-painiketta tai pyyhkäistä alaspäin alareunan Koti-palkkia kohti päästäksesi nopeasti näytön yläosassa oleviin kohteisiin.

# 4. Pidä iPhone lukittuna yhteen sovellukseen

Varsinkin kun piirrän mukavaa kuvaa tai muokkaan kuvia, en halua kenenkään ryöpyttävän laitettani. Ja juuri silloin käytän enimmäkseen tätä vähän tunnettua ominaisuutta - Opastettu käyttö.

Lisäksi siitä tulee myös pelastajani, kun pieni lapseni haluaa käyttää iPhoneani pelaamaan peliä. Varmistaakseni, että hän pysyy vain suosikkisovelluksensa sisällä, käytän tätä ominaisuutta hyödyntämällä pitämään iPhonen älykkäästi vain kyseisessä sovelluksessa. Avaa Asetukset-sovellus → Esteettömyys → Ohjattu käyttö → Kytke kytkin päälle.

Jatkossa voit aktivoida tämän ominaisuuden ja pitää laitteen lukittuna sovelluksen sisällä kolmesti napsauttamalla Koti / Sivupainiketta. Saat lisätietoja siitä tutustumalla tähän täydelliseen oppaaseen.

# 5: Kirjoita Siriin

Aina kun haluat käyttää Siriä työn tekemiseen, puhu vain suosittu lause "Hei Siri" ja pyydä sitä tekemään suosiota. Melko yksinkertainen.

Mutta entä jos et tunne olosi mukavaksi puhua komentoa; onko virtuaaliassistenttia mahdollista käyttää ilman äänikomentoja?

Joo! Voit ottaa “Kirjoita Siriin” -ominaisuuden (saatavana myös Macissa) kirjoittamaan komennon sen sijaan, että puhuisit sen. Aina kun haluat, että vuorovaikutuksesi henkilökohtaisen avustajan kanssa on vähemmän häiritsevää, sinun tulee käyttää sitä. Ota se käyttöön siirtymällä Asetukset-sovellukseen → Yleiset → Esteettömyys → napauta Siriä → kytke TYYPPI-Siriin päälle.

Tästä lähtien voit aktivoida Sirin ja kirjoittaa sitten komennon, jolla virtuaaliassistenttia pyydetään tekemään työsi.

# 6. Muokkaa koti- / sivupainikkeen napsautuksen nopeutta

En usko, että monet teistä tietäisivät, että iOS tarjoaa tavan hienosäätää Koti- ja sivupainikkeen napsautusnopeutta. Jos löydät fyysisen painikkeen joskus vähän tai liian hitaasti, säädä napsautuksen nopeutta tällä piilotetulla ominaisuudella.

Voit mukauttaa fyysisen painikkeen napsautusnopeuden voimakkuutta käynnistämällä laitteesi Asetukset-sovelluksen → Yleiset → Esteettömyys → Koti / Sivupainike → Valitse nyt kolmesta vaihtoehdosta: Oletus, Hidas, Hitain.

# 7. Paranna katselukokemustasi

“Dark Mode” on yksi odotetuimmista ominaisuuksista iOS: ssä. Vaikka ei ole täysimittaista pimeää tilaa, iOS: lla on kunnollinen vaihtoehto nimeltä Smart Invert.

Jos käytät laitettasi yöllä tallennettujen artikkeleiden lukemiseen tai keskusteluun ystävien kanssa, ota tämä ominaisuus käyttöön. Se suojaa silmiäsi rasitukselta ja pidentää myös iPhonen akun käyttöikää.

Ota se käyttöön avaamalla Asetukset-sovellus → Yleiset → Esteettömyys → Näytä majoitukset → Käänteiset värit → nyt, vaihda Smart Colors -kytkimestä. Se kääntää laitteen koko käyttöliittymän välittömästi mustaksi, mikä tekee silmistä paljon rauhoittavamman tarkastella sisältöä ruudulla.

