Miksi Apple ei ole ottanut USB-C: tä käyttöön iPhonessa? Vaihtoehdon panimo ...

Vaikka koko maailma käy USB-C: tä, miksi Apple ei ole ottanut käyttöön USB-C: tä iPhonelle? Päinvastaisista huhuista huolimatta Apple pitää kiinni omistamastaan ​​Lightning-portista vuoden 2019 iPhone 11 -sarjassa. Kun Apple esitteli tekniikan Macbooksissa, iMacissa, Mac mini: ssä ja iPad Prossa, odotettiin siirtymistä älypuhelimeen. Apple kuitenkin vie USB-tyypin C edelleen iPhoneen; pakottaa kaikkia kysymään, miksi?

Miksi Apple ei ole vielä päässyt eroon salaman portista?

 • Lightning Portin syntymä
 • Syitä miksi Applen pitäisi siirtyä salamasta USB-C: hen
  • Teho
  • Laitteen optimaalinen käyttö
  • Enemmän kuin vain nopea lataus
  • Yksi maailma, yksi lanka
  • Kilpailuetua
 • Mikä estää Applen USB-C: n käyttöönoton iPhonessa?
  • Tarvitseeko iPhone sitä todella?
  • Kuluttajien uskollisuus
  • Tekniset rajoitukset
   • Estetiikka
   • Kaikki USB-C-kaapelit eivät ole supernopeita
  • Ohjaa lisävarusteita
  • Rahapoliittiset rajoitteet
  • Apple Haluatko meidän siirtyvän langattomaksi?
  • Miksi USB-C on iPadissa ja Macissa, mutta ei iPhoneissa?
  • Kyse ei ole vain satamasta

Apple myöntää, että iPhone 8 tai uudempi tukee nopeaa lataamista, mutta vain silloin, kun käytetään salamaa USB-C-liittimeen. Itse asiassa uusimmat iPhone 11 Pro- ja 11 Pro Max -mallit sisältävät 18 W: n laturin, jossa on USB Type-C -portti ja Lightning - USB Type-C -kaapeli. Applen mukaan uuden laturin avulla iPhone 11 Pro saavuttaa 50 prosentin latauksen noin 30 minuutissa.

Tämä edellä mainittu sisällyttäminen ja Lightning - USB Type-C -muuntimen runsaus herättää perustavanlaatuisen kysymyksen; Miksi Apple ei vaihda iPhonea Lightningista USB-C: ksi? Mutta ennen kuin yritämme selvittää syyn, ymmärretään Applen sitoutuminen Lightning-kaapeliin.

Salaman syntymä

Kun tekniikkamaailma oli kiireinen USB-A: n, Mini USB: n ja Micro USB: n kanssa, Apple esitteli Lightningin vuonna 2012; massiivinen päivitys 30-napaisesta edeltäjäänsä. Aikaa aikaisemmin Apple kehitti pienemmän, käännettävän ja nopeamman kaapelin; joka ymmärtää ja täyttää tulevaisuuden puhelimiensa virta- ja nopeusvaatimukset.

Jokaisessa sen jälkeen olevassa iPhone-laatikossa on alkuperäinen Lightning - USB Type-A -kaapeli. Tuolloin USB-C: tä kehitettiin ja Applen insinöörit tekivät merkittävän osan tiimistä. Apple valitsi kuitenkin salaman, koska USB-C ei ollut vielä valmis. Erityisesti tekniikka kesti noin kuusi vuotta, ennen kuin se tuli samaan tasoon kuin Lightning-kaapeli.

Miksi Applen pitäisi siirtyä salamasta USB-C: hen?

Salamakaapelissa on urosliitin, ts. Nastat ja päätyosuus ovat kaapelissa eivätkä ole riippuvaisia ​​portista. USB-C: n nastaosa on portissa ja kaapelin päässä on aukot aukkoon. Pyrimme ymmärtämään tai arvaamaan Applen ideologiaa sen takia, että USB C: tä ei sisällytetä iPhoneen; on välttämätöntä ymmärtää sataman ympärillä vallitseva hälinä ja miksi teknologiamaailma on kiedottu itsensä ympärille.

