Miksi iPhone on niin kallista? Tiedä mahdolliset syyt!

Applen iPhonet ovat epäilemättä planeetan suosituimpia älypuhelimia sen jälkeen, kun ne otettiin käyttöön muutama vuosi sitten. On ollut useita kommentteja iPhonen positiivisista ja negatiivisista puolista, ja molemmat osapuolet kannattavat kuumeisesti heidän kantaansa.

Vaikka tämän laitteen eduista ja haitoista voidaan keskustella loputtomasti, se, että iPhone on maailman myydyin älypuhelinbrändi, on kiistaton. Joten mikä tekee iPhonesta niin kalliita? Syyt ovat yksinkertaisia ​​mutta piilotettuja näkymästä.

iPhone-puhelimia ei ole rakennettu penniäkään

Kun Apple lanseerasi iPhonen, se pyrki luomaan ensiluokkaisen älypuhelimen, jonka laatu ei vaarantunut. Kun tuote on sijoitettu tällä tavalla, Apple ei voi varaa olla käyttämättä premium-komponentteja iPhonessa. Lukuun ottamatta Applen valtavat voittomarginaalit, iPhonen sisällä olevat osat maksavat silti paljon enemmän kuin useimmat Android-kilpailijat.

Analyytikkoyritys IHS iSuppli on laskenut älypuhelimissa käytettyjen komponenttien hinnan yksityiskohtaisesti. Yksinkertaisen esimerkin vuoksi voidaan todeta, että jos Moto G: tä ja iPhonea verrataan sitten akkuun, melkein kaikki muut edellisen komponentit maksavat vähemmän kuin jälkimmäisessä olevat. Näitä ovat NAND-salama, näyttö, muisti, käyttöliittymä ja anturit. Itse asiassa jotkut Moto G: n komponentit maksavat noin puolet iPhonen hinnasta. Moto G: n mukana toimitettu laatikon sisältö maksaa myös paljon vähemmän kuin iPhonen mukana toimitettu. ISupplin karkeiden arvioiden mukaan Moto G: n komponentit ja kokoonpanokustannukset olivat noin 110 dollaria, kun taas iPhonen kustannukset olivat noin 200 dollaria. Tämä osoittaa, että Applella on korkeat valmistuskustannukset iPhonelle, mutta se ei todellakaan selitä sen lopullisia vähittäismyyntihintoja, jotka ylittävät 600 dollaria.

Applen ekosysteemi

Kun ostat iPhonen, ostat tosiasiallisesti Applen ekosysteemiin, joka sallii pääsyn yli miljoonaan sovellukseen ja toimintoon, kuten iMessage, FaceTime ja iCloud-palvelut, jotka on pakattu ilmaiseksi. Ennen kaikkea on oma iOS-alusta ja sen sisältämät säännölliset päivitykset. Kaikkien näiden ekosysteemielementtien, erityisesti iOS: n, kehittämiskustannukset on kudottu laitteen vähittäishintaan. Tällainen yhtenäinen ekosysteemi auttaa välttämään yhteensopivuusristiriidat koko iPhone- ja iOS-universumissa. Tämän premium-ekosysteemin todellista hintalaskentaa on vaikea saada, mutta on turvallista sanoa, että Applen ohjelmistokehittäjien, suunnittelijoiden ja muun teknisen henkilöstön palkat pääsevät varmasti jokaisen iPhonen kustannuksiin.

Apple-nomics Factor

Toinen tärkeä tekijä, joka lisää iPhonen hintaa, on pelin ainutlaatuinen taloustiede verrattuna Android-älypuhelimiin. Kuten edellä keskusteltiin, Apple maksaa enemmän kuin kilpailu iPhone-laitteiden rakentamisesta. Tämän korkean peruskustannuksen vuoksi iPhonien tarjonta on verrattain pienempi kuin premium-luokan Android-kilpailijoilla. Koska iPhonet ovat uskomattoman suosittuja, kysyntä on valtavan korkea toimitusmäärään nähden. Kuten kaikki taloustieteilijät ymmärtäisivät, matala tarjonta ja valtava kysyntä vastaavat premium-hinnoittelua. Tämä on täsmälleen tapaus iPhonien tapauksessa, koska näiden laitteiden tarve niiden saatavuuteen verrattuna on melko jyrkkä, mikä johtaa tämän talouden vaikuttamaan korkeaan hintaan.

IBuzz-aalto

Apple viettää tonnia taikinaa mainontaan ja luo melkein jatkuvaa sirinä tuotteilleen. Missään ei ole tätä näkyvämpää kuin sen iOS-pohjaiset laitteet. Se melkein aina ylittää kilpailunsa vuosittain. Apple on onnistunut loistavasti menestyksekkäästi luomaan tuotteilleen raivokkaan seurannan, ja tämä seuraa jatkuvasti iBuzzia. Yhtiö on ollut erittäin tehokas saamaan olemassa olevat asiakkaansa alukseen ostamaan minkä tahansa uuden tuotteen lanseerauksensa. Tämä johtaa massiiviseen loppuunmyyntiin heti, kun uusi tuote tulee myymälöihin. Ensisijainen vetovoima, joka aiheuttaa tällaisen kulon, on se, että se on yhden tuotemerkin tuote, ja siksi on vain yksi uuden iteraation julkaisu vuosittain. Kustannukset, jotka tarvitaan tämän melkein jatkuvan kohinan luomiseen karjan "ylläpitämiseksi", niin sanotusti lisätään iPhonen vähittäismyyntihintoihin.

Kaiken kaikkiaan Applen liiketoiminta perustuu kasvaneeseen voittomarginaalimalliin, joka on suoraan ristiriidassa useimpien suurten volyymimallien parissa työskentelevien Android-kilpailijoiden kanssa. Apple voi ylläpitää niin korkeaa hintaa iPhonelle kysyntätalouden ja sen kadehdittavan tuotemerkin seurauksena. Nämä syyt antavat selkeän käsityksen siitä, miten ja miksi iPhone on kallis. Se, onko laite oikeutettu korotettuun hintaan, on kuitenkin täysin toinen keskustelu.

Uusimmat viestit