# 8. Ota tekstitys käyttöön medialle

Katsellessani videoita otan mieluummin tekstityksen ja ymmärrän vaikeita sanoja ja lauseita. Aina kun korvat eivät ymmärrä puhuttuja sanoja, kirjoitettu teksti varmistaa, ettei sekaannusta ole.

Jos haluat katsella videoita myös iOS-laitteellasi, suosittelen, että otat tämän erittäin käyttäjäystävällisen esteettömyysominaisuuden käyttöön. Saadaksesi sen valmiiksi, avaa Asetukset-sovellus → Yleinen → Esteettömyys → Napauta mediaosiossa Tekstitys ja tekstitys → Kytke nyt päälle Suljetut kuvat + SDH.

Saat hieman henkilökohtaisemman kokemuksen napauttamalla Tyyli → sitten, sinulla on useita vaihtoehtoja, joista valita: Läpinäkyvä tausta, iso teksti, klassinen, ääriviivateksti tai edes mukautettu tyyli. Saat lisätietoja tästä ominaisuudesta seuraamalla tätä ennakko-opasta.

# 9. Lue sähköpostit, artikkelit ja verkkosivut Sirin avulla

Toisinaan haluan lukea kaikki suosikkitarinat, mutta silmät eivät tunnu mukavalta mennä läpi jauheen. Ja silloin en unohda käyttää tätä helmiä nimeltä "Puhu näyttö" saadaksesi Sirin lukemaan artikkeleita minulle.

Parasta on mahdollisuus säätää lukunopeutta ja myös mukauttaa korostettua sisältöä sekä kirjoittamalla palautetta.

Jos haluat, että sinulla on aina valmis avustaja lukemaan myös tarinoita puolestasi, kokeile tätä ominaisuutta. Asetukset-sovellus → Yleiset → Esteettömyys → Puhe → kytke sitten puhujan valintakytkin päälle, jotta puhepainike näkyy näytössä, kun valitset tekstiä.

Kytke lisäksi päälle Speak Screen -kytkin. Kun pyyhkäiset kahdella sormella alas iPhonen näytön yläosasta, Siri alkaa lukea ruudun sisältöä. Hienosäädä mieltymystesi mukaan muita asetuksia ja säädä myös puhenopeutta.

Jos haluat tietää enemmän Speak-näytöstä, siirry tähän täydelliseen oppaaseen.

# 10: Esteettömyyden pikakuvake

Aina kun haluat käyttää suosikkisi esteettömyysominaisuutta; sinun ei tarvitse käydä läpi pitkiä vaiheita. Esteettömyyspikakuvakkeen avulla voit yksinkertaisesti napsauttaa koti- tai sivupainiketta kolmesti aktivoidaksesi useita ominaisuuksia, kuten AssistiveTouch, Classic Invert Colors, Color Filters, VoiceOver, Zoom ja paljon muuta.

Jos olet omistautunut esteettömyyden käyttäjä, muista käyttää pikakuvaketta täysimääräisesti, koska se tekee ominaisuuksien aktivoimisesta tai deaktivoinnista melko nopean ja suoraviivaisen.

Voit tehdä sen valitsemalla Asetukset → Yleiset → Esteettömyys → Esteettömyyden pikakuvake → Seuraavassa näytössä on useita vaihtoehtoja, valitse haluamasi vaihtoehto.

Ole hyvä!

Ota kantaa…

Nämä ovat vain jäävuoren huippu, koska esteettömyydellä on paljon tarjottavaa. Joten tutustu tähän mukavaan ominaisuuteen parantaaksesi yleistä iOS-kokemustasi. Ja tietysti, jos kohtaat jotain tavallisesta poikkeavaa, älä unohda kertoa siitä meille myös.

Anna myös seuraaville tarinoille vilkaisu:

  • 20 vinkkiä Notes-sovelluksen käyttämiseen iPhonessa ja iPadissa, kuten Pro
  • Erittäin käteviä näppäimistövinkkejä iPhonelle ja iPadille: Aika nopeuttaa kirjoittamista
  • Parhaat iOS Safari -vinkit

Muuten, mikä on suosikkisi esteettömyysominaisuus, ja miksi? Jaa palautteesi kanssamme alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit