Harmaat kappaleet iPhonessa tai iPodissa? Näin voit korjata ne

Joskus Musiikki-sovelluksen kappaleet vain harmaantuvat etkä voi toistaa niitä. Oletko koskaan kohdannut sitä? Se on yleensä synkronointiongelma, eikä ole mitään syytä huoleen, kun kappaleet harmaantuvat iPhonellasi.

Ennen kuin yritämme korjata sen, on parempi, että ymmärrät miksi näin tapahtuu. Useimmissa tapauksissa se on synkronointiongelma. Mutta voi olla muita syitä. Ehkä tiedosto puuttuu tietokoneeltasi (mutta se on silti lueteltu iTunesissa ja synkronoit sen) tai ehkä tiedosto on vioittunut tai muunnettu jollakin tavalla, mikä tekee siitä lukukelvoton iTunesissa / iPhonessa. Kappaleet voivat olla myös DRM-suojattuja tai tuetussa muodossa. Mikä voi olla ongelman syy, kokeile näitä kokeiltuja ratkaisuja päästäksesi eroon!

Harmaiden kappaleiden korjaaminen iPhonessa / iPodissa

Onneksi ongelman korjaaminen on yksinkertaista (paljon yksinkertaisempaa kuin iMessages- tai Wifi-ongelmien korjaaminen). Mutta ainoa asia on, että joudut ehkä kokeilemaan erilaisia ​​asioita ennen kuin korjaat harmaantumisen.

Ratkaisu # 1. Synkronoi uudelleen

Yksi ensimmäisistä asioista, joita kannattaa kokeilla, on synkronoida iPhone uudelleen iTunes-kopion kanssa huolellisesti. Jos yrität Wi-Fi-synkronointia, kenties verkossa oli virhe, kun kappaleita synkronoitiin - ja tämä johti ongelman harmaantumiseen.

Kun synkronoit uudelleen, varmista, että käytät USB-kaapelia WiFi: n sijaan.

(Saatat joutua tarkistamaan iPhonen synkronoinnin tietokoneeseen)

Ratkaisu # 2. Lisää iTunes-kirjasto uudelleen

Tietokoneesi kappaletiedostoihin liittyvät ongelmat tai ongelmat ovat usein tärkein syy kappaleiden harmaantumiseen. Jos olet siirtänyt kappaletiedoston / kansion tai poistanut sen juuri ennen synkronointia ja sitä ei puolestaan ​​ole suoritettu iTunesissa (synkronointi jatkuu edelleen), se aiheuttaa harmaita kappaleita.

Tämän korjaamiseksi sinun tarvitsee vain tarkistaa iTunes-kirjastosi uudelleen ja korjata siellä olevat asiat. Päivitä iTunes-kirjastosi ja soittolistasi ja varmista, että kaikki kappaleet ovat käytettävissä. Erityisesti kappaleet, jotka ovat harmaita iPhonessa.

Kun olet tarkistanut kaikki iTunes-kirjastosi asiat, synkronoi uudelleen. Tämän pitäisi korjata virheet.

Ratkaisu # 3. Varmista, että tarkistat iTunes-asetukset

Tarkista iTunesin asetus, joka on saattanut olla päällä eikä sallinut joidenkin kappaleiden toistoa.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella kyseisiä kappaleita tai kappaleita → siirry sitten kappaleeseentarkista (tai poista valinta) valikon alareunassa olevista valinnoista.

Seuraavaksi sinun on napsautettava tätä vaihtoehtoa. Nyt voit toistaa kappaleen ja jopa lisätä sen soittolistaan.

Ratkaisu # 4. Tarkista äänimuoto

Varmista, että nämä kappaleet eivät ole tuetuissa muodoissa tai DRM-suojattuja.

Siirry iTunesiin ja valitse harmaana oleva kappale. Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella ja valitse Hae tietoja.

Tarkista Tiedosto-välilehdessä Kind.

Jos näet "Suojattu" Kindin vieressä se tarkoittaa, että kappale on DRM-suojattu tai sitä ei tueta.

Tämän ongelman poistamiseksi sinulla on pari ratkaisua - joko päivitä iTunes Matchiksi tai tilaa Apple Music. Edellisen avulla voit tallentaa DRM (Digital Rights Management) -suojattua musiikkia iCloudiin, mukaan lukien iTunesista ostamasi tai CD-levyiltä tuodut musiikki. Jälkimmäisen avulla sinulla on pääsy massiiviseen musiikkiluetteloon. Koska kaikki Apple Musicin musiikki on DRM-suojattu, voit nauttia kappaleiden toistamisesta ilman rajoituksia.