# 1. Teho

Vaikka Apple ei paljasta näitä teknisiä tietoja, ne ovat kolmansien osapuolten valmistajien saatavilla. Kun otetaan huomioon Apple-laturin tukema 12 W: n teho, Lightning pystyy helposti käsittelemään mainitun watin. Vaikka USB-C pystyy käsittelemään jopa 100 wattia ja 20 V / 5 A: n latausnopeutta USB-virransyötötekniikalla.

# 2. Laitteen optimaalinen käyttö

5 W: n laturi on ollut iPhonen katkottu osa, vaikka virran ja akun kapasiteetti on kasvanut lineaarisesti. Joten, kun iPhone 8 ja uudemmat voivat tukea nopeaa lataamista, USB-C-portin puuttuminen on epäreilua. Tavallaan tämä estää tai rajoittaa sinua tutkimaan laitteen koko potentiaalia

# 3. Enemmän kuin vain Nopea

USB-C tukee näyttöportin täyttä A / V-suorituskykyä, jopa 8K-tarkkuuksia 60 Hz: ssä. Lisäksi sillä on taaksepäin yhteensopivuus VGA: n, DVI: n, USB 2.0: n ja HDMI: n kanssa, kun sinulla on oikea sovitin.

# 4. Yksi maailma, yksi lanka

Tarkasteltaessa USB-C (USB 3.1) -etujen etuja, se auttaa luomaan yhden tyyppisen liittimen ja portin, joka voisi toimia melkein kaikkea. Joten voit elää dongle-vapaata elämää ja vain kuljettaa yhtä johtoa mukanasi kaikkialla. Eikö se ole ihanteellinen skenaario !!

# 5. Kilpailuetua

Tämän tekniikan suhteen Apple on jäljessä kilpailijoistaan. Tunnetuimmat lippulaiva-Android-laitteet tarjoavat yli 20 W nopean latauksen. Kaavioiden kärjessä on OnePlus, jolla on yksi nopeimmista latausnopeuksista uusimpien käärimislatureidensa kanssa. Ei, kaukana Xiaomi ja Oppo yrittävät sisällyttää 100 W: n latauksen tuleviin laitteisiinsa.

Markkinoilla, joilla yksittäinen ominaisuus voi vähentää tai myydä myyntiäsi, Applen on todella lisättävä latausnopeuttaan. Loppujen lopuksi Applen uskolliset edustavat kärsivällisyyttä vain tiettyyn pisteeseen.

Joten, miksi Apple ei ole ottanut käyttöön USB-C: tä iPhonelle?

Apple tietää varmasti tekniikan kyvyt, sillä 18 sen insinööriä oli osa USB-C: n kehitystiimiä. Itse asiassa Apple oli ensimmäisten joukossa, joka sisällytti USB-C: n MacBook-sarjaansa vuonna 2015. Myöhemmin tekninen jättiläinen vahvisti luottamustaan, kun uusin iPad Pro alkoi käyttää USB-C-porttia. Miksi sitten iPhonesta puuttuu edelleen USB-C?

Tarvitseeko iPhone todella USB C: tä?

IPhone on tarkoitettu jokapäiväisille kuluttajille, ja niiden käyttö, sovellukset ja perusvaatimukset vaihtelevat. Sekä USB-C että Lightning ovat pieniä ja ohuita, niissä on käännettävät liittimet ja ne voivat siirtää tietoja ja virtaa suurella nopeudella. Pikalatauksen lisäksi Lightning-kaapeli pystyy käsittelemään melkein kaiken muun iPhonessa sujuvasti.

Ja mitä tulee pikalataukseen, tarvitsemmeko todella 100 watin tehoa iPhonemme lataamiseen ??? Ehkä siksi Apple ei kiirehti muutosta tai tinkimistä alla mainituista luokista.

Kuluttajien uskollisuus

Noin seitsemän vuotta sitten Apple korvasi 30 nastaa, koska tekniikka oli iso ja se ei olisi toiminut hyvin Applen suunnittelemien uuden aikakauden laitteiden kanssa. Vaikka jotkut kokivat sen palavan, useimmat meistä ovat hyötyneet päätöksestä pitkällä aikavälillä. Kuten edellä mainittiin, salamakaapeli on melkein samanlainen kuin USB-C.

