Kuinka parantaa MacBookin akun käyttöikää

Oletko huomannut odottamattoman akun tyhjenemisen MacBookissasi? Ei ole epätavallista nähdä nopea virrankulutus ohjelmistopäivityksen jälkeen. Ja mitä olen kokenut vuosien varrella, asia ei välttämättä johdu virheestä.

Joten miten parantaisit MacBookin akunkestoa? No, sinun on huolehdittava useista voimanälkäisistä ominaisuuksista ja varmistettava, että ne ovat täysin asetettuina. Ei siinä kaikki; sinun on myös pidettävä välilehteä niiden käytöstä.

Mutta se on melko perusasia. Entä virheen tai virheen korjaaminen, joka on saattanut hiipiä? No, päästä eroon tällaisesta ongelmasta, sinun on löydettävä hieman radikaali ratkaisu. Katsotaanpa se!

Vinkkejä MacBookin akunkeston parantamiseen

 • Tutustu akun kulutukseen nopeasti
 • Poista Bluetooth käytöstä, kun sitä ei käytetä
 • Säädä virransäästöasetuksia Macbookissa
 • Sulje sovellukset, joita et käytä Macbookissa
 • Säädä näytön kirkkautta Macbookissa
 • Käytä Dark Mode -ominaisuutta
 • Vähennä liikettä ja läpinäkyvyyttä
 • Käytä Safaria niin paljon kuin mahdollista
 • Pidä MacBook-sovelluksesi päivitettynä
 • Poista sijaintipalvelut käytöstä
 • Sammuta dynaaminen työpöytä
 • Nollaa PRAM / SMC MacBookissa
 • Päivitä macOS
 • Käytä Mac Cleaner -sovelluksia

Tutustu akun kulutukseen nopeasti

Ensinnäkin, tutustu yksityiskohtaisesti Macin akunkäyttöön saadaksesi melko paljon käsitystä siitä, mitkä sovellukset ja palvelut käyttävät eniten virtaa.

Mene Finder → Sovellukset → Apuohjelmat → Activity Monitor (tai yksinkertaisesti etsi "Aktiivisuuden seuranta" Spotlight-hausta) → Napsauta energiaa välilehti ylhäällä keskellä. Löydä nyt syylliset jotka aiheuttavat hieman enemmän painetta tietokoneellesi.

Jos huomaat, että jokin sovellus syö enemmän akkua kuin tavallisesti, poista se ja asenna se myöhemmin uudelleen.

Poista Bluetooth käytöstä, kun sitä ei käytetä

Kun toiminto on käytössä, Bluetooth tarkistaa signaalia ajoittain. Ja se tarvitsee voimaa sen tekemiseen. Siksi on järkevää pitää se poissa käytöstä, kun sitä ei tarvita. Napsauta vain Bluetooth-kuvake valikkorivillä ja valitse Poista Bluetooth käytöstä.

Säädä virransäästöasetuksia Macbookissa

macOS antaa sinun hienosäätää energiaan liittyviä asetuksia. Voit esimerkiksi asettaa näytön sammumaan minuutin kuluttua, näyttää akun tilan valikkorivillä, himmentää laitteen näyttöä akkuvirralla ja paljon muuta.

Suuntaa JärjestelmäasetuksetEnergian säästäjä ja varmista sitten kaikki asetukset ovat täysin käytössä.

On myös mahdollisuus asettaa virransäästö oletusasetukseksi. Voit tehdä niin napsauttamalla Palauttaa oletukset.

Sulje sovellukset, joita et käytä Macbookissa

Yksi yksinkertaisimmista tavoista pidentää macOS: n akun kestoa on sulje sovellukset heti kun olet käsitellyt heitä. Toisin sanoen, älä pidä liikaa sovelluksia auki kerrallaan. Mitä kauemmin ne ovat päällä, sitä enemmän virtaa he kuluttavat.

Säädä näytön kirkkautta Macbookissa

Vältä kirkkauden asettamista huipputasolle. Sillä voi olla tehokas rooli kannettavan akun säästämisessä.

Henkilökohtaisesti säädin laitteeni kirkkautta ympäristöjen perusteella. Aina kun olen heikossa valaistuksessa, haluan mieluummin himmentää kirkkautta. Ja kun käsittelen kirkasta ympäristöä, pidän sitä hieman korkeammalla puolella. Tämä hieno pieni temppu auttaa minua parantamaan laitteen akkua ja suojaamaan silmiäni palamiselta.

Käytä Dark Mode -ominaisuutta

macOS on tullut täysimittainen Tumma tila. Voit hyödyntää tätä ominaisuutta hyödyntämällä paitsi parantaa katselua myös auttaa MacBook Pron akkua kestämään pidempään. Jos haluat tietää enemmän siitä, mene sen yli.

Vähennä liikkeitä ja läpinäkyvyyttä

Kun turhaa virrankulutusta yritetään vähentää, sinun ei pidä jättää kiveä kääntämättä. Siksi olisi sopivaa vähentää myös liikkeitä ja läpinäkyvyyttä.

Avata JärjestelmäasetuksetEsteettömyys.

