Näppäimistöasettelun muuttaminen Macissa

Useimmat meistä suosivat QWERTY-näppäimistöasettelua, koska se on suositumpi. Mutta se ei tarkoita, että tämä lähde sopii kaikkien tarpeisiin. Täällä räätälöinnistä tulee tunnin tarve.

macOS tukee useita kieliä ja niiden hyväksyttyjä lähteitä. Ja mieltymystesi perusteella voit muuttaa Mac-tietokoneen näppäimistöasettelun kirjoittamaan nopeammin tietyllä kielellä. Joten, haluatko kirjoittaa mukavasti hollanniksi tai kiinaksi, sinulle on sopiva asettelu. Anna minun käydä läpi nopeat vaiheet!

Pikalinkit:

  • Kuinka muuttaa Mac-näppäimistöasettelua
  • Vaihda näppäimistöasettelujen välillä Macissa
  • Poista näppäimistöasettelu Macista

Oletusnäppäimistöasettelun muuttaminen Macissa

Vaihe 1. Tuoda markkinoille Järjestelmäasetukset Mac-tietokoneellasi.

Vaihe # 2. Napsauta nyt Näppäimistö.

Vaihe # 3. Napsauta seuraavalla näytölläSyöttölähteet-välilehti ja napsauta sitten “+” painike, joka sijaitsee vasemmassa alakulmassa.

Vaihe # 4. Valitse seuraavaksi haluamasi kieli vasemmalta puolelta. Se näyttää vastaavat näppäimistöasetteluvaihtoehdot oikealla.

Jos esimerkiksi valitset Hollannin kieli, näet kaksi vaihtoehtoa: Belgian ja Hollannin syöttövaihtoehdot oikealla. Valitse ensisijainen asettelu ja napsauta Lisätä.

Nyt näet täältä lisäämäsi asettelun.

Muistilappu: Yksi huomionarvoinen asia on, että voit lisätä niin monta kieltä ja niiden käytettävissä olevaa asettelua kuin haluat.

Seuraavassa näytössä voit valita näppäimistön asettelun siirtyvän asiakirjan syöttölähteeksi automaattisesti. Katso alareunassa oleva vaihtoehto.

Varmista lisäksi, että valikossa Näytä syöttövalikko -valintaruutu on valittuna. Se auttaa sinua siirtymään nopeasti useiden syöttötapojen välillä. Sulje nyt ikkuna.

Kuinka vaihtaa näppäimistöasettelun välillä Macissa

Vaihe 1. Katso syöttövalikko oikeassa yläkulmassa valikkorivillä. Ja napsauta sitä.

Vaihe # 2. Nyt sinun pitäisi nähdä valitsemasi näppäimistöasettelut. Valitse haluamasi, ja olet valmis menemään!

Mene eteenpäin ja kirjoita näppäimistö. Avaimilla on erilainen rooli.

Entä jos et enää halua käyttää tiettyä syöttövaihtoehtoa? Voit poistaa sen helposti luettelostasi.

Näppäimistöasettelun poistaminen Macissa

Vaihe 1. Avata JärjestelmäasetuksetNäppäimistöSyöttölähteet-välilehti.

Vaihe # 2. Valitse nyt tulolähde jonka haluat poistaa ja napsauta sitten “-“ -painiketta vasemmassa alakulmassa.

Ole hyvä!

Lisää mukautusvaihtoehtoja?

On monia tapoja mukauttaa näppäimistöä ja sen toimintoja Macissa. Jotkut tyylikkäimmistä tavoista tuoda hauskaa elementtiä peliin ovat kolmansien osapuolten sovellusten, kuten Ukelele ja Karabiner, käyttäminen. Ensimmäisen avulla voit luoda näppäimistöasettelun, jälkimmäisen avulla voit muuttaa muokkausnäppäinten toimintoja.

Ei siinä kaikki; On olemassa muutama vaikuttava tarra ja funky-näppäimistö, jotka voivat auttaa sinua piristämään kokemustasi.

Kirjautua ulos…

Oletetaan, että olet saanut mitä olet halunnut. Ota nyt irti näistä pienistä hienoista temppuista, jotta saat kaiken irti näppäimistöstäsi. Mutta jos haluat mennä vieläkin pidemmälle, käsittele joitain mukautettuja pikanäppäimiä kirjoittamisen nopeuttamiseksi.

Haluat lukea myös alla olevat tarinat:

  • Ota näyttökuva Macista, jossa on MacO Mojave tai aikaisempi
  • Kuinka "Type to Siri" otetaan käyttöön Macissa MacOS Mojavessa tai High Sierrassa
  • Vinkkejä akun keston parantamiseen MacBookissa

Uusimmat viestit