Joten, pitäisikö Apple vain vaihtaa, koska kaikki markkinoilla ovat? Eikö se olisi epäreilua asiakkaita ja lisävarusteiden valmistajia kohtaan, tehdä muutoksia par-par-tekniikkaan ja muuttua sitten uuden ja paremman tekniikan saapuessa? Eikö olekin parempi, että Apple innovoi tai odottaa älykkäämpiä ja nopeampia tekniikoita ja ottaa sen käyttöön suoraan?

Tekniset rajoitukset

# 1. Estetiikka

USB-C on tosin niin hiukan paksumpi kuin Lightning-portti. Tuotemerkille, joka pitää muotoilun estetiikan ja hoikkuuden tekniikansa kanssa, tilaa jokainen millimetri merkitsee. Josh Flowersin toimittamassa kaaviossa USB-C on yhtä paksu kuin 3,5 mm: n kuulokeliitäntä.

Luuletko todella, että Applen pitäisi tai vaarantaisi laitteen esteettisyyden vain USB-C: n takia, kun se voi tarjota muuntimen ja ratkaista ongelman?

# 2. Kaikki USB-C-laitteet eivät ole supernopeita

Pelkkä USB Type C -portti ei takaa huippunopeutta. Todellinen taika USB-C: n takana on se, mikä on sen kuoren alla, eli USB 3.1 tai USB 2.0. Juuri kun käytetään USB 3.1 -tekniikkaa, kaapelilla voi olla 100 watin teho ja se kykenee SuperSpeed ​​10Gbps -siirtonopeuteen.

Esimerkiksi kun OnePlus 3 toi markkinoille yhden ensimmäisistä Android-puhelimista, joissa oli USB-C-portti, sillä oli vain USB 2.0 -nopeudet. Maallikon termien mukaan et välttämättä saa samoja ominaisuuksia, kun käytät mitä tahansa Type-C-kaapelia. Joten kun aiot käyttää USB-C-kaapelia nopeaan lataamiseen, mutta jokainen niistä ei ole Superfast, miksi Applen pitäisi tehdä kompromissi?

Ohjaa lisävarusteita

Apple haluaa hallita ekosysteemin kaikkia yksityiskohtia. Olipa se sitten lupasovellusten käyttö tietojen käyttämiseen tai kolmansien osapuolien korjausten salliminen. Apple on aina ollut erittäin varovainen myös laitteidensa lisävarusteiden suhteen. Koska Lightning on Applen oma tuote, Lightning antaa yritykselle paremman hallinnan.

Varsinkin MFI (Made for iPod / iPhone / iPad) -sertifikaateilla tekniikan jättiläinen voi pitää laadunvalvonnan. Vaikka rahalaitos olisi paikallaan, markkinoilla on väärennettyjä iPhone Lightning -kaapeleita. Joten kuvittele USB-C: n hallinnan puutetta, koska sitä ei ole rekisteröity Apple Inc: ssä. Lisäksi väärennettyjen johtojen liiketoiminta kasvaa räjähdysmäisesti, kun USB-tyypin C suosio kasvaa.

Rahapoliittiset rajoitteet

Väärennettyjen lisävarusteiden valvonnan lisäksi MFi-sertifikaatti ansaitsee myös teknologiajätille lisenssituloja jokaiselle hyväksytylle Lightning-laitteelle. Ottaen huomioon, että iPhone ja sen lisävarusteet muodostavat vajaat kaksi kolmasosaa yrityksen liiketoiminnasta; epäröinti kohti muutosta on ymmärrettävää.

Kyse ei ole vain Applesta, entä kolmansien osapuolten lisävarusteiden valmistajista ja kanta-asiakkaista, joilla on varastossa salamakaapeliyhteensopivia lisävarusteita, kuten latauslaiturit, Lightning-kuulokkeet. Vaikka Apple on ottanut tällaisia ​​riskejä aiemmin, kun se hylkäsi 30-napaisen telakointiliittimen 12. syyskuuta 2012; Tai kun se irrotti kuulokeliitännän.

Erityisesti kaikki tämä tehtiin eräiden uraauurtavien tekniikoiden käyttöönottamiseksi. Ehkä tekninen jättiläinen siirtyy Lightning-portista parempaan ja isompaan tekniikkaan, kuten langattomaan.

Johdot - Mitä ne ovat?

Langaton on epäilemättä tekniikka, jota jokainen älypuhelintuottaja odottaa; Vain muutaman viime vuoden aikana Apple on kasvanut harppauksin tekniikan kanssa. AirPodit, Qi-langaton lataustuki ja kaapeliton laturi Pencil stylus uudella iPad Prolla.