Vaikka molemmat palvelut käyttävät iCloud-musiikkikirjastoa, on yksi suuri ero. Vaikka iTunes on DRM-vapaa, voit toistaa kaikkea ladattua musiikkia myös tilauksen päättymisen jälkeen. Mutta voit toistaa DRM-suojattuja kappaleitasi vain niin kauan kuin olet tilannut Apple Musicin.

Ratkaisu # 5. Valtuuta tietokoneesi uudelleen

Yritä valtuuttaa tietokone uudelleen, jotta näet, toimiiko se ongelman ratkaisemisessa. Vaikka se kuulostaa hieman oudolta, se voi tehdä temppun. iTunes on saattanut unohtaa, että musiikkisi on valtuutettu.

Avaa iTunes → Napsauta Kauppa → Napsauta Poista valtuutus tältä tietokoneelta → Kirjaudu ulos iTunesista → Käynnistä tietokone uudelleen / Mac.

Kirjaudu sitten iTunes-tiliisi → Valtuuta tämä tietokone uudelleen.

Ratkaisu # 6. Yritä ladata kappaleet uudelleen

Jos olet ostanut nämä ongelmalliset kappaleet iTunesista, poista ne kaikki ja lataa ne uudelleen.

Avaa iTunes → Napsauta iTunes Store -kuvaketta oikeassa yläkulmassa napsauttamalla Tili → Ostettu → siirry harmaille kappaleille ja poista ne. Lataa sitten nämä kappaleet uudelleen.

Avaa iOS-laitteessasi Asetukset-sovellus → Yleinen → iPhone / iPad-tallennus → Musiikki → Ladattu musiikki → napauta Muokkaa oikeassa yläkulmassa → napauta punaista painiketta artistin vasemmalla puolella ja napauta sitten Poista-painike → napauta Tehty oikeassa yläkulmassa vahvistaaksesi. Lataa nyt nämä kappaleet uudelleen.

Ratkaisu # 7. Päivitä iTunes uusimpaan versioon

ITunesin vanhalla versiolla voi olla roistoinen rooli. Varmista siis, että päivität sen uusimpaan versioon.

  • Avaa Mac-tietokoneesi iTunes Mac-tietokoneellasi → napsauta iTunes-valikkoa → Tarkista päivitykset → Mene ohjeiden mukaan asentaaksesi iTunesin uusimman version laitteellesi
  • Avaa Windows-tietokoneessa iTunes → napsauta Ohje-valikko → Tarkista päivitykset → asenna sitten uusin versio noudattamalla ohjeita

Ratkaisu # 8. Päivitä iOS-laite

Mene Asetukset-sovellukseen → Yleiset → Ohjelmistopäivitys nähdäksesi, onko päivitystä saatavilla. Jos kyllä, lataa ja asenna iOS: n uusin versio laitteellesi.

Ratkaisu # 9. Hallitse mediaa helposti iTunes-vaihtoehtojen avulla

Kolmannen osapuolen sovellukset, kuten CopyTrans (saatavana Macille ja Windowsille), voivat auttaa sinua hallitsemaan musiikkia iPhonessa. Voit yksinkertaisesti vetää ja pudottaa musiikkitiedostoja iPhoneen ja se synkronoidaan perusteellisesti korjaamalla harmaantumisongelmat.

WinX MediaTransia pidetään yhtenä hienoimmista vaihtoehdoista iTunesille. Sen avulla voit hallita iPhonen mediaa helposti ja se on saatavana sekä Windowsille että Macille. Voit kokeilla ohjelmiston ilmaista versiota ennen kuin siirryt ohjelmiston premium-versioon.

Käärimistä…

Toivottavasti nämä ratkaisut ovat toimineet sinulle ongelman korjaamisessa. Kerro siitä meille alla olevissa kommenteissa. Jos tiedät temppuja, jotka voivat päästä eroon ongelmasta nopeasti, jaa se kanssamme alla olevissa kommenteissa.

Saatat haluta vilkaista läpi:

  • Kuinka säästää akkua iPhonessa
  • Parhaat Apple Music -vaihtoehdot iPhonelle ja iPadille

Uusimmat viestit