Pystytilan ja muotokuvavalon käyttäminen iPhonessa

Muotokuva-tila iPhonessa voit napsauttaa kuvia, joissa pääkohde (henkilö tai esine) näyttää terävältä, kun tausta on sumea. Näyttää (karkeasti) siltä kuin kuva olisi otettu DSLR- tai peilittömällä kameralla. Jos mietit, miten otat muotokuva-napsautuksia, käytät suodattimia ja tehosteita, muokkaa muotokuvia tai muuta kuin lukea eteenpäin ja olla päällikkö muotokuvauksessa iPhonellasi.

 • iPhone-mallit, jotka tukevat muotokuvatilaa
 • Ero muotokuvaustilan ja muotokuvauksen välillä
 • Kuinka ottaa muotokuvatilan valokuvia iPhonessa
 • Muotokuva-valotehosteiden käyttäminen iPhonessa
 • Kuinka ottaa muotokuvatila-selfie
 • Kuinka muuttaa muotokuvan valotehosteita jälkikäteen
 • Syvyyden hallinnan käyttäminen iPhonessa
 • Muotokuva-tehosteen poistaminen valokuvista

iPhone-mallit, jotka tukevat muotokuvatilaa

Apple esitteli muotokuvatilan ensimmäistä kertaa iPhone 7 Plus -laitteessa. Siitä lähtien useimmat laitteet tukevat sitä. Tässä on täydellinen luettelo.

 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone Xs ja Xs Max
 • iPhone 11, 11 Pro ja 11 Pro Max
 • iPhone SE 2020

Huomautuksia:

 • IPhone 7 Plus -laitetta lukuun ottamatta kaikki yllä luetellut mallit tukevat muotokuvausta, vaikka tehosteiden määrä vaihtelee. Esimerkiksi iPhone XR tukee vain luonnollista valoa, studiovaloa ja ääriviivaa. High-Key Light Mono on saatavana molemmissa iPhone Xs: n ja uudempien kameroissa, mutta vain iPhone XR: n etukamerassa
 • Napauta iPhone 11 Pro- ja Pro Max -laitteissa 2x-painiketta lähentääksesi ja käyttääksesi Wide-kameraa. Näissä laitteissa muotokuva-tila käyttää oletusarvoisesti telekameraa
 • Muotokuva-selfien napsauttamiseen tarvitaan iPhone X ja uudemmat
 • Haluatko Muotokuva-tilan laitteissa, joita ei ole tässä luettelossa?

Ero muotokuvaustilan ja muotokuvauksen välillä

Nämä kaksi termiä saattavat tuntua samanlaisilta. On kuitenkin eroa.

 • Muotokuva-tila sumentaa taustan ja pitää pääkohteen terävänä. Lyhyesti sanottuna se yrittää jäljitellä (useita kameroita ja / tai ohjelmistoja käyttäen) DSLR-kameroiden bokeh-tyylistä vaikutusta
 • Muotokuva Valaistus (kaikissa yllä luetelluissa malleissa, paitsi iPhone 7 Plus) ovat studiolaatuisia valotehosteita (Studio-valo, Contour Light, Stage Light, Stage Light Mono, High-Key Mono), joita voit käyttää muotokuvatilassa oleviin valokuviin kuvaamisen tai muokkaamisen aikana. Kuvat-sovellus

Kuinka ottaa muotokuvatilan valokuvia iPhonessa

 1. Paina Kamera sovelluskuvake ja valitse Ota muotokuva. Tai avaa Kamera-sovellus ja pyyhkäise PORTRAIT-tilaan
 2. Varmista, että olet 2–8 metrin päässä valokuvan kohteesta. Noudata mahdollisia näytön ohjeita (kuten, siirry kauemmas)
 3. Kun kaikki on asetettu, efektin nimi, kuten DEPTH EFFECT iPhone 7 Plus: ssa tai NATURAL LIGHT muissa iPhoneissa muuttuu keltaiseksi. Näet myös taustan hämärtymisen reaaliajassa
 4. Napauta laukaisin tai äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainike kuvan ottamiseksi.

merkintä: Oletetaan, että et noudata näytön ohjeita ja tehosteen nimi ei muutu keltaiseksi, mutta napsautat silti kuvaa. Tässä tapauksessa se on tavallinen valokuva ilman taustan epätarkkuutta.

Muotokuva-valotehosteiden käyttäminen iPhonessa

Voit napsauttaa valokuvaa Muotokuva-tilassa ja käyttää Muotokuva-valotehostetta muokkauksen aikana. Voit myös napsauttaa näitä vaikutuksia. Vaiheet ja ohjeet ovat melkein samat kuin yllä.