NäyttöValitse valintaruudut vieressä Vähennä liikkeitä ja Vähennä läpinäkyvyyttä.

Käytä Safaria niin paljon kuin mahdollista

Safari on maailman edistynein ja tehokkain selain. Voit ihanteellisesti mukauttaa sovellusta selaamaan verkkoa turvallisesti ja vähentämään myös virrankulutusta.

Vielä parempi, voit myös poistaa automaattisen toiston videot käytöstä, jotta voit estää ei-toivottuja leikkeitä häiritsemästä itseäsi, vaan myös auttaa akkua saamaan tarvittavan hengähdystauon.

Pidä MacBook-sovelluksesi päivitettynä

Vanhentuneet sovellukset voivat osoittautua erittäin ongelmallisiksi. Ne voivat kaapata laitteen sujuvan suorituskyvyn ja laukaista myös odottamattoman akun tyhjenemisen. Joten on parempi pitää ne ajan tasalla. Avata Mac App Store → Napsauta PäivityksetNapsauta Päivitä kaikki.

Poista sijaintipalvelut käytöstä

Jos sitä ei käytetä oikein, sijaintipalvelut voivat olla tärkein haastaja syöessään tonnia laitteen mehua. Ei turhaan, se tunnetaan yhtenä voimanhimoisimmista ominaisuuksista kaikkialla.

Ota tämä ominaisuus käyttöön vain, kun tarvitset sitä. Ja kun et käytä sitä, älä koskaan sammuta sitä. JärjestelmäasetuksetTurvallisuus ja yksityisyys.

Klikkaa YksityisyysSijaintipalvelu → Poista valinta vieressä Ota sijaintipalvelut käyttöön → Sammuttaa.

Sammuta dynaaminen työpöytä

macOS: ssa on dynaaminen työpöytä, joka muuttuu automaattisesti vuorokaudenajan mukaan. Näyttösi ei siis koskaan näytä tylsältä.

Tällä uudella lisäosalla on kuitenkin yksi iso haittapuoli. Se vaatii rajoittamattoman pääsyn sijaintiin, mikä voi johtaa nopeaan akun tyhjenemiseen. Joten kannattaa poistaa tämä ominaisuus käytöstä.

Nyt kun olet tutustunut kaikkiin perusnippuihin, keskitymme edistyneisiin ratkaisuihin.

Nollaa PRAM / SMC MacBookissa

Aina kun huomaan Macini käyttäytyvän oudosti, tai jos perusratkaisut eivät näytä laukaavan vankkumatonta ongelmaa, nollaan PRAM / SMC: n. Ja useammin kuin ei, se napsahtaa työn tekemistä minulle. Seuraa tätä täydellistä opasta saadaksesi lisätietoja sen toiminnasta.

Kun olet nollannut PRAM: n, MacBookin pitäisi alkaa toimittaa tavarat odotetusti. Ja akun käyttöiän pitäisi palata normaaliksi.

Mutta jos asiat eivät ole muuttuneet lainkaan ja katsot edelleen ongelmaa, on aika siirtyä ohjelmistopäivitykseen.

Päivitä macOS

Ohjelmiston päivittämisestä voi olla valtava apu ratkaista nopea akun kulutusongelma Macissa. Jos ongelma johtuu virheestä, se voidaan ratkaista välittömästi. Lisäksi Apple jatkaa MacOS: n yleisen suorituskyvyn parantamista ja erilaisten ongelmien vianmääritystä.

Siksi olisi viisasta valita myös tämä vaihtoehto. Huomaa, että järjestelmäohjelmiston päivittäminen viimeisimmässä macOS: ssa on hieman erilainen. Joten tutustu tähän oppaaseen, jos tarvitset apua.

Käytä Mac Cleaner -sovelluksia

Monta kertaa se on sotku, joka laukaisee kaaoksen, jolloin tietokoneesi menee hitaaksi tai sotkeutuu sujuvasti. Jos mielestäsi on liikaa käsitellä tonnia tiedostoja ja sovelluksia, kokeile monipuolista Mac-puhdistusainetta kaiken hallitsemiseksi helposti.

On olemassa melko paljon kolmansien osapuolten työkaluja, joiden avulla voit jäljittää tarpeettomat tiedostot ja ampua ne helposti. Lisäksi ne voivat myös auttaa sinua seuraamaan sovellusten suorituskykyä ja estämään heitä leikkaamasta laitettasi tehokkaasti. Katso nopeasti nämä parhaat Mac-puhdistusohjelmat ja valitse hieno tietokoneellesi.

Se siitä! Olet kai löytänyt tapoja hallita akkua taitavasti.

Video:Kuinka säästää MacBookin akun käyttöikää

Käärimistä…

Pidä meidät ajan tasalla siitä, ovatko yllä olevat ratkaisut napsauttaneet sinua. Jos huomaat tärkeän hakkeroinnin puuttuvan, kerro siitä myös meille, jotta voimme sisällyttää sen tähän oppaaseen.

LUE LISÄÄ:

 • macOS Big Sur: Akun käyttöhistorian tarkasteleminen Macissa

Uusimmat viestit