Tiedostojen aiempien versioiden palauttaminen Macissa

Oletko koskaan kohdannut tilannetta, kun käsittelet pitkää asiakirjaa ja huomaat, että olet muuttanut niin monia asioita? Ja nyt tarvitset tietyn asian takaisin siihen, mikä se oli. Kumoa on ehdottomasti vaihtoehto, mutta et halua kumota koko asiakirjaa vain saadaksesi takaisin pienen tekemäsi muutoksen. Mac-tiedostojärjestelmän ansiosta voit palata edelliseen versioon ja palauttaa sen. voit myös kopioida tietyt tiedot tiedoston aiemmista versioista.

Ominaisuus on rajoitettu Applen natiivisovelluksiin, mutta useimmilla kolmannen osapuolen sovelluksilla on myös tämä ominaisuus. Tällä hetkellä keskitymme macOS-sovelluksiin ja etenemme vaiheittain sen käyttöön.

Kuinka palauttaa tiedostojen edellinen versio Maciin

merkintä: Huolimatta MacOS-sovelluksesta, jota käytät asiakirjojen muokkaamiseen, alla olevat vaiheet pysyvät lähes identtisinä. Helpon ymmärtämisen vuoksi olemme käyttäneet Numbers-sovellusta.

Vaihe 1. Avata Numerot-sovellus Macissa ja sitten avaa asiakirja jonka haluat edellisen version.

Vaihe # 2. Kun tiedosto on auki, napsauta Tiedosto ja vie kohdistin päälle Palaa kohtaan ja napsauta sitten Selaa kaikkia versioita…

Vaihe # 3. Huomaat, että näkymä on muuttunut ja sinulla on kaksi ikkunaa rinnakkain. Vasemmalla on nykyinen versio tiedoston oikealla puolella on aiemmat versiot samasta tiedostosta.

Vaihe # 4. Samoin kuin iPhonen sovelluskortit, voit vierittää oikealla olevia ikkunoita löytää eri versiot tiedostosta.

Vaihe # 5. Kun olet saanut etsimäsi version, voit käyttää sitä kokonaan napsauttamalla Palauta-vaihtoehtotai kopioi kaikki tietyt tiedot sieltä tiedostosi nykyiseen versioon.

Kuten aiemmin mainittiin, voit käyttää näitä vaiheita melkein kaikissa MacOS-natiivisovelluksissa, jotka tukevat asiakirjojen luomista tai muokkaamista (ei Notes-sovelluksessa). Joillakin kolmannen osapuolen sovelluksilla, kuten MS-Word, on myös tämä ominaisuus.

Tässä kaikki tältä erää!

Kirjautua ulos…

Command + S: n lyöminen on melkein menneisyyttä, kun ohjelmistosuunnittelijat ymmärtävät asiakirjan tallentamisen tarpeen, jos unohdetaan. Versioita käytettäessä sinun tarvitsee vain tallentaa asiakirja ensimmäistä kertaa, ja loput hoidetaan sovelluksessa.

Jopa silloin on suositeltavaa painaa Komento + S-näppäintä ennen merkittävien muutosten tekemistä. Se luo uuden version tiedostostasi, joten voit olla varma, että saat vanhat asiat takaisin sen sijaan, että painaisit kumoamisvaihtoehtoa useita kertoja.

Voit myös tutkia: Kaksipuolisten asiakirjojen tulostaminen Macissa

Onko sinulla muita hyödyllisiä ominaisuuksia Numbers-sovellukselle? Jaa se meille kommenttikentässä.

Uusimmat viestit