Kaikki nämä esimerkit voivat nopeasti kertoa, että Applella on erilaisia ​​suunnitelmia iPhonelle ja langattomalle tekniikalle. Ei lainkaan satamaa !!! Täysin langattomasti ladattava iPhone. Lisäksi ominaisuus voi myös tehdä puhelimestasi täysin veden- ja pölytiivis. Kuvittele magneettinen langaton latausalusta julkisissa paikoissa; sinun ei tarvitse huolehtia langasta, vain kiinnitä iPhone taululle.

Lisäksi tämä olisi todennäköisesti paljon nopeampi kuin mikään USB-C-pikalaturi. Vaikka emme voi ennustaa tällaisen unen toteutumisen aikajanaa, se ei todellakaan näytä kovin kaukana. Tällaisessa tilanteessa Apple ei voi vaihtaa iPhonea Lightningista USB-C: ksi.

Miksi sen pitäisi ajaa käyttäjiä ostamaan uusia USB-C-yhteensopivia lisävarusteita tai muuntimia, vain portin hävittäminen kokonaan ajoissa olisi ehdottomasti epäoikeudenmukaista.

Vaikka iPhonessa ei vielä ole USB-C: tä, miksi iPad Prossa tai MacBookissa on sellainen?

Edellä mainittuja rajoituksia tarkasteltaessa monet saattavat kyseenalaistaa Applen päätöksen siirtyä USB Type C: hen iPadille tai Macille. Ymmärrän täysin heidän kysymyksensä, mutta mitä he eivät ymmärrä, on se, että Macbookin, iPad Pron ja iPhonen välillä on valtava ero.

Kaksi edellistä ovat laitteita, jotka on kehitetty käyttäjille suorittamaan monenlaisia ​​ammatillisia tehtäviä. Photoshopista videoeditointiin USB-C-liitäntä mahdollisti melkoiset käyttötapaukset; kuten valvonta, peilaus, tiedonsiirto ja ulkoiset oheislaitteet.

Apple kehittää iPad Prota itsenäisenä laitteena, joka voi korvata tai korvata kannettavan tietokoneen. Se voi suorittaa moniajo toiselle tasolle; Itse asiassa yhtiö on erityisesti tänä vuonna lanseerannut iPadOSin, jossa on erityisiä ominaisuuksia ja sovelluksia, jotka soveltuvat pääasiassa laitteelle. Jotta iPad voisi suorittaa erilaisia ​​toimintoja nopeasti ja tehokkaasti, USB-C oli ilmeinen lisäys.

Vaikka iPhone onkin erittäin monipuolinen ja monitoimilaite, se on pohjimmiltaan erittäin - hyvin älypuhelin; joka ei välttämättä vaadi muutosta.

Mitä tulee uuden tekniikan kehittämiseen kokonaan, iPhonen tekeminen täysin langattomaksi on helpompaa ja todennäköisesti toteutettavissa muutaman vuoden kuluessa. Vaikka samanlaisen tekniikan sisällyttäminen iPadiin tai Maciin on hankala prosessi, se vie oman sulavan ajan. Minun mielestäni USB-C: n ohittaminen kokonaan langattoman verkon hyväksi on järkevää iPhonelle, mutta se ei ole älykäs idea kahdelle muulle laitteelle.

Se ei ole vain satama !!!

Voit aina kyseenalaistaa Applen, että kaikki muut älypuhelinten valmistajat muuntavat USB-C: tä, joten miksi he eivät? Mutta jos tiedät Applen, näet vastauksen myös siihen. Apple ei tee asioita ihmisten miellyttämiseksi; se innovoi tekniikkaa, joka yllättää heidät.

Uskon, että Apple panee myrskyn, joka saa kaikki naysayer rakastumaan brändiin. En voi hillitä itseäni, toivon vain, että Apple paljastaa yllätyksen mahdollisimman pian.

Sinun vuorosi…

Odotan Applen seuraavaa vaihetta, entä sinä? Luuletko, että jokin näistä seikoista voisi olla Applen vieraantavan USB-C: n takana iPhonessa? Jaa palautteesi kanssamme alla olevassa kommentissa.

Uusimmat viestit