 1. Avaa Kamera sovellus ja pyyhkäise kohtaan MUOTOKUVA -tilassa.
 2. Kosketa NATURAL LIGHT -painike valitse etsimessä ja pyyhkäise sitä valitaksesi muotokuvavalotehosteen.Luonnonvalo:Toiminnallisuuden osalta se on melko samanlainen kuin iPhone 7 Plus Portrait -tilassa. Se toimii yksinkertaisesti pitämällä kohteen kasvot tarkennettuna hämärtämällä taustaa.Studio-valo: Sen avulla voit kirkastaa kuvaa kuvassa hämärtämällä taustaa kontrastiksi. Tämän seurauksena se tarjoaa puhtaan ilmeen, ja voit nähdä lisätietoja aiheesta.Muotovalo: Toiminnallisuus on hyvin samanlainen kuin studio-valo. Se kuitenkin tummentaa valoa kohteen reunojen ympärillä. Tämä valaistustila näyttää kirkkaan eron korostusten ja heikkojen valojen välillä heittämällä varjoja kohteen kasvoille.Vaihe valo: Se keskittyy kokonaan kohteen kasvoihin. Vaikka tausta on täysin musta, kohde näyttää melko kirkkaalta ja kirkkaalta. Näin saat suuren kontrastin valokuvan.Lavavalo mustavalkoinen: Tämä valaistustila toimii hyvin samankaltaisesti kuin lavavalo kääntämällä tausta kokonaan mustaksi ja kirkastamalla kohdetta. Se käyttää yksiväristä suodatinta näyttääksesi kohteen vain mustavalkoisena.Korkean näppäimen valo mustavalko: Tämä on viimeisin muotokuvavalotehoste. Se on saatavana sekä etu- että takakameroissa iPhone XS: ssä ja uudemmissa. IPhone XR: ssä se on saatavana vain etukamerassa. Tämän vaikutuksen avulla voit saada kuvan, jossa on harmaasävykohde valkoisella taustalla.
 3. Seuraa näytön ohjeita. Varmista, että Pystyvalaistustehosteen nimi muuttuu keltaiseksi.
 4. Napauta laukaisin tai mikä tahansa äänenvoimakkuuspainike.

Kuinka ottaa muotokuvatila-selfie

IPhone X: ssä ja uudemmissa, voit käyttää etukameraa napsauttamalla Muotokuva-selfietä. Prosessi on sama kuin muotokuvatilassa otetuissa kuvissa.

 1. Kosketa Kamera sovelluskuvake ja valitse Ota muotokuva-selfie.

  Tai avaa Kamera-sovellus, pyyhkäise PORTRAIT-tilaan ja vaihda sitten etukameraan

 2. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita. Varmista, että vaikutuksen nimi muuttuu keltaiseksi.
 3. Napauta laukaisin. Voit myös painaa iPhonen tai EarPod-laitteiden äänenvoimakkuuspainiketta, jos se on kytketty laitteeseen.

Kuinka muuttaa muotokuvan valotehosteita jälkikäteen

Oletetaan, että napsautat kuvaa, jonka vaikutus on CONTOUR LIGHT, mutta nyt haluat muuttaa sitä. Voit tehdä sen vaivattomasti, kun kuva on tallennettu galleriaan.

 1. Avaa Valokuvat sovellus ja napauta Albumit.
 2. Selaa alaspäin ja napauta Mediatyypit-kohdassa Muotokuva, ja napauta Kuva.
 3. Napauta nyt Muokata.
 4. Kosketa PORTRAIT-painiketta ja pyyhkäise sitä vaihtaaksesi tehosteen. Katso mikä näyttää parhaimmalta
 5. Napauta lopuksi Tehty.

merkintä: Vaihdettuasi toiseen tehosteeseen haluatko palata alkuperäiseen? Jatka vaiheeseen 3. Napauta sitten Palaa ja vahvista napauttamalla Palaa alkuperäiseen.

Syvyyden hallinnan käyttäminen iPhonessa

Syvyyden säätö antaa sinun muuttaa muotokuvamuodon kuvan taustan epäterävyyden tasoa sen jälkeen, kun olet napsauttanut sitä. Voit lisätä epätarkkuutta tai vähentää sitä vastaavasti. Voit käyttää sitä iPhone Xs: ssä, XR: ssä ja uudemmissa. Näin.

 1. Avaa Valokuvat sovellus ja napauta Albumit.
 2. Napauta Mediatyypit-kohdassa Muotokuva.
 3. Napauta valitaksesi a kuva.
 4. Napauta nyt Muokata ja napauta sitten Syvyyden säätö -painike. (f ympyrän sisällä)
 5. Säädä syvyyttä siirtämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle
 6. Napauta lopuksi Tehty.

merkintä: Voit säätää muotokuvavalotehoa myös yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Varmista, että napautat vaiheessa 4 Muotokuvavalo-painiketta (piste ja ympyrä kuusikulmion sisällä).

Muotokuva-tehosteen poistaminen valokuvista

Muotokuva-tilassa olevat valokuvat voidaan muuntaa vakiovalokuviksi ilman taustan epäterävyyttä. Tehdä tämä:

 1. Avaa Valokuvat sovellus ja napauta Albumit pohjalta
 2. Näpäytä Muotokuvat kohdassa Mediatyypit ja avaa kuva
 3. napauta sitten Muokata.
 4. Napauta keltaista sanaa MUOTOKUVA.
 5. Välittömästi kaikki epätarkkuus poistetaan. Näpäytä Tehty kuvan tallentamiseksi.

merkintä: Vaihdoitko mielesi jälleen ja haluatko saada takaisin epätarkkuuden? Avaa valokuva Viimeaikaiset tai Kaikki valokuvat -kohdasta. (Tällä kertaa se ei olisi muotokuvien alla). Napauta Muokkaa. Napauta sitten valkoista sanaa Muotokuva. Napauta Valmis.

Saatat myös pitää: Poista suodattimet ja tehosteet iPhonen valokuvista

Kirjautua ulos…

Näin napsautat ja muokkaat muotokuvatilassa olevia kuvia iPhonessa. Toivon, että tämä opas oli hyödyllinen. Jos tarvitset lisää apua, ota rohkeasti yhteyttä kommenttiosioihin.

Lue myös vastaavia artikkeleita ...

 • Parhaat kameran sovellukset iPhonelle
 • iPhone 11 Pro Max -kameravihjeitä ja vihjeitä

Uusimmat viestit